Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

SVRZ Ontmoetingscentrum ’t Bolwerk officieel geopend

SVRZ Ontmoetingscentrum ’t Bolwerk officieel geopend

MIDDELBURG - Op vrijdag 24 september is het Ontmoetingscentrum (OC) ’t Bolwerk, van SVRZ, officieel geopend aan het Noordbolwerk in Middelburg.

Het OC ’t Bolwerk biedt ondersteuning aan thuiswonende mensen met (beginnende) dementie en hun partner. Ook biedt het ontmoetingscentrum een wekelijks inloopmoment aan mensen in de wijk. Eén keer per maand is dit in de vorm van een open tafel. Zowel deelnemers als mantelzorgers kunnen hier (beweeg-)activiteiten ondernemen, andere mensen leren kennen en doen wat ze leuk vinden. Er wordt hierbij gekeken naar de behoefte en krachten van de deelnemers. De medewerkers van SVRZ motiveren en stimuleren de deelnemers om mee te doen maar niks moet. Het is laagdrempelig.

SVRZ Ontmoetingscentrum ‘t Bolwerk
Het OC is gehuisvest in het voormalig Medisch Centrum Middelburg, dat nu is omgebouwd tot een multifunctioneel centrum van SVRZ. Het OC is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. Bezoekers kunnen hier terecht met een WMO toewijzing of een WLZ indicatie. Dit wordt verzorgd door de huisarts of casemanager dementie.?

Over SVRZ
Het Ontmoetingscentrum ’t Bolwerk is een onderdeel van SVRZ. SVRZ biedt in meer dan 65 locaties door heel Zeeland kleinschalige verpleeghuiszorg, revalidatie en ondersteuning aan ouderen voor een korte of langere periode. Voor thuiswonende ouderen is er een totaalpakket waarbij wonen, welzijn en zorg op elkaar afgestemd zijn, onder het motto ‘meedoen en erbij horen’: dat is belangrijk voor elk mens. Dat probeert SVRZ mogelijk te maken. Zelfs wanneer ouderdom, ziekte en beperkingen dat veel moeilijker maken. Dat doet de organisatie samen met familie en vrijwilligers. Meer informatie op www.svrz.nl.

Meer uit Middelburg

Werkzaamheden aan hellingbaan ZB in Middelburg

MIDDELBURG - Vanaf 8 tot ca. 23 december 2022 worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de hellingbaan naar de ingang van de ZB, aan de Kousteensedijk in Middelburg. De helling is dan afgesloten voor voetgangers en rolstoel- en scootmobielgebruikers. 

19 uur geleden
Nationaal wetenschapsfestival Expeditie NEXT komt naar Middelburg

MIDDELBURG - De derde editie van Expeditie NEXT, hét Nationale Wetenschapsfestival voor kinderen dat wordt georganiseerd door de Nationale Wetenschapsagenda (NWA), komt naar Middelburg. Midden in de meivakantie op woensdag 3 mei kunnen kinderen en hun begeleiders in de historische binnenstad op expeditie. Onderzoekers, musea en kennisinstellingen vanuit heel Nederland staan klaar om hen te enthousiasmeren voor de wetenschap, met workshops, interactieve installaties en mini-colleges.

19 uur geleden
Auto belandt op kop in sloot Aagtekerke

AAGTEKERKE - Bij de Roosjesweg tussen Aagtekerke en Domburg is vanochtend een auto op zijn kop in een sloot terecht gekomen. De bestuurder van het voertuig raakte gewond.

19 uur geleden
Long stories, short films bij en rondom Ruimte Caesuur

MIDDELBURG - Jarenlang vertoonde ruimteCAESUUR in de Lange Noordstraat in Middelburg videoprojecties ‘dichters op het raam’ in de donkere maanden tijdens de overgang van het jaar. Samengesteld door de dichter F. van Dixhoorn toonde Caesuur onder meer werk van Tonnus Oosterhof, Astrid Lampe, Tsead Bruinja, Rosali Hirsch en Mustafa Stitu.

21 uur geleden
Bounce Valley geopend op ZEP Middelburg

MIDDELBURG - De indoorattractie Bounce Valley, een luchtkussenpark voor zowel kinderen als volwassenen, heeft gisteren de deuren geopend in Middelburg. Vanaf 10.00 uur in de ochtend waren de eerste bezoekers welkom.

23 uur geleden
Politie neemt tien kilo vuurwerk in beslag in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft in Middelburg naar aanleiding van een tip tien kilo vuurwerk in beslag genomen.

1 dag geleden
Middelburg weer in winterse sferen

MIDDELBURG - De eerste winterterrassen werden half oktober al opgebouwd, maar vorige week is Middelburg Winterstad 2022-2023 pas écht van start gegaan, toen op woensdag 30 november ook de ijsbaan op de Markt in gebruik werd genomen, onder toeziend oog van stadsomroeper Rinie Vaane.

1 dag geleden