Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Subsidie voor projecten die jongeren stimuleren tot culturele participatie

Subsidie voor projecten die jongeren stimuleren tot culturele participatie

MIDDELBURG - Op 21 juli 2023 stelde de Provincie Zeeland een nieuwe subsidieregeling open, de Impuls Jongerencultuur. Het doel van de regeling is jongeren te stimuleren nog meer en vaker deel te nemen aan culturele activiteiten. Gedeputeerde Staten heeft vandaag besloten een eerste twee projecten te subsidiëren. 

Het gaat om een bedrag van € 9.000 aan het Muziektheater Zeeland voor het project ‘Jongeren maken theater!’ en een bedrag van € 27.000 aan Stichting Flup & Ju Bedrijf voor het project ‘De Toorn’.

Project ‘Jongeren maken theater!’
Met de subsidie wil Muziektheater Zeeland de rol als springplank naar het professionele circuit nog meer benutten dan zij al doet. Zij willen daarvoor verdiepende workshops aanbieden aan leden. Voor niet-leden willen ze ook een workshop aanbieden om nader kennis te maken met alle disciplines die horen bij musical en het verenigingsleven. De verdiepende workshops focussen op verschillende disciplines, zoals dans, zang, spel, regie, grime, decor & rekwisieten, licht & geluid. Deze workshops worden gegeven door professionals. Na het volgen van deze workshops zullen leden de mogelijkheid krijgen aan de slag te gaan met bijvoorbeeld het regisseren van een promotievideo. Er wordt verwacht dat de workshops tot uiterlijk januari 2024 zullen plaatsvinden.

Project ‘De Toorn’
De Toorn is een filmproject waarbij door een aantal ervaren professionele Zeeuwse filmmakers, beeldend kunstenaars en muzikanten wordt samengewerkt met een groep jonge Zeeuwse kunstenaars, zowel amateurs als nog studerende en net afgestudeerde kunstenaars aan een professionele film. Het is deels ook een stageproject voor de net afgestudeerde kunstenaars, die ook ervaring opdoen in zowel het vakgebied als in het begeleiden van de amateurkunstenaars. De film De Toorn wordt in de loop van 2024 in zijn geheel op locatie in Zeeland opgenomen. Het thema van de film is universeel: het belang van onderlinge vrijheid en de rol van de verbeelding en fantasie daarin. Het is de bedoeling dat de film bij Film By The Sea in 2025 in première gaat.

SPUK Jongerencultuur
Het doel van de regeling is jongeren te stimuleren nog meer en vaker deel te nemen aan culturele activiteiten. De subsidie kan aangevraagd worden als er een culturele activiteit voor en/of door jongeren van 14 tot en met 27 jaar georganiseerd wordt in de provincie Zeeland. Denk daarbij aan film, video, fashion, graffiti, muziek en dans. Er is in totaal € 552.200 beschikbaar tijdens de eerste openstelling die loopt tot eind 2023. Na het beschikken van deze subsidies is er nog € 516.200,- beschikbaar.

Meer uit Middelburg

Auto komt onderaan talud tot stilstand na eenzijdig ongeluk op de A58

MIDDELBURG - Een personenauto is in de nacht van zaterdag op zondag van de weg geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de A58 bij Middelburg. De auto kwam daarbij onderaan het talud tot stilstand. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

18 uur geleden
Persoon mishandeld tijdens Koningsdagfestiviteiten in Middelburg

MIDDELBURG - Een persoon is zaterdagavond gewond geraakt bij een geweldsincident tijdens Koningsdagfestiviteiten in de omgeving van de Markt in Middelburg. Een ambulance kwam ter plaatse en ontfermde zich over het slachtoffer.

20 uur geleden
Twee voertuigen door onbekende oorzaak met elkaar in botsing op de Lepelstraat

VROUWENPOLDER- Op de Lepelstraat heeft zaterdagmiddag een incident plaatsgevonden. Op de kruising met de Huismanweg kwamen twee voertuigen, door onbekende oorzaak, met elkaar in botsing. Eén persoon werd ter plaatse medisch onderzocht door het ambulancepersoneel maar hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

1 dag geleden
Aan de keukentafel met Nhung Pham

MIDDELBURG- Ze horen er steeds meer bij als het gaat om uiterlijke verzorging: nagels. In haar salon 'The Nail Boutique' in Middelburg zorgt nagelstyliste Nhung Pham voor mooie en verzorgde handen. Is dat nou leuk, de hele dag die nagels? ,,Jazeker, ik maak mensen blij."

1 dag geleden
Brand bij viswinkel op de Markt: Veel rook- en waterschade

MIDDELBURG- Bij een viswinkel op de Markt is in de nacht van vrijdag op zaterdag brand uitgebroken. De brand woedde in de aanbouw achter de winkel. De brandweer heeft de brand geblust en het pand geventileerd. Door de brand liep het pand flink wat rook- en waterschade op. De politie zette een deel van de Markt af. 

1 dag geleden
Fietsster en automobilist komen met elkaar in botsing op de Poeledaeleweg

MIDDELBURG- Bij een incident op de Poeledaeleweg, op de kruising met de Ruyterstraat, zijn vrijdagmiddag een fietsster en een automobilist met elkaar in botsing gekomen. De fietsster is onderzocht door het ambulancepersoneel en naar het ziekenhuis overgebracht. De oorzaak van het incident is onbekend. 

1 dag geleden
Zes Koninklijke onderscheidingen tijdens lintjesregen in Middelburg

MIDDELBURG - Vandaag hebben in de gemeente Middelburg zes mensen een Koninklijke onderscheidingen ontvangen uit handen van de waarnemend burgemeester van Middelburg, Marcel Fränzel. Zij werden allen Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Een van de decorandi ontving de onderscheiding op afstand, via een videoverbinding.

2 dagen geleden