Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Suriname versoepelt coronamaatregelen, behalve in het oosten

Suriname versoepelt coronamaatregelen, behalve in het oosten

PARAMARIBO (ANP) - De coronamaatregelen in Suriname worden verder versoepeld. Zo zal het uitgaansverbod met twee uur ingekort worden en mag een aantal bedrijven de deuren weer openen. Dit heeft vicepresident Ashwin Adhin zondagavond in een toespraak bekendgemaakt.

De versoepeling is mogelijk omdat de Surinaamse gezondheidsautoriteiten de situatie in het grootste deel van het land onder controle hebben. Alleen in het oosten is de situatie minder goed beheersbaar. Daar blijven alle regels gelden, aldus Adhin.

De scholen zullen gedeeltelijk weer open gaan. In eerste instantie gaat het alleen om de examenklassen. Niet alle ouders zijn het hier mee eens, maar het belang van een diploma weegt zwaar. Daarom is dit besluit genomen, zei Adhin.

De versoepeling geldt voor een aantal specifieke sectoren en groepen zoals religieuze groeperingen, de horecasector, kappers, sportscholen en casino’s. Deze bedrijven en organisaties moeten wel voorzorgsmaatregelen nemen. Dat gebeurt in overleg met het Nationaal Covid-19 Management Team.

Contactsporten, zoals voetbal, basketbal en gevechtsporten zijn nog niet toegestaan. Ook discotheken, nachtclubs, dancings en bordelen blijven gesloten. Het verbod op samenscholing van meer dan vijf mensen blijft verder van kracht.

Meer uit Buitenland

Slotverklaring Oekraïnetop roept op tot dialoog met Rusland

BÜRGENSTOCK (ANP/AFP/DPA) - Tientallen landen die bijeenkwamen op de vredestop in Zwitserland hebben een slotverklaring getekend waarin staat dat voor het bereiken van vrede "de betrokkenheid van en dialoog tussen alle partijen" is vereist. Tegelijkertijd moeten de onafhankelijkheid en territoriale integriteit van Oekraïne worden gerespecteerd volgens de verklaring.

32 minuten geleden
Natuurherstelwet EU toch binnen bereik na draai Oostenrijk

BRUSSEL (ANP) - De Europese natuurherstelwet maakt toch kans de eindstreep te halen. Oostenrijk maakt een ommezwaai en lijkt de omstreden wet toch aan genoeg steun van de EU-landen te helpen. Maandag stemmen ze erover.

2 uur geleden
Veertien Jordaniërs overleden tijdens hadj

AMMAN (ANP/RTR) - In Saudi-Arabië zijn veertien Jordaniërs overleden tijdens de hadj, meldt het Jordaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Zeventien landgenoten worden momenteel vermist.

2 uur geleden
Rusland claimt verovering dorp in zuidoosten Oekraïne

MOSKOU (ANP/AFP) - Rusland claimt opnieuw een dorp te hebben veroverd in het zuidoosten van Oekraïne, waarmee het voortgang blijft boeken aan de frontlinie. Het ministerie van Defensie schrijft dat het gaat om de plaats Zahirne in de regio Zaporizja.

2 uur geleden
VN verwelkomen aankondiging 'tactische pauzes' in Gazastrook

NEW YORK (ANP/AFP) - De Verenigde Naties verwelkomen de aangekondigde 'tactische pauzes' in de Gazastrook. De Israëlische krijgsmacht maakte zondag bekend voorlopig elke dag van 08.00 tot 19.00 uur te stoppen met haar operaties in een deel van het zuiden van Gaza, om zo de levering van meer humanitaire hulp aan het gebied mogelijk te maken.

3 uur geleden
Louis Armstrong krijgt 5 keer platina voor Wonderful World

WASHINGTON (ANP) - Het wereldberoemde lied What A Wonderful World van Louis Armstrong is in de VS onderscheiden met vijf keer platina. Het is volgens Amerikaanse media uniek dat een nummer deze kwalificatie krijgt. Het betekent dat er sinds 1967, toen Armstrong de song opnam, meer dan 5 miljoen exemplaren van de single zijn verkocht.

3 uur geleden
Oekraïne over slotverklaring vredestop: compleet en evenwichtig

BÜRGENSTOCK (ANP/RTR) - Op de vredesconferentie voor Oekraïne is een "complete en evenwichtige" slotverklaring opgesteld, stelt de Oekraïense buitenlandminister Dmytro Koeleba. De tweedaagse bijeenkomst in Zwitserland eindigt zondag.

5 uur geleden