Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Subsidie om samenwerking tussen klein- en grootbedrijf te stimuleren

Subsidie om samenwerking tussen klein- en grootbedrijf te stimuleren

MIDDELBURG - De provincie zet 200.000 euro opzij voor MKB-ers, startende bedrijven en grote ondernemingen die ondersteuning nodig hebben om de kansen van de biobased en circulaire economie te verzilveren.

“We willen hiermee de samenwerking tussen kleine en grote bedrijven stimuleren”, zegt gedeputeerde Jo-Annes de Bat. “Vaak zit een grote onderneming met een vraag waarop een kleine het antwoord heeft.” De koppeling werkt via zogenaamde challenges. “Het grote bedrijf zegt ‘ik wil dit’ waarop het kleine antwoordt hoe dat mogelijk zou kunnen zijn.” 

Vliegend

Vorig jaar zijn via deze methode dertien koppelingen gemaakt. De provincie wil met de subsidie de samenwerking een vliegende start bezorgen. 

Dat geldt bijvoorbeeld voor DOW Terneuzen die op zoek is naar een ecologisch alternatief voor chloorbeekloog om te voorkomen dat mosselen en oesters vastgroeien aan het koelwatersysteem van de chemiereus. Cargill in Sas van Gent zoekt nieuwe verpakkingsconcepten en aardappelverwerker LambWeston hoopt op een MKB-er die weet hoe grijsverkleuring van aardappels op een ecologische manier tegen kan worden gegaan. 

Schaalvergroting

De kleine en grote bedrijven tekenen innovatiecontracten. Via zo’n contract is er kans op subsidie, ondersteuning van Impuls Zeeland en Dockwize en toegang tot (internationale) markten, schaalvergroting en kennis en ondersteuning. Zeeland werkt samen met Noord-Brabant voor het programma. 

Meer uit Vlissingen

Reddingsevenement LEF in Vlissingen dit weekeinde extra groot feest door jubileum

VLISSINGEN - Het reddingsevenement Lifesaving Event Flushing (LEF) vindt zaterdag en zondag plaats vanaf het Badstrand in Vlissingen. Het wordt in samenwerking met de Dr. A. Stavermanbrigade door vier enthousiaste instructeurs georganiseerd. 'Dit jaar is een feestelijke editie, omdat de brigade honderd jaar bestaat', laat de organisatie weten.

3 uur geleden
Provincie waarschuwt strandgangers: 'Let op voor zeeschuim'

VLISSINGEN - Naar aanleiding van berichtgeving van de NOS waarschuwt de provincie Zeeland woensdag voor zeeschuim op het strand vanwege de giftige PFAS-stoffen.

1 dag geleden
Lezersfoto van de week toont strakblauwe hemel

VLISSINGEN - Een heerlijk zomerse foto heeft Anne-Marie van Iersel uit Vlissingen ingestuurd naar de Vlissingse Bode. Het is de 'Lezersfoto van de week' geworden.

2 dagen geleden
Vlissinger (18) onwel; politie treft drugs aan

VLISSINGEN - Een man (18) uit Vlissingen is maandagmorgen rond 00.30 uur vermoedelijk door drugs onwel geworden in Westerzicht.

3 dagen geleden
Bellamypark is vrijdag en zaterdag weer domein ringrijders

VLISSINGEN - De Zeeuwse Ringrijders Vereniging houdt vrijdag 26 juli en zaterdag 27 juli wedstrijden ringrijden op het Bellamypark in Vlissingen.

3 dagen geleden
Vrouw rijdt met auto tegen gevel van portiekwoning

OOST-SOUBURG- Een oudere vrouw is zondagmiddag met haar auto tegen de gevel van een portiekwoning gereden. De vrouw reed door de M.A. van de Puttestraat en voerde daar enkele opmerkelijke handelingen uit. Via de F.Leenhoutstraat kwam de vrouw vervolgens de stoep op om daarna over een grasveld tegen de voorgevel van een portiekwoning aan te rijden. De auto kwam enkele meters verderop tot stilstand. De vrouw raakte bij het ongeval niet gewond.

4 dagen geleden
Twee fietsers gewond na botsing op de Vlamingstraat

VLISSINGEN- Op de Vlamingstraat zijn zaterdag aan het einde van de middag twee fietsers met elkaar in botsing gekomen. Dit gebeurde op de kruising met de Wagenaarstraat. Beide personen, een man en een vrouw, raakten gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De oorzaak van de botsing was vermoedelijk een voorrangskwestie.

4 dagen geleden