Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Structuur bij station in Vlissingen

Structuur bij station in Vlissingen

VLISSINGEN - Het stationsgebied in Vlissingen, waarop de Prins Hendrikweg uitkomt, heeft meerdere functies en verschillende grondeigenaren. De gemeente Vlissingen wil het gebied met deze partijen opnieuw inrichten. Een duidelijkere structuur moet treinreizigers en andere bezoekers beter wegwijs maken in het aanbod van vervoersvormen en het combineren hiervan eenvoudiger maken.

Het stationsgebied is een knooppunt waar trein, bus, fietsvoetveer, fietsverhuur, gratis parkeergelegenheid en taxistandplaatsen samenkomen. In het gebied bezitten naast de gemeente onder meer de NS, Rijkswaterstaat en het waterschap kavels grond. De herinrichting moet het gebied beter toegankelijk maken voor nieuwe vormen van mobiliteit, zoals elektrische deelauto’s. Dat is volgens de wethouders John de Jonge en Sem Stroosnijder ook goed voor economische ontwikkelingen.

Voetpad

De gemeente heeft voor 2020 geld gereserveerd om een visie voor het stationsgebied op te stellen. Als eerste wordt de Prins Hendrikweg heringericht. “Studenten lopen massaal over het fietspad, omdat er geen goed voetpad is”, noemt De Jonge een verbeterpunt. De Prins Hendrikweg leidt naar de Kenniswerf, waar meerdere scholen en bedrijven gevestigd zijn. Hier komen volgens Stroosnijder en De Jonge volop nieuwe bedrijven bij, net als in de binnenhavens, waarlangs de Prins Hendrikweg ook voert. Deze ontwikkelingen trekken extra bezoekers en zij moeten snel en duurzaam kunnen reizen. “Bijvoorbeeld de NS wil ook meer samenwerken met andere vervoerders”, aldus Stroosnijder, “zodat je bijvoorbeeld na je treinreis bij het station makkelijk in een elektrische auto kunt stappen om je bestemming te bereiken.”

Kenniswerf

Bij het opnieuw inrichten van de Prins Hendrikweg kijkt de gemeente ook naar de ontsluiting van het verkeer tussen de binnenstad en de snelweg, zegt Stroosnijder. “De ontsluiting van de stad loopt via de Kenniswerf en dat is niet ideaal, dus ook daar moeten we wat mee.”


 

Meer uit Vlissingen

Zeeuwse winnaars Kunstbende naar landelijke finale

Op zaterdag 30 september 2023 vindt het Kunstbende Young Creators Festival (de landelijke finale van Kunstbende) plaats in de Kromhouthal in Amsterdam. Ruim 150 jonge makers van 13 t/m 19 jaar strijden om een prachtig talentontwikkelingstraject en een plek op een mainstage.

2 dagen geleden
Dierenasiel Walcheren viert 12,5 jarig bestaan met open dag

VLISSINGEN - Het Dierenasiel Walcheren bestaat 12,5 jaar en viert dat met een open dag op 4 oktober, dierendag. Momenteel wonen er in het dierenasiel zo’n veertig katten en acht honden. “Maar acht honden valt heel erg mee,” weet beroepskracht Simone van Randwijk. “Meestal zijn dat er meer.”

2 dagen geleden
Gemeente neemt proef met doneerringen

VLISSINGEN - De gemeente begint met een proef om doneerringen te plaatsen in de binnenstad. De eerste doneerringen worden al geplaatst. In de doneerringen kunnen lege blikjes en flesjes worden geplaatst die door anderen kunnen worden meegenomen om in te leveren voor het statiegeld. De doneerringen komen er op initiatief van de SGP-fractie die daar in juli een motie over heeft ingediend.

3 dagen geleden
Southern rock van Black Bottle Riot in de Piek

VLISSINGEN -  Zaterdag 30 september klinkt er weer eens southern rock in concertzaal de Piek in Vlissingen. HetNijmeegse viertal Black Bottle Riot speelt vurige rootsrock in de traditie van The AllmanBrothers Band, Tom Petty & the Heartbreakers en zelfs een scheutje Thin Lizzy.

3 dagen geleden
Politie onderzoekt overlijden in woning Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - In een woning in Oost-Souburg is woensdagmiddag een stoffelijk overschot gevonden in een rijtjeshuis. De politie heeft de zaak in onderzoek.

3 dagen geleden
Gemeente biedt plaats aan 75 extra asielzoekers in Marinekazerne

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen heeft 75 extra plaatsen voor asielzoekers in de voormalige Marinekazerne aan de Buitenhaven beschikbaar gesteld. De asielzoekers zijn al geregistreerd en blijven in Vlissingen voor een periode van vier weken. De gemeente voldoet hiermee aan het verzoek van staatssecretaris Van der Burg aan de Nederlandse gemeenten om meer asielzoekers op te vangen.

4 dagen geleden
Voormalige basisschool wordt verbouwd tot opvang Oekraïense vluchtelingen

VLISSINGEN - Voormalige basisschool De Startbaan in Westerzicht wordt de komende maanden verbouwd en geschikt gemaakt voor de opvang van 49 Oekraïense vluchtelingen. De vluchtelingen verblijven nu nog in een appartementencomplex van l’Escaut op de hoek van de Van Dishoeckstraat en de Verkuijl Quakkelaarstraat. 

4 dagen geleden