Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Studenten Scalda presenteren ontwerp voor dorpshuis 2.0 in Aagtekerke

Studenten Scalda presenteren ontwerp voor dorpshuis 2.0 in Aagtekerke

DOMBURG - Het ontwerp van acht studenten bouwkunde van Scalda voor een nieuw multifunctioneel centrum in Aagtekerke kan de gemeente Veere ‘niet zomaar naast zich neerleggen’.

Dat heeft wethouder Marcel Steketee gezegd. De studenten hebben hun idee woensdag gepresenteerd aan de wethouder en enkele ambtenaren. “Het is heel erg mooi en innovatief. Het spreekt me enorm aan”, was Steketee’s commentaar.

Bouwkunde

De studenten werden vorig jaar gevraagd met een idee te komen voor een nieuw centrum in het dorp. De derdejaarsstudenten bouwkunde pakten het serieus aan. Ze lieten woensdag een ontwerp zien met veel hout, schuine daken en dat in drieën uiteenvalt, maar toch met elkaar is verbonden. Ze kozen bewust voor het gebruik van veel hout, omdat dat materiaal CO2 opneemt. “Hout is het goud van de toekomst”, zei hun leraar.

Zonnepanelen

Op de schuine daken is plek voor 140 tot 150 zonnepanelen, meer dan nodig is voor het gebouw. “Dat biedt ruimte voor een postcoderoos-project voor mensen in het dorp.” In het centrum moeten sowieso een sportzaal, een dorpshuis en een zorgpunt komen. “We hebben alle binnenmuren geïsoleerd, zodat de delen makkelijk afstootbaar zijn. Als een ruimte niet meer nodig is, kan het vrij makkelijk worden verwijderd en ergens anders geplaatst of voor worden gebruikt”, aldus De Vlieger.

Materialen

Dat maakt het gebouw volgens hem ook duurzaam. “Als gemeente koop je geen gebouw meer, maar de materialen.” De Vlieger, die zich met de andere studenten hebben verenigd in Ad Fundum wat ‘terug naar de bron’ betekent, zei niet te verwachten dat de gemeente het ontwerp één op één overneemt. “Maar we denken dat bepaalde concepten goed zijn te gebruiken.” Het ontwerp van de studenten doet mee aan de wedstrijd Slim Circulair. Tot en met 14 juni kan iedereen op het Veerse project stemmen.   


 

Meer uit Middelburg

Veers duo opgepakt na afbranden safaritent op camping Domburg

DOMBURG - De politie heeft vrijdagochtend een man (24) en vrouw (26) uit de gemeente Veere aangehouden. Zij zijn mogelijk verantwoordelijk voor het afbranden van de safaritent op een vakantiepark aan de Schelpweg in Domburg. De brand is mogelijk aangestoken.

1 dag geleden
Safaritent afgebrand op camping Domburg

DOMBURG - Op een camping aan de Schelpweg in Domburg is vannacht een safaritent in vlammen opgegaan. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

1 dag geleden
Vooral VVD-ers willen burgemeester van Middelburg worden

MIDDELBURG - Op 6 februari 2024 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Middelburg opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 27 februari 2024 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

2 dagen geleden
Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

MIDDELBURG - Gospelkoor Glorify  bestaat 30 jaar en viert dat met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.

2 dagen geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en voetbalschool JVOZ

MIDDELBURG - Voorzitter Remy Verhage van voetbalclub Zeelandia Middelburg en voorzitter Eugène Fagg van Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) hebben vrijdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze stap volgt op een succesvolle pilot in de afgelopen periode.

4 dagen geleden
Vier auto's beschadigd vanwege autobrand in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Middelburg vier personenauto's beschadigd geraakt door brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust.

1 week geleden
Hardleerse Middelburger zonder rijbewijs voor derde keer betrapt achter het stuur

ZIERIKZEE - Een 39-jarige Middelburger is afgelopen nacht op de N256 voor de derde keer betrapt op het rijden in een auto zonder geldig rijbewijs. Vanwege de recidive krijgt hij niet alleen een proces-verbaal, maar is ook de auto waarin hij reed in beslag genomen.

1 week geleden