Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

SVRZ Ontmoetingscentrum ’t Bolwerk officieel geopend

SVRZ Ontmoetingscentrum ’t Bolwerk officieel geopend

MIDDELBURG - Op vrijdag 24 september is het Ontmoetingscentrum (OC) ’t Bolwerk, van SVRZ, officieel geopend aan het Noordbolwerk in Middelburg.

Het OC ’t Bolwerk biedt ondersteuning aan thuiswonende mensen met (beginnende) dementie en hun partner. Ook biedt het ontmoetingscentrum een wekelijks inloopmoment aan mensen in de wijk. Eén keer per maand is dit in de vorm van een open tafel. Zowel deelnemers als mantelzorgers kunnen hier (beweeg-)activiteiten ondernemen, andere mensen leren kennen en doen wat ze leuk vinden. Er wordt hierbij gekeken naar de behoefte en krachten van de deelnemers. De medewerkers van SVRZ motiveren en stimuleren de deelnemers om mee te doen maar niks moet. Het is laagdrempelig.

SVRZ Ontmoetingscentrum ‘t Bolwerk
Het OC is gehuisvest in het voormalig Medisch Centrum Middelburg, dat nu is omgebouwd tot een multifunctioneel centrum van SVRZ. Het OC is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. Bezoekers kunnen hier terecht met een WMO toewijzing of een WLZ indicatie. Dit wordt verzorgd door de huisarts of casemanager dementie.?

Over SVRZ
Het Ontmoetingscentrum ’t Bolwerk is een onderdeel van SVRZ. SVRZ biedt in meer dan 65 locaties door heel Zeeland kleinschalige verpleeghuiszorg, revalidatie en ondersteuning aan ouderen voor een korte of langere periode. Voor thuiswonende ouderen is er een totaalpakket waarbij wonen, welzijn en zorg op elkaar afgestemd zijn, onder het motto ‘meedoen en erbij horen’: dat is belangrijk voor elk mens. Dat probeert SVRZ mogelijk te maken. Zelfs wanneer ouderdom, ziekte en beperkingen dat veel moeilijker maken. Dat doet de organisatie samen met familie en vrijwilligers. Meer informatie op www.svrz.nl.

Meer uit Middelburg

Informatiebijeenkomsten voor inwoners van Serooskerke en Sint Laurens

DOMBURG - Deze week organiseert de gemeente Veere twee informatiebijeenkomsten over de opvang van alleenstaande minderjarige vreemdelingen (AMV'ers) aan de Wilgenhoekweg in Serooskerke. 

1 uur geleden
De hele week feest in Arnemuiden ter ere van 450 jaar stadsrechten

ARNEMUIDEN - Dit jaar viert Arnemuiden 450 jaar stadsrechten. Tot en met zaterdag 29 juni staat Arnemuiden tijdens de Visserijdagen in het teken van 450 jaar stad. 'Het wordt historischer dan ooit te voren, vertelt Vincent van de Ketterij, voorzitter van RMUevents. 'Onze feesttent op het havenplein is tot en met zaterdag open met volop activiteiten in de kern van ons stadje. We zenden het Nederlands elftal uit, organiseren een pub quiz en natuurlijk nog veel meer!'

7 uur geleden
IVN Walcheren organiseert een excursie over de kademuren van Middelburg

MIDDLBURG - Eind 2023 is een begin gemaakt met de renovatie van de kademuren langs de Kinderdijk in Middelburg waarbij geprobeerd wordt de begroeiing zoveel mogelijk in stand te houden. 

23 uur geleden
Digicafé Westkapelle

WESTKAPELLE - Op donderdag 27 juni is er van 13.00 uur tot 16:00 uur een Digicafé in het Polderhuis in samenwerking met de ZB.

1 dag geleden
Beschonken Arnemuidenaar (38) rijdt met scooter tegen geparkeerde auto aan

ARNEMUIDEN - De politie heeft zaterdagavond een 38-jarige man uit Arnemuiden aangehouden nadat hij een ongeval had veroorzaakt. De man zou mogelijk ook onder invloed hebben gereden.

2 dagen geleden
Festival Zeeland Klassiek 2024 vrijdag 28 juni van start

MIDDELBURG - Vanaf vrijdag 28 juni gaan bezoekers van Festival Zeeland Klassiek 2024 tien dagen lang op avontuur in de provincie Zeeland. Met het thema 'Nederlandse kunstenaars op het wereldtoneel' met in de hoofdrol de vrouwelijke componist ontdekken zij bijzondere muzikale vriendschappen tussen befaamde componisten en onze landgenoten.

2 dagen geleden
Twee Duitse toeristen slachtoffer steekincident op camping in Vrouwenpolder

VROUWENPOLDER - Beide slachtoffers van het geweldsincident op een camping aan de Vroondijk in Vrouwenpolder zijn afkomstig uit Duitsland. Beide raakten zwaar gewond.

2 dagen geleden