Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Subsidieregeling voor innovaties in Zeeland weer opengesteld

Subsidieregeling voor innovaties in Zeeland weer opengesteld

MIDDELBURG - Op 17 maart 2023 opent voor de tiende keer de subsidieregeling Zeeland in Stroomversnelling. De regeling is bedoeld voor projecten die bijdragen aan een innovatief en daarmee duurzaam economisch Zeeland. Voor deze tiende ronde is € 250.000 beschikbaar voor haalbaarheidsonderzoeken en € 800.000,- voor demonstratieprojecten. De regeling staat tot en met 14 juli 2023 open, daarna zullen de aanvragen worden beoordeeld.

Al bijna 100 projecten hebben sinds de start van de regeling in 2018 financiering ontvangen voor een innovatie in een van de zes aangewezen Zeeuwse sectoren: Agro- en Seafood, Havens en logistiek, Industrie en Maintenance, Water en energie, Vrijetijdseconomie en Zorg. Er kunnen twee typen projecten worden ingediend binnen deze regeling. Met een haalbaarheidsonderzoek kunnen consortia kansrijke ontwikkelingen toetsen en onderzoeken of nieuwe technologieën en maatschappelijke uitdagingen kansen bieden voor de Zeeuwse sectoren. Bij een demonstratieproject kunnen consortia zowel nieuwe als verbeterde producten, processen of diensten testen in omgevingen die representatief zijn voor het toekomstig gebruik. Het kan gaan om prototyping, demonstraties, pilotontwikkeling, testen en validatie.

Digitaal aanvragen
Anders dan vorige keren is dat een aanvraag vanaf nu volledig digitaal ingediend kan worden. Tijdens de behandeling van de elektronisch ingediende aanvraag verloopt de communicatie via de Persoonlijke Internetpagina (PIP) ‘Mijn Provincie Zeeland’. Ook het uiteindelijk digitaal ondertekende besluit wordt via de PIP digitaal beschikbaar gesteld voor de aanvrager.

Informatiebijeenkomst
Op woensdag 29 maart 2023 is er voor geïnteresseerden een informatiebijeenkomst in Dockwize, Vlissingen. Samen met Impuls Zeeland zal de Provincie Zeeland informatie geven over het traject om te komen van een aanvraag tot het daadwerkelijk digitaal indienen. De bijeenkomst start om 14:00 uur en duurt tot 16:00 uur. Aanmelden hiervoor kan via Aanmeldformulier infosessie 29 maart.

Stroomversnelling
Meer informatie over de subsidieregeling Zeeland in Stroomversnelling vind je op Informatie subsidieregeling Zeeland in Stroomversnelling.

Meer uit Beveland

Historische boerenwagen in ere hersteld

GOES - Dingeman de Feiter uit Goes heeft de laatste hand gelegd aan de restauratie van een Brabantse boerenkar van bijna honderd jaar oud. Een half jaar lang stond de kar in de werkplaats in het Ambachtscentrum in Goes. Toen de kar weer helemaal in de mooie nieuwe lak stond ging de kar terug naar Tholen, waar hij vandaan komt.

1 uur geleden
Rubriek Goes Gezien: Aalscholvereiland als ongerepte natuur

Een maand geleden waren we figuurlijk geland op het schijnbaar onbewoonde eilandje in de Oostvest. Hoewel het eilandje geen kliffen heeft, maar juist makkelijk toegankelijk is voor rustzoekende dieren, eindigde die aflevering wel met een cliffhanger: wie zijn behalve vier schildpadden nog meer de vaste bewoners van dit eilandje? In maart, toen ik dit onderwerp uitkoos, zaten er steevast zo'n tien, twaalf aalscholvers op de in het water hangende takken, al of niet met gespreide vleugels. Nu is dat aantal veel lager; dat zal met het broedseizoen te maken hebben. Ze zijn nu vermoedelijk vooral druk op de Middelplaten in het Veerse Meer, waar een teruglopend aantal aalscholvers broedt.

20 uur geleden
Eén lichtgewonde bij kop-staartbotsing op de Deltaweg (N256)

WILHELMINADORP- Bij een incident op de Deltaweg (N256) tussen Goes en Wilhelminadorp is zaterdagmiddag één persoon lichtgewond geraakt. Vlakbij de verkeerslichten op de kruising bij de Langeweg vond een kop-staartbotsing plaats. De lichtgewonde werd ter plaatse behandeld en hoefde niet naar het ziekenhuis over te worden gebracht. 

21 uur geleden
Profibike Goes: Nieuwe winkel met bekend gezicht

GOES - Heel goed bereikbaar, direct naast een afrit van de A58 bij Goes kun je sinds een jaar terecht bij Profibike. Raoul de Regt is de vestigingsmanager van deze fietsenwinkel en ziet veel bekenden als klant de winkel binnenstappen.

2 dagen geleden
Hennepkwekerij met 173 planten ontdekt in Buys Ballotstraat Goes

GOES - In een woning aan de Buys Ballotstraat in Goes heeft de politie donderdagmiddag een hennepkwekerij met 173 planten aangetroffen.

2 dagen geleden
Landelijke pinstoring zorgt voor lange rijen en drukte

BEVELAND - Door een landelijke pinstoring is er een flinke drukte ontstaan in supermarkten en andere winkels. Rond 18.00 uur kwamen er duizenden meldingen binnen op AlleStoringen.nl. 

2 dagen geleden
Groene wimpel en zes blauwe vlaggen voor Noord-Beveland

WISSENKERKE - Ook dit jaar doet Noord-Beveland het goed tijdens de uitreiking van de Blauwe Vlag. Binnen de gemeente ontvangen vijf jachthavens de Blauwe Vlag, waarvan een met de Groene Wimpel. Ook het Banjaardstrand bij Kamperland krijgt een Blauwe Vlag. 

2 dagen geleden