Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Subsidie voor jubileumactiviteiten in Reimerswaal

Subsidie voor jubileumactiviteiten in Reimerswaal

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal stelt 12.500 euro subsidie beschikbaar voor organisaties die volgend jaar een activiteit willen organiseren voor het 50-jarig bestaan van de gemeente Reimerswaal.

‘Hroôs op Reimerswaal’ is het thema van het jubileumjaar. Organisaties en verenigingen zijn uitgenodigd om een speciale activiteit rondom het 50-jarig bestaan van Reimerswaal te bedenken. Voor de organisatie hiervan kunnen ze een beroep doen op een financiële bijdrage van de gemeente.

Voorwaarden

Een adviescommissie beoordeelt de aanvragen, laat de gemeente Reimerswaal weten. Voor de toetsing ervan zijn criteria opgesteld. Zo moet de activiteit bijdragen aan vijftig jaar Reimerswaal en breed toegankelijk zijn. Ook gaat de commissie voor spreiding van de activiteiten door het jaar heen en in de verschillende dorpen. ‘En het heeft de voorkeur dat meerdere personen, organisaties of verenigingen samenwerken voor een activiteit.’

Aanvragen

Subsidieaanvragen kunnen tot 1 februari 2020 ingediend worden via het subsidieaanvraagformulier op de gemeentelijke website www.reimerswaal.nl. Uiterlijk 28 februari maakt de gemeente bekend welke initiatieven ze een bijdrage toekent. Meer informatie over de subsidie is verkrijgbaar bij mevrouw C. Van der Arend, via mail. c.vander.arend@reimerswaal.nl of tel. 14 0113.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Reimerswaal

Annie Thannhauser-Cense (80) gaat al haar leven lang iedere week naar de markt

Annie Thannhauser-Cense (80 jaar) uit Tholen gaat al haar leven lang iedere week naar de weekmarkt. Eerst als klein kind samen met haar moeder, nu als vitale senior. Ze haalt graag haar boodschappen op de weekmarkt. “De producten zijn erg vers en daarnaast is het er altijd gezellig”, vindt ze. “Ik weet eigenlijk niet beter dan dat ik iedere week naar de markt ga. Mijn moeder was net als ik een echt buitenmens en zij deed ook graag haar boodschappen op de Bergse weekmarkt. Als kind ging ik altijd graag met haar mee en toen ik op mezelf ging wonen in Zevenbergen, ging ik toch iedere donderdagmiddag samen met haar naar de markt. Boodschappen doen, winkelen en daarna gingen we vaak ergens een hapje eten”, zegt Annie. Tegenwoordig gaat ze iedere dinsdagochtend naar de weekmarkt in Tholen. “Ik sla geen week over, zelfs als het stormt en ik bijna omver waai, ga ik. Meeestal ben ik er zo’n drie kwartier. Je ziet er veel bekenden, er is tijd voor een praatje en ik heb een leuke band met de marktmensen. Ze weten zo’n beetje wat je hebben wil en en dat is fijn. Daarnaast hebben ze hele lekker spullen en ben ik als dochter van een grossier voorstander van het kopen in je eigen dorp. Ik kom dan ook graag ook in de Thoolse winkeltjes, maar op de weekmarkt haal ik mijn groenten, kaas, kip en regelmatig een stukje vis. Soms doe ik ze in mijn karretje, maar vaak draag ik het gewoon in tassen. Het is zwaar, maar je blijft ervan in conditie zullen we maar zeggen. Bovendien is het gewoon één van mijn favoriete uitjes.”

13 uur geleden
Hier zijn ze van alle markten thuis: ‘Ik zie de toekomst heel positief’

