Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Subsidie voor Zeeuwse vernieuwende arbeidsmarktprojecten

Subsidie voor Zeeuwse vernieuwende arbeidsmarktprojecten

GOES - Met de subsidieregeling Human Capital Agenda, waaraan gemeenten ook bijdragen, hoopt de provincie Zeeland vernieuwing op de krappe arbeidsmarkt te stimuleren. In de nieuwste subsidieronde ontvangen vier projecten in totaal 191.125 euro.

De projecten die subsidie ontvangen zijn ‘Aand8: Leerwerkplaats HR Positief Gezond Werkgeverschap Zeeland’, ‘Fit2WorkZeeland’, ‘Pilot Werkende Mantelzorger, Een Zeeuwse Toolbox’ en ‘Sterker en Beter’.

Aand8

Aanvrager van de subsidie, Viazorg, ontvangt samen met haar partners Zeeuwse Zorgcoalitie, Fit2Work en HZ University of Applied Sciences 43.735 euro subsidie voor de leerwerkplaats Positief Gezond Werkgeverschap Zeeland. Deze leerwerkplaats brengt expertise in HR en expertise over het gedachtegoed van positieve gezondheid bijeen. De leerwerkplaats gaat werkgevers voorzien van kennis en middelen om hun medewerkers te ondersteunen in hun gezondheid. De HZ houdt de voortgang in de gaten.

Fit 2 Work Zeeland

Stichting Maatschappelijk Werk en Welzijn Oosterschelderegio (SMWO)/Sport Zeeland ontvangen 50.000 euro voor het project Fit 2 Work Zeeland. Zij voeren dit project uit met de Zeeuwse Zorg Coalitie, RAP/Lesgeven in Zeeland, Zichtbaar, Vitaal de Bevelanden, Werken voor Zeeland en HZ University of Applied Sciences. Het doel van dit project is om medewerkers gezond en vitaal aan het werk te houden, door werkgevers handvatten te bieden hier op de juist manier mee om te gaan. Fit 2 Work Zeeland organiseert ieder jaar al een weekprogramma. Het doel is om dit meerdere keren per jaar te laten plaatsvinden en hierbij alle beroepssectoren te betrekken. In dit project worden de mogelijkheden onderzocht omtrent een gezamenlijk jaarprogramma. Daarnaast wil het consortium via een online platform werkgevers op de Zeeuwse arbeidsmarkt met elkaar verbinden. Vraagstukken rondom gezondheid kunnen op dit platform worden opgepakt. Naast dit platform moet een campagne ervoor zorgen dat werknemers op verschillende manieren verleid worden de regie te pakken over de eigen gezondheid, ondersteund door activiteiten ontwikkeld door Fit 2 Work Zeeland.

Werkende Mantelzorger

Stichting Manteling ontvangt 48.955 euro subsidie. Samen met de partners Stichting Werk en Mantelzorg, Navigatieteam Zeeland: Viazorg, HZ University of Applied Sciences, RAP: Regionale Aanpak Personeelstekort Onderwijs Zeeland, HR-netwerk Zeeland, WVO Zorg en Mantelzorgmakelaar als ervaringsdeskundige – wordt er een Zeeuwse toolbox ontwikkeld voor werkgevers, werkende mantelzorgers, leidinggevenden en werknemers om de combinatie van werk en mantelzorg (beter) mogelijk te maken door maatwerkoplossingen. De proef onderzoekt of verzuim en uitstroom van werknemers vermindert.

Sterker en Beter

Voor het project Sterker en Beter ontvangt Iriz Beheer 48.435 euro subsidie. Het project wordt samen opgepakt met de partners Stichting Lelie Zorggroep, Digital Health Lab en Digi Rehab Benelux. De methode Digi Rehab biedt via een digitaal platform aan zorgmedewerkers de mogelijkheid om ouderen te trainen. Deze methode is in Denemarken ontwikkeld en daar met succes ingezet: de methode vermindert daar de zorgvraag bij ouderen, omdat ze sterker en zelfredzamer worden.

