Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Succesvolle Rammelbakkenreis voor Rick Jonckheere Foundation

Succesvolle Rammelbakkenreis voor Rick Jonckheere Foundation

THOLEN - Dolores Noguera en Kees de Hond zijn weer thuis na de Rammelbakkenreis van 3000 km in hun 21-jarige Volvo. Ze beschrijven de reis door 7 Europese landen als een ongelooflijke, waanzinnige en een bijzondere trip. Beiden vonden het fantastisch!

Dagelijks kregen ze een nieuw routeboek met daarin een uitgeschreven rit van gemiddeld 500 km per dag. De ritten waren iedere dag weer prachtig door o.a. de Franse Alpen en Italiaanse Alpen. Iedere nacht werd er op een andere camping geslapen in een tent. De temperatuur bij de eerste overnachting was nabij het vriespunt, maar werd in de loop van de week gelukkig beter. Na een goed verzorgd ontbijt, gingen ze elke dag weer op pad om te genieten van de mooie omgeving. Er waren eveneens 3 opdrachten waarmee ze punten konden verzamelen. Gedurende de rit waren er ook 2 beren (Rammel en Rammelientje), een fotograaf en videograaf mee. Zij hadden alleen geen vervoer. Wanneer één van hen in je rammelbak plaatsnam, dan kreeg je extra punten. Aan het einde van de week zijn Dolores en Kees op de 4e plaats geëindigd van de 60 deelnemende auto's.

Donatie
Dolores en Kees willen deze reis in één woord omschrijven als uniek. Ze hebben deze reis niet alleen voor het avontuur gedaan, maar ook om aandacht te vragen voor de Rick Jonckheere Foundation. Dit is deze week goed gelukt. De organisatie doneerde aan alle teams die voor een goed doel deelnamen. Het uiteindelijke bedrag van de actie is nog niet bekend. Want op zaterdag 18 mei vanaf 14.00 uur zal de Rammelbak van Kees en Dolores te bezichtigen zijn bij het Thools Bierfestival in de Meulvliet. Daar is nog de mogelijkheid om te doneren aan de Rick Jonckheere Foundation.

Meer uit Tholen

Burgemeester sluit woning aan Kotterstraat na vondst hennepkwekerij

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers heeft besloten om een woning aan de Kotterstraat voor drie maanden te sluiten. Vorige maand trof de politie op dit adres een professionele hennepkwekerij. De bewoner is gearresteerd en wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de aanslag op een woning aan het Slachtveld.

7 uur geleden
Drugsdealers aangehouden na inval in woning in Poortvliet

POORTVLIET - De politie heeft twee verdachten aangehouden na een huiszoeking bij een woning aan het Kerkplein in Poortvliet. De actie volgde nadat er vanuit de buurt meerdere meldingen van overlast bij de politie binnenkwamen.

11 uur geleden
Minste fietsendiefstallen in Zeeland, op Tholen 25 mensen de dupe

ZEELAND - In 2023 werden er in Zeeland 1095 fietsendiefstallen gemeld. Dit aantal ligt 2,3 procent hoger dan het jaar ervoor. Op Tholen ging het om 25 diefstallen waarvan melding werd gedaan. Het werkelijke aantal kan dus nog hoger liggen. Dit blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van de politie en het CBS.  

15 uur geleden
Tholen doet weer mee aan NK en ZK Tegelwippen

THOLEN - De gemeente Tholen doet ook dit jaar weer mee met de vijfde editie van het Nederlandse en Zeeuws Kampioenschap Tegelwippen. Samen met inwoners en bedrijven gaan ze hun best doen om minimaal hetzelfde resultaat als in 2023 te behalen. Dat was landelijk de 18e plaats in de categorie kleine gemeenten en de 2e plaats in Zeeland.

1 dag geleden
Thoolse lezersfoto van de week is gemaakt door Bineke Smit

THOLEN - Elke week prijkt er op de ontspanningspagina van de wekelijkse Thoolse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Bineke Smit die de spotlight mocht vangen.

1 dag geleden
Vanmiddag code geel voor regenbuien met kans op onweer en hagel

THOLEN - April doet wat hij wil, luidt de gezegde. En dat blijkt ook vandaag weer. De dag begon nog zonnig in Tholen, maar de meteorologen van het KNMI hebben voor vanmiddag code geel afgegeven voor regenbuien met kans op onweer en kleine stukjes hagel. Het verkeer kan hier mogelijk hinder van ondervinden.

2 dagen geleden
Wethouder Moerland steekt de handen uit de mouwen bij Thoolse zwembaden

THOLEN/SINT-MAARTENSDIJK - Wethouder Hilde Moerland stak zaterdagmorgen ook de handen uit de mouwen. Deze ochtend ging ze zowel Sint-Maartensdijk als Tholen helpen met het gereedmaken van de zwembaden voor het nieuwe seizoen.

2 dagen geleden