GOES - In de Bevelandse Bode besteden we deze week aandacht aan de weekmarkt. Hoe is dit jaar geweest voor de marktondernemers? Bleven de klanten weg of vinden zij het juist fijn om boodschappen te doen in buitenlucht? Is de weekmarkt veranderd en hoe zien de marktkramers de toekomst? Wij spraken met een aantal ondernemers en de marktmeester in Goes.Rebecca Schaap is sinds twee jaar marktmeester en waakt over de dinsdag- en zaterdagmarkt in Goes. “Ik ben contactpersoon en het eerste aanspreekpunt voor marktondernemers, de gemeente, belangenbehartigers en klanten van de markt. Ik informeer, adviseer, ondersteun de ondernemers en zorg voor een optimale bezetting.”VerkoopwagensDe markt is de laatste jaren flink veranderd, ook zonder alle coronamaatregelen. “Waar vroeger iedere marktondernemer een kraam van vier bij drie meter had, zijn er steeds meer verkoopwagens en ander materiaal gekomen. Daardoor werd de opstelling van zes rijen te krap. De paden tussen de kramen werden te smal”, legt Schaap (die niet op de foto wilde) uit. Door een stop te zetten op nieuwe vergunningen maakte Goes ruimte, zodat er eerst één en later twee rijen van tussen konden. De weekmarkt op dinsdag gaat in de toekomst door met vier rijen. “Ik zie het aantal niet meer groeien”, zegt Schaap. “De ruimte laat dat niet toe. Maar ik zie de toekomst van de weekmarkten heel positief. Goes trekt veel toeristen die de markt bezoeken en ik denk dat na de coronatijd mensen graag in de buitenruimte boodschappen blijven doen.”OpstellingVolgens haar hebben de marktondernemers goed ingespeeld op de coronacrisis. “Gelukkig gaat het voorzichtig weer de goede kant op”, aldus Schaap. “De ruime opstelling en brede paden zorgen ervoor dat mensen voldoende ruimte hebben om op veilige afstand van elkaar te winkelen.”

16 uur geleden
Automobiliste rijdt door na botsing met jonge fietser

GOES - Op de kruising van de Westwal met de Zusterstraat in Goes is een automobiliste dinsdagmiddag tegen een 14-jarige fietser gereden. De jongen raakte niet gewond, maar zijn fiets is beschadigd. De vrouw is doorgereden na het ongeval. De politie wil graag met haar en getuigen in contact komen.De jongen uit Kruiningen is aangereden toen hij rond 15.15 uur de kruising overstak, laat de politie weten. ‘De vrouw in de auto stopte even en vroeg aan een omstander of zij schade had aan haar auto. Toen dat niet het geval bleek, reed zij door zonder haar gegevens achter te laten.’De automobiliste en getuigen kunnen de politie bereiken via het algemene telefoonnummer 0900-8844 of via Whats App, tel. 06-12207006.

17 uur geleden
Tobias van Gent stopt als Tweede Kamerlid na de verkiezingen

MIDDELBURG - Tobias van Gent gaat niet verder als Tweede Kamerlid voor de VVD. De Middelburger heeft deze zomer al aangegeven bij de partijleiding dat hij geen tweede termijn in Den Haag wil. Hij keert terug als docent geschiedenis en politiek op University College Roosevelt. Van Gent kwam 2,5 jaar geleden in de kamer. Hij nam de plaats in van Han ten Broeke, die in september 2018 besloot te stoppen. In de jaren daarvoor was Van Gent lokaal en provinciaal actief voor de VVD.

20 uur geleden
Hello Container wint Zeeuwse Emergo Innovatieprijs

GOES - Het Goese bedrijf Hello Container heeft donderdag de juryprijs van de Zeeuwse Emergo Innovatieprijs gewonnen. Traas Ongediertebestrijding uit ‘s-Gravenpolder sleepte de publieksprijs in de wacht.Daarmee versloegen deze twee ondernemingen de andere drie kanshebbers. In de race voor de titel van beste vernieuwende bedrijf van Zeeland waren verder SWYCS uit Middelburg, Hydrauvision uit Schoondijke en Kobobss uit Yerseke. Luchtvervuiling‘De Nederlandse scheepvaart veroorzaakt meer CO2-uitstoot dan alle auto’s in Nederland bij elkaar’, aldus de Emergo-organisatie. ‘Hello Container is het eerste digitale platform voor ondernemers dat het milieu wil helpen, bijvoorbeeld door de luchtvervuiling te verminderen.’ Hello Container digitaliseert administratieve handelingen die het hele traject van vergelijken en boeken van containers snel regelt, van contact met vervoerders tot het opmaken van offertes en het verstrekken van exportdocumenten. ‘Hello Container laat zien dat efficiency en duurzaamheid prima hand in hand gaan’, zegt Jo-Annes de Bat, jurylid en gedeputeerde van de provincie Zeeland. RattenhotelTraas kreeg de meeste stemmen van het publiek. Dit bedrijf is vernieuwend bezig, omdat ze binnen de nieuwe wet- en regelgeving een rattenhotel heeft ontwikkeld om deze dieren te bestrijden.

