Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stuurknuppel astronaut Armstrong geveild voor 324.000 euro

Stuurknuppel astronaut Armstrong geveild voor 324.000 euro

LOS ANGELES (ANP/DPA) - De stuurknuppel waarmee de Amerikaanse astronaut Neil Armstrong in de zomer van 1969 het Apollo-ruimtevaartuig naar de maan stuurde, is in Californië geveild voor omgerekend ongeveer 324.000 euro. Armstrong was de eerste man op de maan.

De joystick bracht bijna vier keer meer op dan verwacht. De stuurknuppel van Buzz Aldrin, die na Armstrong op de maan stond, was goed voor 224.000 euro. Een gereedschapskist die andere astronauten gebruikten tijdens een latere Apollo-missie ging onder de hamer voor ongeveer 89.000 euro.

Behalve originele onderdelen van Amerikaanse ruimteschepen, werden ook honderden items geveild die alleen in films door de ruimte vlogen. Het hoogste bod was voor een ruimtepak dat de Amerikaanse acteur Keir Dullea droeg als astronaut David Bowman in het science fiction-epos 2001: A Space Odyssey. Het pak en de helm brachten, net als de stick van Armstrong, 324.000 euro op.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Pacemaker voor Amerikaanse oud-vicepresident Mike Pence

FALLS CHURCH (ANP) - Oud-vicepresident van de Verenigde Staten Mike Pence heeft een pacemaker gekregen. De operatie was succesvol en Pence zal naar verwachting de komende dagen volledig herstellen, meldt zijn woordvoerder donderdag.

4 uur geleden
Frankrijk passeert grens van 100.000 coronadoden

PARIJS (ANP/RTR/AFP) - Frankrijk is de grens van 100.000 coronadoden gepasseerd. Alleen in zeven andere landen zijn meer sterfgevallen geregistreerd dan in Frankrijk.

5 uur geleden
Lockdown Curaçao verlengd tot 30 april

WILLEMSTAD (ANP) - De lockdown op Curaçao, die geldt sinds 24 maart, wordt verlengd tot 30 april. Dat heeft minister-president Eugene Rhuggenaath donderdag bekendgemaakt. Dat betekent dat de avondklok van 19.00 uur tot 04.30 uur nog de hele maand blijft gelden. Ook mogen alleen essentiële winkels, zoals supermarkten en apotheken, de deuren openen.

6 uur geleden
Von der Leyen krijgt haar eerste prik, van Pfizer/BioNTech

BRUSSEL (ANP/DPA) - Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen heeft haar eerste Covid-19-vaccin toegediend gekregen. De 62-jarige Duitse twitterde opgetogen foto's van de inenting en een pleister met de EU-vlag die daarna op haar arm was geplakt. Volgens haar woordvoerder ging het om een vaccin van de Amerikaans-Duitse farmaceut Pfizer/BioNTech.

8 uur geleden
Agent Derek Chauvin getuigt niet in George Floyd-proces

MINNEAPOLIS (ANP/AFP/RTR) - De witte agent die in de Amerikaanse stad Minneapolis terechtstaat voor de dood van de zwarte arrestant George Floyd zal niet getuigen. Derek Chauvin heeft zijn besluit donderdag in de rechtbank bekendgemaakt.

9 uur geleden
Controversiële veiligheidswet goedgekeurd in parlement Frankrijk

PARIJS (ANP) - De Franse Tweede Kamer heeft ingestemd met de controversiële veiligheidswet die de veiligheid van de politie moet vergroten. Daarin wordt onder meer het kwaadwillig helpen identificeren van politieagenten strafbaar gesteld. Vanwege onvrede vanuit de bevolking is de inhoud van de wet deels aangepast, maar er is nog altijd kritiek.

9 uur geleden
VS zetten 10 Russen uit als straf voor beïnvloeding verkiezingen

WASHINGTON (ANP/AFP/DPA) - De VS hebben tien medewerkers van de Russische ambassade in Washington uitgewezen en tegen meer dan dertig Russen of Russische instellingen sancties afgekondigd. Het zijn volgens Washington maatregelen wegens Russische pogingen om met hackers de Amerikaanse verkiezingen vorig jaar te beïnvloeden.

11 uur geleden