Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Subsidie in Middelburg voor activiteiten rondom ontmoeting en verbinding

Subsidie in Middelburg voor activiteiten rondom ontmoeting en verbinding

MIDDELBURG - Iedereen die in de gemeente Middelburg woont of werkt kan tot 1 december 2022 een subsidie aanvragen voor kleinschalige activiteiten die bijdragen aan ontmoeting en verbinding. Van een lampionnenoptocht, een disco tot een activiteit voor ouderen: al deze initiatieven maken onze gemeente mooier en fijner. Initiatieven tot 1.500 euro kunt u nog indienen tot 1 december 2022.

Iedereen die in de gemeente Middelburg woont of werkt met een goed idee kan een aanvraag indienen. Naast inwoners en ondernemers, ook ZZP’ers, culturele en maatschappelijke organisaties en (sport)verenigingen. De gemeente heeft € 24.000 beschikbaar. Een initiatief kan maximaal € 1.500 aan subsidie krijgen. Eén van de belangrijke voorwaarden is dat de activiteit verbinding en ontmoeting stimuleert, zeker na een fase waarin ontmoeting beperkt werd door de corona periode. Ook moet de activiteit binnen 6 maanden na toekenning zijn uitgevoerd en dat de aanvrager zelf verantwoordelijk voor uitvoering van de activiteit. Activiteiten die al in uitvoering zijn of met uitsluitend winstoogmerk, een religieus karakter of een structurele aanpassing aan de openbare ruimte voorstellen komen niet in aanmerking voor een subsidie.

Initiatief indienen
Indienen kan via de mail [email protected] Kijk wat er minimaal in de aanvraag moet staan op www.middelburg.nl/initiatievenbudget. Hulp nodig? Jurian Bax van de gemeente staat voor u klaar. Bel voor meer informatie of een afspraak: 06 29 63 51 34. Het college neemt binnen zes weken na ontvangst van de volledige aanvraag een besluit op de aanvraag.
 

Meer uit Middelburg

Politie verspreid signalementen in onderzoek naar twee straatrovers in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft zaterdagmiddag de signalementen van twee mannen gedeeld die er van verdacht worden een straat overval te hebben gepleegd in Middelburg. De mannen zouden op zondag 28 mei een 17-jarige jongen hebben beroofd en mishandeld. De politie doet nu een beroep op getuigen die de twee verdachten kennen of die zondag hebben gezien. 

4 uur geleden
'Vrijheid om bijna alles zelf te maken houdt het vak boeiend'

DOMBURG - Souschef Joris Kriele (49) werkte niet eerder in zo’n groot bedrijf als het Badhotel in Domburg. Hij ging met chef-kok Marco Bastiaanse eerst in gesprek over de primaire voorwaarde om zijn liefde voor het vak te waarborgen; de vrijheid om zoveel mogelijk zelf te maken. Dat gesprek is nu vijftien jaar geleden. Supervisor Food & Beverage Marieanne Noordhoek (26) ervaart haar driejarig dienstverband als een bliksemcarrière. Hun werkvloeren hebben alles met elkaar te maken, zeven dagen per week.

8 uur geleden
Match: Zeeuws Museum 1 op 1 met Rijksmuseum

MIDDELBURG - Deze zomer worden twaalf topstukken uit het Rijksmuseum gematcht met werken van twaalf musea in Nederland. In elke provincie één. Het topstuk uit het Rijksmuseum ontmoet in deze musea een verwant topstuk uit de eigen collectie: een perfecte Match. In het Zeeuws Museum vindt een intieme ontmoeting plaats tussen een werk van Thérèse Schwartze uit het Rijksmuseum en een werk van Emile Delpérée uit de eigen collectie.

1 dag geleden
Middelburg zoekt samen met inwoners naar bouwlocaties

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg gaat de komende maanden samen met inwoners op zoek naar nieuwe bouwlocaties binnen de gemeente. Net als in alle andere gemeentes in Zeeland is de woningbouwopgave groot. De raad heeft gisterenavond het voorstel goedgekeurd om door middel van een loting inwoners te betrekken bij de zoektocht naar locaties voor nieuwe woningen.

1 dag geleden
Start van ZLM Tour in Westkapelle

WESTKAPELLE - Westkapelle is dit jaar een startlocatie in de ZLM tour (7 t/m 11 juni 2023). Op donderdag 8 juni 2023 vindt het vertrek voor de eerste etappe plaats in Westkapelle. De finish in ‘s-Heerenhoek. Om 12.00 uur geeft wethouder Marcel Steketee het startschot.

1 dag geleden
Buurt- en beweegfeest met heropening paviljoen én opening van een grootse en nieuwe activiteit op Speelhof Hoogerzael

MIDDELBURG - Op zaterdag 3 juni vanaf 10.30 organiseert Speelhof Hoogerzael in samenwerking met Middelburg Beweegt, het Buurt- en beweegfeest. Behalve een uitgebreid beweegprogramma voor jong en oud, wordt op deze dag het paviljoen heropend.

2 dagen geleden
Brandweer Arnemuiden blust buitenbrand

ARNEMUIDEN – De brandweerlieden van Arnemuiden hebben woensdagmiddag een buitenbrand geblust langs het spoor. De brandweerlieden werden omstreeks 17.10 uur opgeroepen voor een buitenbrand aan de Steigerweg in Arnemuiden. Ze kwamen zonder spoed ter plaatse.

2 dagen geleden