20 uur geleden
Middelburghelpt zorgt voor mensen die het lastig hebben

MIDDELBURG – De coronacrisis is voor iedereen een lastige periode, maar voor mensen die het financieel zwaar hebben of eenzaam zijn nog net een beetje meer. Motorclub Creeders kwam met het idee om geld in te zamelen en in samenwerking met de plaatselijke horeca maaltijden ter beschikking te stellen om juist die mensen in de wintermaanden een hart onder de riem te steken.Toen Maaike Martin en haar man, eigenaar van Il Pranzo in Middelburg, van dat initiatief hoorden, was hun interesse gewekt. Ze legt het idee van ‘Middelburghelpt’, zoals het concept heet, uit. “Creeders heeft bedrijven benaderd met de vraag of ze wilden doneren om de actie te ondersteunen. Vanuit daar hebben horecaondernemingen in Middelburg zich aangesloten om maaltijden aan te bieden tegen een bepaalde prijs.” Zo snijdt het mes aan twee kanten. “Iedereen krijgt wat lekkers te eten en de horeca kan toch wat doen om geld te verdienen, in plaats van hun handje op te moeten houden.”Leger des HeilsHet Leger des Heils gaat over het geld en bepaalt wie in aanmerking komt voor een maaltijd, op basis van een samengesteld menu, zo vertelt Maaike. “De mensen krijgen straks een menu waar ze uit kunnen kiezen. Het is een kaart met gerechten, maar net waar je zin in hebt.” Inmiddels hebben negen horecazaken uit Middelburg zich aangesloten waaronder Café Die Lange, Nummer7, La Presa en Il Pranzo. Ook voor hen is het een lastige tijd. “Mijn man nam het restaurant over, een week voor de lockdown. De president van de motorclub zei. ‘We moeten toch iets kunnen doen om de horeca te helpen en draaiende te houden?’ We hebben het nu even lastig, maar er zijn mensen die het altijd lastig hebben. Die willen we graag helpen.”KoudHoe lang de actie precies duurt hangt af van de vraag, evenals het aantal maaltijden. “We noemen het wintermaaltijden, dus voor de koude wintermaanden. Hoe vaak per week en hoe lang we het blijven doen, is afhankelijk van de animo. Dat moeten we nog bekijken.” DoelgroepDaarnaast is het niet alleen voor de ouderen, want Maaike heeft als manager van een kinderdagverblijf ook oog voor de jongere doelgroep. “Kinderen zijn net zo belangrijk. Daar maken we ook maaltijden voor, die zijn dan weer wat goedkoper.” Aan de passie voor koken zal het niet liggen. “We zijn enorm gepassioneerd en alles wordt zelf gemaakt!” Meer via Middelburghelpt.nl.

20 uur geleden
Voor Marjon Buren en Ingrid Jongepier is de markt bezoeken vaste prik

VLISSINGEN - De Vlissingse vriendinnen Ingrid Jongepier en Marjon Buren slaan de markt op vrijdag zelden over. Ze gaan niet samen, maar komen elkaar er soms wel tegen. Dat je er onverwachts bekende gezichten ziet, is ook een van de redenen waarom ze fan zijn van de markt. “Ik pas mijn agenda erop aan om hier vrijdags naartoe te kunnen gaan”, vertelt Buren. “Het is echt een ritueeltje.”Vooral fruit kopen de vriendinnen graag op de markt. Voor Jongepier is de markt om de hoek bij haar huis, vertelt ze met een tas vol vitamine c in haar hand. “Dus dat is lekker makkelijk.”SteunenBuren en Jongepier houden van de ongedwongen sfeer van de weekmarkt. Die is door het coronavirus nauwelijks verminderd, vinden ze. “Als iemand te dicht bij een ander staat, wordt er wel wat van gezegd, maar dat gebeurt niet zo vaak. Het is nog steeds gezellig”, ervaart Buren. “Ik ben ook blij voor de ondernemers van de markt dat het nog steeds druk is”, zegt Jongepier. “We steunen hen graag. Dat doen we ook met de horeca, door eten af te halen. Daarover stonden we net tips uit te wisselen.”WinterpenenAl bijna veertig jaar zijn Jongepier en Buren bevriend en ook al tientallen jaren komen ze op de markt. Lopend langs de kramen zeggen ze regelmatig gedag tegen voorbijgangers. “Vroeger nam ik ook mijn hond mee en die kende iedereen”, illustreert Buren. “Nu koop ik altijd winterpenen voor mijn paard. Die pakken ze al als ze me zien aankomen.”

22 uur geleden