Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stuttgart haalt opgelucht adem, rellen blijven uit

Stuttgart haalt opgelucht adem, rellen blijven uit

STUTTGART (ANP/DPA) - Stuttgart haalt voorzichtig opgelucht adem omdat nieuwe rellen tot dusver zijn uitgebleven. Een week na de ernstige ongeregeldheden in het centrum van de stad was het nu rustig. De politie was met honderden mensen paraat maar hoefde niet in actie te komen.

Vooral jongeren vierden feest in de buitenlucht. Door de aanwezigheid van de vele agenten en speciale eenheden raakte de sfeer enigszins gespannen maar het leidde niet tot incidenten van betekenis. Teamleider Carsten Höfler vertelde dat zijn manschappen zaterdagnacht intensief personen hebben gecontroleerd. De meesten ondergingen die actie laconiek. Het liep nergens uit de hand. De waterkanonnen die klaar stonden bleven ongebruikt.

In de nacht naar 21 juni trokken 400 à 500 relschoppers een spoor van vernieling door de binnenstad. Ze gooiden onder meer ruiten in en plunderden winkels. Ook dit weekeinde zijn er nog verdachten opgepakt. Het Openbaar Ministerie liet weten dat inmiddels 33 vandalen zijn geïdentificeerd, elf van hen zitten vast.

Burgemeester Fritz Kuhn was blij met de vredige gang van zaken nu. "Het was een krachttoer. Ik dank alle agenten die met hun aanwezigheid en bedachtzame optreden de veiligheid in de voorbije twee nachten hebben bewaakt", zei hij zondagmiddag.

Meer uit Buitenland

Meer dan 1700 bureaus op Champs-Élysées voor wereldrecord dictee

PARIJS (ANP/AFP) - Op de Champs-Élysées in Parijs stonden zondag 1779 bureaus klaar voor een massaal dictee. Meer dan 5000 deelnemers schreven in een paar rondes op de beroemde laan een voorgelezen tekst op. Volgens de Franse zender BFM werd de poging door Guinness World Records goedgekeurd en is officieel het wereldrecord gevestigd.

3 uur geleden
NAVO-chef: Zweden voldoet aan Turkse voorwaarden voor toetreding

ANKARA (ANP/AFP/DPA) - NAVO-topman Jens Stoltenberg voert de druk op de net herkozen Turkse president Recep Tayyip Erdogan op om de Turkse bezwaren tegen Zweeds NAVO-lidmaatschap los te laten. Zweden heeft volgens Stoltenberg stappen genomen om de bezwaren van Turkije weg te nemen en daarmee aan zijn verplichtingen voldaan. Zo werd er Zweedse wetgeving aangepast.

8 uur geleden
Half miljoen Polen in Warschau protesteren tegen regering

WARSCHAU (ANP/AFP/RTR) - In de Poolse hoofdstad Warschau zijn volgens de gemeente een half miljoen mensen samengekomen om te protesteren tegen de regering en voor vrije verkiezingen. De oppositie, onder leiding van oud-premier en voormalig voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk, organiseerde de demonstratie, waarvan wordt gehoopt dat het de grootste is sinds de val van de muur in 1989.

10 uur geleden
Betogers staan stil bij verjaardag Russische dissident Navalni

MOSKOU (ANP/DPA) - Op de 47e verjaardag van de gevangen Russische dissident Aleksej Navalni hebben mensen in Rusland en elders gedemonstreerd voor zijn vrijlating. In meerdere Russische steden stonden hier en daar mensen met posters, maar zij werden onmiddellijk gearresteerd, melden burgerrechtenactivisten. Ook in onder meer Japan, Australië en Georgië werd stilgestaan bij het lot van Navalni.

10 uur geleden
Geweld in Soedan laait op na einde wapenstilstand

KHARTOEM (ANP/AFP) - In Soedan is het geweld flink toegenomen na het aflopen van een wapenstilstand. Inwoners van de hoofdstad Khartoem zeggen dat er op straat veel gevochten wordt tussen het leger en de paramilitaire Rapid Support Forces (RSF).

11 uur geleden
Premier België valt met fiets en is korte tijd bewusteloos

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De Belgische premier Alexander De Croo heeft zich op sociale media gemeld, een dag nadat hij tijdens een fietstocht was gevallen. Hij was kort bewusteloos en moest naar het ziekenhuis.

12 uur geleden
Groot treinongeluk in India veroorzaakt door fout in seinsysteem

BALASORE (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De grote treinramp van vrijdag in India is waarschijnlijk veroorzaakt door een probleem bij het elektronisch seinsysteem. De Indiase spoorminister zegt dat is vastgesteld dat de fout daar de oorzaak is. Hij meldt ook te weten wie de schuldigen zijn, maar geeft nog geen details. Hij vindt het niet gepast om verdere uitspraken te doen totdat het onderzoek volledig is afgerond.

13 uur geleden