Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Subsidieregeling voor innovaties in Zeeland weer opengesteld

Subsidieregeling voor innovaties in Zeeland weer opengesteld

MIDDELBURG - Op 17 maart 2023 opent voor de tiende keer de subsidieregeling Zeeland in Stroomversnelling. De regeling is bedoeld voor projecten die bijdragen aan een innovatief en daarmee duurzaam economisch Zeeland. Voor deze tiende ronde is € 250.000 beschikbaar voor haalbaarheidsonderzoeken en € 800.000,- voor demonstratieprojecten. De regeling staat tot en met 14 juli 2023 open, daarna zullen de aanvragen worden beoordeeld.

Al bijna 100 projecten hebben sinds de start van de regeling in 2018 financiering ontvangen voor een innovatie in een van de zes aangewezen Zeeuwse sectoren: Agro- en Seafood, Havens en logistiek, Industrie en Maintenance, Water en energie, Vrijetijdseconomie en Zorg. Er kunnen twee typen projecten worden ingediend binnen deze regeling. Met een haalbaarheidsonderzoek kunnen consortia kansrijke ontwikkelingen toetsen en onderzoeken of nieuwe technologieën en maatschappelijke uitdagingen kansen bieden voor de Zeeuwse sectoren. Bij een demonstratieproject kunnen consortia zowel nieuwe als verbeterde producten, processen of diensten testen in omgevingen die representatief zijn voor het toekomstig gebruik. Het kan gaan om prototyping, demonstraties, pilotontwikkeling, testen en validatie.

Digitaal aanvragen
Anders dan vorige keren is dat een aanvraag vanaf nu volledig digitaal ingediend kan worden. Tijdens de behandeling van de elektronisch ingediende aanvraag verloopt de communicatie via de Persoonlijke Internetpagina (PIP) ‘Mijn Provincie Zeeland’. Ook het uiteindelijk digitaal ondertekende besluit wordt via de PIP digitaal beschikbaar gesteld voor de aanvrager.

Informatiebijeenkomst
Op woensdag 29 maart 2023 is er voor geïnteresseerden een informatiebijeenkomst in Dockwize, Vlissingen. Samen met Impuls Zeeland zal de Provincie Zeeland informatie geven over het traject om te komen van een aanvraag tot het daadwerkelijk digitaal indienen. De bijeenkomst start om 14:00 uur en duurt tot 16:00 uur. Aanmelden hiervoor kan via Aanmeldformulier infosessie 29 maart.

Stroomversnelling
Meer informatie over de subsidieregeling Zeeland in Stroomversnelling vind je op Informatie subsidieregeling Zeeland in Stroomversnelling.

Meer uit Beveland

Verkennende gesprekken Provinciale Staten van start

MIDDELBURG - Een kleine week na de overwinning van de BBB bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten van Zeeland vinden vandaag, woensdag 22 maart, de eerste verkennende gesprekken plaats tussen verkenner Gerard Rabelink en verschillende politieke partijen. Rabelink is gevraagd te onderzoeken welke partijen een coalitie zouden kunnen vormen. 

29 minuten geleden
Inloopspreekuur en koffie-uurtje voor mantelzorgers in 's-Gravenpolder

‘s-GRAVENPOLDER - VrijwilligersHuis Borsele organiseert woensdag 22 maart het eerste inloopspreekuur in ’s-Gravenpolder voor mantelzorgers. Hier kunnen mantelzorgers ut de gemeente Borsele binnenlopen met alle vragen over hun zorgtaak.

19 uur geleden
Dorine Kole wint Goese dichtwedstrijd en hangt straks in etalages

GOES - De jury van de poëziewedstrijd ‘Bomen en natuur in Goes’ heeft unaniem ‘Nog heel even’ van de Goese Dorine Kole als mooiste inzending gekozen. Daarmee komt haar gedicht de komende weken in Goese winkeletalages te hangen. 

23 uur geleden
Dinsdag en woensdag zware ochtendspits verwacht door veel regen

Wie deze week vroeg de weg op gaat, moet rekening houden met een zware spits door slechte weersomstandigheden. Vooral dinsdag en woensdag is de kans op regen in de ochtenduren groot.

1 dag geleden
Borsele lanceert digitale nieuwsbrief over ontwikkelingen energietransitie

HEINKENSZAND - De gemeente Borsele komt met een digitale nieuwsbrief over alle ontwikkelingen rondom de energietransitie, zoals de mogelijke bouw van twee nieuwe kerncentrales. Alle belangstellenden kunnen zich op deze nieuwsbrief abonneren. De gemeente streeft ernaar de brief minimaal eens per maand te versturen, laat ze maandag weten.

1 dag geleden
Franda van der Zande wint fotowedstrijd Borsele

HEINKENSZAND – In het gemeentehuis van Borsele is zaterdag de winnaar van de jaarlijkse fotowedstrijd van de Culturele Raad Borsele bekend gemaakt. Franda van der Zande heeft volgens de jury het beste het thema ‘De kracht van Borsele’ in haar foto gevangen en won de eerste prijs.

1 dag geleden
Grote Geelstaart en Baneham gaan door naar de finale van Spectra op het Klomppop Festival

OVERZANDE - De bands Grote Geelstaart en Baneham hebben zaterdag de eerste halve finale van Spectra gewonnen in de Klomp in Ovezande. Beide bands gaan door naar de finale die op Klomppop Festival wordt georganiseerd.

2 dagen geleden