Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

SVRZ Ontmoetingscentrum ’t Bolwerk officieel geopend

SVRZ Ontmoetingscentrum ’t Bolwerk officieel geopend

MIDDELBURG - Op vrijdag 24 september is het Ontmoetingscentrum (OC) ’t Bolwerk, van SVRZ, officieel geopend aan het Noordbolwerk in Middelburg.

Het OC ’t Bolwerk biedt ondersteuning aan thuiswonende mensen met (beginnende) dementie en hun partner. Ook biedt het ontmoetingscentrum een wekelijks inloopmoment aan mensen in de wijk. Eén keer per maand is dit in de vorm van een open tafel. Zowel deelnemers als mantelzorgers kunnen hier (beweeg-)activiteiten ondernemen, andere mensen leren kennen en doen wat ze leuk vinden. Er wordt hierbij gekeken naar de behoefte en krachten van de deelnemers. De medewerkers van SVRZ motiveren en stimuleren de deelnemers om mee te doen maar niks moet. Het is laagdrempelig.

SVRZ Ontmoetingscentrum ‘t Bolwerk
Het OC is gehuisvest in het voormalig Medisch Centrum Middelburg, dat nu is omgebouwd tot een multifunctioneel centrum van SVRZ. Het OC is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. Bezoekers kunnen hier terecht met een WMO toewijzing of een WLZ indicatie. Dit wordt verzorgd door de huisarts of casemanager dementie.?

Over SVRZ
Het Ontmoetingscentrum ’t Bolwerk is een onderdeel van SVRZ. SVRZ biedt in meer dan 65 locaties door heel Zeeland kleinschalige verpleeghuiszorg, revalidatie en ondersteuning aan ouderen voor een korte of langere periode. Voor thuiswonende ouderen is er een totaalpakket waarbij wonen, welzijn en zorg op elkaar afgestemd zijn, onder het motto ‘meedoen en erbij horen’: dat is belangrijk voor elk mens. Dat probeert SVRZ mogelijk te maken. Zelfs wanneer ouderdom, ziekte en beperkingen dat veel moeilijker maken. Dat doet de organisatie samen met familie en vrijwilligers. Meer informatie op www.svrz.nl.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Middelburg

Programmabegroting gemeente Veere 2022: fors investeren in leefbaarheid

DOMBURG - Gemeente Veere heeft deze week de Programmabegroting voor 2020 gepubliceerd. De gemeente heeft een groot aantal maatregelen genomen om ‘het mooie van Veere te behouden en te versterken’. 

46 minuten geleden
Interview Annejet van der Zijl in Grote Kerk Veere

VEERE - In de eerste editie van Literair Gesprek in de Grote Kerk gaat journalist Jan van Damme in gesprek met auteur Annejet van der Zijl over haar nieuwe historische roman Fortuna’s kinderen. De avond vindt plaats op vrijdag 29 oktober om 20.00 uur. Tickets (€ 15,-) zijn te koop in De Drvkkery en via de websites van De Drvkkery en de Grote Kerk Veere.

1 uur geleden
Nieuw elan voor NS-Station Middelburg?

MIDDELBURG - Er zijn een paar van die gebouwen in Middelburg, die een beetje van iedereen zijn. Het treinstation, dat al in 1872 in gebruik werd genomen, is ook zo’n gebouw. Mensen vinden er iets van. Ze vinden vooral dat er iets aan moet gebeuren. Er is een hele waslijst aan problemen en aandachtspunten, van wateroverlast in de voetgangerstunnel tot de verpaupering van het gebouw zelf.

2 uur geleden
VVD Middelburg kiest Wilfried Boonman als lijsttrekker

MIDDELBURG - Wilfried Boonman wordt de lijsttrekker voor de Middelburgse VVD bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Dat hebben de leden van de VVD Middelburg tijdens de ledenvergadering besloten.

2 uur geleden
Fietsster gewond bij ongeval in Middelburg

MIDDELBURG - Bij een ongeval in Middelburg is vanmorgen een fietsster gewond geraakt. Het slachtoffer kwam vermoedelijk in botsing met een automobilist.

23 uur geleden
Carillon Veere luidt de Nacht van de Nacht in

VEERE - Op zaterdagavond 30 oktober klinkt het nummer ‘Mag het licht uit’ van De Dijk vanaf het carillon op het stadhuis aan de Markt in Veere. De gemeente Veere doet mee aan de landelijke actie waarbij beiaardiers uit het land tegelijkertijd de Nacht van de Nacht inluiden.

1 dag geleden
Hele ochtend geen treinverkeer tussen Middelburg en Vlissingen

MIDDELBURG - Tussen Middelburg en Vlissingen rijden er geen treinen door een aanrijding. De vertraging is een uur. Volgens NS duurt het oponthoud tot zeker 12.00 uur.

1 dag geleden