Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

SV Nieuwdorp komt in actie voor Turkije en Syrië

SV Nieuwdorp komt in actie voor Turkije en Syrië

NIEUWDORP - SV Nieuwdorp komt in actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.

Op zaterdag 25 februari wil de SV Nieuwdorp een actiedag organiseren die in het teken staat van de ramp in Turkije en Syrië. Als club hebben we buiten het sportieve aspect ook een  maatschappelijke functie en willen graag proberen ons steentje bij te dragen. 

Het programma ziet er ovb als volgt uit: Van 12.30-22.00 uur: € 0,50 per consumptie. Van elke consumptie zal het bestuur 50 euro cent doneren aan het goede doel. 12.45-15.00 uur: Onderling toernooi. Met de lagere elftallen en dames willen we een onderling  toernooi spelen. Aanvulling van niet-leden is welkom. 

Hoe groter de groep hoe beter. Iedereen die mee wil doen moet om 12.45 uur aanwezig zijn. Van 13.00 tot 15.00 uur Toernooi. Aanmelden bij Wesley Priester, Harmjan Hoondert en Jan Kees Duijnkerke. 13.00-15.00 uur: Tennisafdeling: Cupcakes bakken en Tennisbal raden. 

Chanine Driesse en Carmen Schikker zullen namens de  tennis afdeling cup cakes bakken en verkopen. Tevens kunt u een prijs winnen als u raadt hoeveel tennisballen er in een mand zitten”. 13.45-14.15 uur: Bootcamp. Mariska Goormachtig zal vanuit onze Bootcamp afdeling van 13.45 – 14.15 uur een gratis open les bootcamp verzorgen. Ook niet leden van de bootcamp zijn hierbij van harte welkom. 14.30-16.15 uur: Nieuwdorp 1- Spui 1. Het 1e elftal speelt om 14.30 uur een oefenwedstrijd tegen Spui 1. 

Scheidsrechter is Harry Wisselink en de wedstrijdbal is geschonken door Ferhan Topal en Pizzeria Lagonda uit Oost Souburg. Verloting en/of Rad van Avontuur. Tijdens en na afloop van de wedstrijd zijn er een aantal activiteiten waarvan de opbrengst naar het goede doel zal gaan. Een tiental bedrijven heeft al stevig pakket prijzen beschikbaar gesteld. 

Voor info hierover: Evy de Vos en Laura Grim. 15.00-18.00 uur: Turkse hapjes. Als klap op de vuurpijl zullen mmv Turks en Zo uit Lewedorp Turkse hapjes e.d.gaan verkopen. 17.00 uur – 22.00 uur: Jeffrey de Vos en Arme Pladdet zullen tegen een vergoeding verzoeknummers draaien. Geld doneren en Sponsoring. 

De SV heeft een QR code aangemaakt. Het geld wat u daar om stort wordt doorgesluisd naar giro 555. U vindt deze code en meer actuele informatie op onze website www.svnieuwdorp.nl Wilt u op welke manier dan ook deze actie steunen neem dan contact op met: Marius Priester 06 53364663, Peter de Vos 06 53574172, Bart Otte 06 13958381.

Meer uit Beveland

Oogstfeest in Oudelande op zaterdag 17 augustus

OUDELANDE - Eindelijk is het weer zover, op zaterdag 17 augustus organiseren wij weer met veel plezier het Oogstfeest te Oudelande. Het belooft ook dit jaar weer een bijzondere dag te worden, boordevol activiteiten voor jong en oud.

1 uur geleden
Nieuw project voor jongeren in Oosterschelderegio

GOES - In september start het RBL Oosterschelderegio/Doorstroompunt met een gratis maatschappelijk dienst tijd-traject (MDT). Het biedt jongeren de kans om gedurende tien weken hun talenten te ontwikkelen, mensen te ontmoeten buiten hun leefwereld en iets te doen voor een ander en/of de samenleving. Het is bedoeld voor jongeren tussen de 16 en 23 jaar, die geen startkwalificatie hebben en niet naar school gaan. Jongeren kunnen zich vanaf nu aanmelden.

3 uur geleden
Schrijfsel burgemeester Dijksterhuis: Zomer

Als burgemeester draag ik vaak een pak. Soms met en soms zonder stropdas, dat hoort er nu eenmaal bij. Meestal vind ik dat helemaal niet erg. Ik hoef 's ochtends nooit lang na te denken over wat ik aan moet en het staat netjes. Maar nu de zomer (eindelijk!) is begonnen, is het toch best warm.

1 dag geleden
Auto belandt in sloot bij eenzijdig ongeval op A58 bij Goes: Eén persoon gewond

GOES- Bij een eenzijdig ongeval op de A58 tussen Goes en 's-Heer Arendskerke is zondagmorgen een personenauto in de sloot beland. De auto raakte van de weg tussen de oprit bij knooppunt De Poel en het viaduct bij de Sinoutskerkseweg. Eén persoon raakte gewond en is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. 

1 dag geleden
Rubriek Albert Kort: Bevelandse jongens in dienst voor Napoleon

Wat zal er door de hoofden van al die Bevelandse jongens zijn gegaan toen ze in 1811 hoorden dat ze het leger van Napoleon in moesten? Was de Franse bezetting nog voor veel mensen een ver-van-hun-bed-show, met de invoering van de dienstplicht drong de 'grote' politiek je persoonlijk leven binnen. Iedere jongeman in 1788 geboren, moest zich bij de burgemeester melden. Niet iedereen moest in dienst. Napoleon had slechts een beperkt aantal jongens uit iedere streek nodig en wie dat waren, werd door het lot bepaald. De loting vond plaats in de dorpsherberg. Degenen die een laag nummer trokken waren de pineut. Tenzij ze werden afgekeurd, of een remplaçant vonden: een persoon die tegen betaling hun plaats wilde innemen. Of ze stonden te popelen om in 1812 met het leger naar Moskou te trekken, weten we niet. Sommigen zullen het als avontuur hebben gezien, maar er waren er ook, zoals Jan de Ruiter in zijn boek Geloot voor Napoleon schreef, die klachten simuleerden om maar uit dienst te blijven. Zoals twee jongens uit Krabbendijke en Yerseke, die zich zwakzinnig voordeden. Kennelijk met succes, want achter hun namen staat 'extreme debiliteit' vermeld. Zij hadden geluk, want we weten dat de oorlog in Rusland een regelrechte hel was. Met zware bepakking moesten de soldaten ruim 2500 kilometer afleggen. Zelden was er genoeg voedsel en door uitdroging was men vaak gedwongen de eigen urine op te drinken! En dan hebben we het nog niet eens gehad over de bloedige gevechten onderweg met de vijand. Slagvelden die na afloop vergeven waren van verminkte lijken met uitpuilende ingewanden en afgehakte ledematen. Zwaar gewonde soldaten die om hulp schreeuwden of om een genadeschot smeekten. Gewonden die zich onder de paarden probeerden uit te worstelen, maar die vaak door de paarden werden vermorzeld.

1 dag geleden
35e Zeeuwse fietsvierdaagse trapt dinsdag 23 juli af

GOES - Hij gaat door: eind juli vindt de, inmiddels 35e, Zeeuwse Fietsvierdaagse plaats vanuit Goes.

2 dagen geleden
Hulpdiensten bevrijden automobilist na ongeval op Europaweg Zuid

NIEUWDORP - Een automobilist kwam zaterdagochtend vast te zitten in zijn auto na een eenzijdig ongeluk op de Europaweg Zuid. Na een uur wisten de hulpdiensten het slachtoffer uit de auto te bevrijden. Daarna is hij met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

2 dagen geleden