Meer informatie over de subsidieregeling staat op https://www.zeeland.nl/subsidie-aanvragen/subsidie-economische-structuurversterking-zeeland/subsidieregeling-zeeland.

Meer uit Beveland

Auto in sloot Westerscheldetunnelweg Borssele

BORSSELE - Bij de Westerscheldetunnelweg (N62) in Borssele is vrijdagmiddag een auto in een sloot terecht gekomen. Eén persoon is gewond geraakt. De hulpdiensten zijn ter plekke.De alarmcentrale stuurde onder meer enkele brandweerwagens op pad nadat rond 14.30 uur melding was gemaakt van een voertuig dat te water was geraakt tussen de Westerscheldetunnel en het tolplein bij Borssele. Ter plaatse bleek een auto in een sloot te liggen. De inzet van de opgeroepen brandweerduikers bleken niet nodig te zijn.De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) meldde rond 15.00 uur dat de bestuurder uit het voertuig was en dat de persoon aanspreekbaar was. Het slachtoffer wordt overgedragen aan de ambulancedienst. Voor zover bekend is de persoon niet ernstig gewond geraakt. Volgens de politie is het ongeluk veroorzaakt door aquaplaning.In verband met het ongeval is er tussen de Oostbuis (rijrichting Borssele) en het tolplein van de Westerscheldetunnel één rijstrook afgesloten. Een berger is opgeroepen om de auto te takelen.

35 minuten geleden
Jarig Ovezande klaar voor 42e editie van Klomppop

OVEZANDE - In jubilerend Ovezande - het dorp bestaat 700 jaar - begint vrijdag de 42e editie van Klomppop. Op sportterrein De Fazant klinkt tot en met zondag (26 mei) veel muziek, er is straattheater en er zijn voor jong en oud veel extra activiteiten.

2 uur geleden
Bevelandse muziekverenigingen houden play-in voor leerling-muzikanten in Kapelle

KAPELLE - Om leerling-muzikanten extra te enthousiasmeren voor muziek bundelt een aantal muziekverenigingen in Noord- en Zuid-Beveland de krachten. Dat resulteert in een play-in op 15 juni in Kapelle. De derde editie inmiddels.

4 uur geleden
100-jarige Lena Marcusse uit Colijnsplaat bedolven onder cadeaus

COLIJNSPLAAT - "Nog nooit bezocht ik een 100-jarige die zóveel cadeautjes had gekregen", zei burgemeester Loes Meeuwisse van de gemeente Noord-Beveland donderdag in de versierde huiskamer van zorgcentrum Cleijenborch in Colijnsplaat, waar Lena Marcusse het stralende middelpunt was. Rian Krijger had voor de jarige een oproep voor cadeautjes op Facebook gezet en daaraan is massaal gehoor gegeven.

1 dag geleden
'Duurste 10.000 meter van Zeeland' op atletiekbaan Goes

GOES - Op vrijdag 24 mei wordt op de atletiekbaan van AV'56 in Goes een avondwedstrijd gehouden. 'De nadruk ligt op de werp- en springnummers, maar er staat ook een bijzondere 10.000 meter op het programma', laat de sportclub weten. 'Veel atleten, uit alle hoeken van het land, hebben zich al ingeschreven.'

1 dag geleden
RIVM zoekt deelnemers voor enquête over PFAS

HEINKENSZAND - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zoekt inwoners van de Westerschelde-gemeenten die een vragenlijst over PFAS willen invullen. Het gaat de gemeenten Kapelle, Reimerswaal, Borsele, Veere, Vlissingen, Hulst, Terneuzen en Sluis.

1 dag geleden
Westerscheldetunnel volgende week avond en nacht dicht voor onderhoud

ELLEWOUTSDIJK - De Westerscheldetunnel is dinsdag van 19.30 uur tot woensdag 5.00 uur dicht voor onderhoudswerk.

2 dagen geleden