Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Succesformule van Thools Bierfestival krijgt komend weekend een vervolg

Succesformule van Thools Bierfestival krijgt komend weekend een vervolg

THOLEN - Bierliefhebbers opgelet. Sport- en Gemeenschapscentrum Meulvliet staat op zaterdag 18 mei weer volledig in het teken van het Thools Bierfestival. Diverse brouwerijen uit binnen- en buitenland komen naar Tholen om hun lekkerste biertjes aan jou te laten proeven en natuurlijk is er ook (andere) entertainment.

Marlies Draaijer ('t Wienuus) en Charel Wolvekamp (Meulvliet) besloten in het najaar van 2018 de handen ineen te steken voor een eerste editie van het Thools Bierfestival. Charel is zelf een fervent bierliefhebber en hij bezoekt regelmatig bierfestivals in binnen- en buitenland. Marlies daarentegen is juist geen bierliefhebber. "Maar ik organiseerde al twee keer in het jaar een proeverij in de winkel met z'n dertig tot veertig man." De twee raakten op een dag aan de praat en samen kwamen ze met het idee voor een Thools Bierfestival. Het bleek een gouden greep, want de eerste editie was meteen een succes. Reden genoeg voor de twee ondernemers om ook dit jaar een bierfestival te organiseren.

Deze tweede editie bestaat uit fraai pallet met allerlei verschillende brouwerijen. Zo zijn er brouwers uit Steenbergen, Dinteloord, Tilburg en enkele uit België present. "Zij nemen elk weer diverse bieren mee. Verklapt kan worden dat er weer mooie exemplaren tussen zitten, met mogelijk ook enkele primeurs", stelt het tweetal. "Daarnaast prijzen wij ons ook gelukkig met een tweede deelname van onder andere Heer van Oranje en Kristonian en het toonaangevende Slot Oostende en Emelisse uit Goes. Een brouwer die inmiddels ook een behoorlijk deel van zijn productie afzet in het buitenland."

Hapjes

Nieuw dit jaar is dat je niet alleen kan genieten van de lekkerste biertjes. Op het grasveld voor de Meulvliet staan een aantal foodtrucks waar bezoekers een lekkere maaltijd kunnen verkrijgen, zoals hamburgers of saté. Ook zijn er lekkere hapjes en hapjesplanken te verkrijgen. "Om het verhaal compleet te maken, hebben we ook nog entertainment geboekt. Uiteraard zijn de brouwers en hun bieren de hoofdzaak, maar we doen er alles aan om er een super gezellige dag van te maken, die ook voor niet bierdrinkers de moeite waard is." Uiteraard zijn er ook andere dranken verkrijgbaar voor de niet bierliefhebber. "Al kunnen we dat ons bijna niet voorstellen, met de hedendaagse biercultuur, waar in allerlei soorten en smaken beschikbaar zijn", aldus de organisatie.

Het Thools Bierfestival is op zaterdag 18 mei van 14.00 tot 22.00 uur in de Meulvliet.

Meer uit Tholen

Thoolse perenboomgaard wordt tijdelijk een groene ontmoetingsplek

THOLEN - De perenboomgaard aan de Luchtenburgseweg wordt omgetoverd tot een groene ontmoetingsplek. Met steun van het Stimuleringsfonds Samenleven stelt de gemeente 20.000 euro beschikbaar aan Natuurvereniging Tholen voor dit plan. De scholen en buurtbewoners worden bij het project betrokken.

12 uur geleden
Drie jubilarissen van Vogelvreugd gehuldigd om jarenlange lidmaatschap

THOLEN - Vogelvereniging Vogelvreugd organiseerde op vrijdagavond 9 februari haar jaarlijkse feestavond voor de leden en hun partners in de Meulvliet te Tholen. Ongeveer 35 personen genoten van een heerlijk warm en koud buffet, gevolgd door enkele rondjes bingo met leuke prijzen.

16 uur geleden
'105.000 mensen belanden na een val op de spoedeisende hulp'

SINT PHILIPSLAND - Fysiotherapeut Benjamin Brouwers gaf op woensdag 14 februari een lezing over valpreventie in dorpshuis De Wimpel. De aanwezigen hoorden verbijsterd dat er jaarlijks landelijk 105.000 mensen op de spoedeisende hulp belanden na een val, waarvan bijna de helft na een val in en rond het huis.

20 uur geleden
Zeeuwse agenten betrokken bij actie tegen 's werelds grootste hackersgroep

WEST-BRABANT/ZEELAND - De politie Zeeland-West-Brabant heeft een belangrijke rol gespeeld in een internationaal politieonderzoek naar de hackersgroep Lockbit. Dit onderzoek resulteerde vandaag in een internationale politieactie, waarbij in totaal 34 servers offline zijn gehaald en er twee aanhoudingen zijn verricht.  

1 dag geleden
Met korting samen reizen met de trein? Voortaan heb je daar een code voor nodig

WEST-BRABANT/ZEELAND - De Samenreiskorting van de NS gaat op de schop. Vanaf vandaag moeten reizigers die gebruik willen maken van de 40 procent korting hun ticket kopen via een speciale code. Die code moet gegeven worden door de medereiziger die een abonnement heeft. Zo worden reizigers die samen met de trein gaan en gebruikmaken van de Samenreiskorting voortaan aan elkaar gekoppeld.

1 dag geleden
Vanaf vandaag valt de belastingaanslag op de (digitale) deurmat

THOLEN - Tholenaren ontvangen deze week de belastingaanslag van Sabewa Zeeland. In deze aanslag staat hoeveel belasting je voor dit jaar moet betalen aan de gemeente en het waterschap. Het aanslagbiljet is vernieuwd en de informatie op de achterzijde is aangepast. Hierop staat onder andere hoe je bezwaar kunt maken tegen de belastingaanslag. 

1 dag geleden
Deze vrijwilligers geven honderden bomen in Sint-Annaland een tweede kans

SINT-ANNALAND - Vrijwilligers hebben woensdag 14 februari meer dan 400 boompjes gered uit het Stallands bos. Voor de eerste keer hield MeerBomenNu een oogstdag op Tholen. Tijdens zo'n dag worden zaailingen verplaatst of uitgedeeld aan mensen, zodat ze elders een tweede kans krijgen om beter te groeien.

2 dagen geleden