Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stroskerkse Dag wordt zaterdag als vanouds gezellig

Stroskerkse Dag wordt zaterdag als vanouds gezellig

SEROOSKERKE – De Stroskerkse Dag op zaterdag 2 juli belooft een ‘als vanouds’ gezellig feest te worden. Het dorp hangt de vlaggen buiten en laat met zestig marktkramen, muziek en ringrijden zien hoe fijn Serooskerke als dorp is.

Ondernemersvereniging Serooskerke heeft dit jaar weer een Stroskerkse Dag voor de bewoners en alle andere belangstellenden in petto. “Met de Stroskerkse Dag maken we er samen een feestje van. Iedereen is buiten en op de been,” vertelt Stefan van Keulen. Als eigenaar van Drukkerij van Keulen is hij lid van de ondernemersvereniging en maakt samen met Jacco Pleune van Sinke Schoenen, Jacob Passenier van Hubo Serooskerke en Beppie Nagtzaam van Bloemen op 54 deel uit van de activiteitencommissie. “We hebben veel ondernemers en organisaties gevraagd een kraam te komen vullen en het is heel divers geworden. De straten staan vol met kramen en aan het einde is de kerktuin waar de Protestantse Gemeente een goededoelenmarkt houdt. De opbrengst gaat naar verschillende kleinschalige organisaties, waarmee de leden van de kerk goed contact hebben.”

Demonstraties

Het briesen van de paarden kan op de Stroskerkse Dag natuurlijk niet ontbreken. Ringrijders in wit steken om de meeste ringen en Manege De Meiwerf neemt enkele pony’s mee waar kinderen een ritje op mogen maken. “We hebben ervoor gezorgd dat er voor iedereen wel iets leuk is. Zo zijn er oldtimers, oldtimer trekkers en oldtimer brommers te bezichtigen, is er muziek van Muziekvereniging Eendracht Maakt Macht (EMM) en Het Oude Brandspuithuis is voor de gelegenheid gratis toegankelijk.” De Wasschappelse Heiploeg van Museum Het Polderhuis uit Westkapelle komt een demonstratie geven hoe vroeger het handheiwerk voor de Westkappelse zeedijk werd uitgevoerd. Met spierkracht en zang voor een goed ritme worden heipalen de grond in geslagen. En er zijn meer demonstraties. Zo is er een houtbewerker die paardenmessen versiert met snijwerk, komt een houtdraaier laten zien wat je allemaal kunt met rondhout en laten de vrijwilligers van de brandweer van Serooskerke zien wat zij doen en mogen geïnteresseerden en kinderen zelf spuiten met een echte brandslang. “Naast mijn werk en inzet voor de ondernemersvereniging ben ik ook vrijwillige brandweerman. We hebben altijd extra mensen nodig, dus hopelijk kunnen we met de Stroskerkse Dag laten zien hoe mooi en belangrijk het werk van de brandweer is.”

Troubadour

Tussen de kraampjes en bezoekers zal een troubadour lopen om het geheel met zang en muziek op te leuken. Natuurlijk zijn er foodtrucks met tosti’s, wafels, oliebollen en andere lekkernijen en kunnen de kinderen hun energie eruit springen op een springkussen. Alles is geregeld en iedereen is er klaar voor. Mensen die met de auto komen, kunnen parkeren op het terrein van de voetbal. Er zijn verkeersregelaars die de weg wijzen. De Stroskerkse Dag is van 10.00 tot 17.00 uur in Serooskerke.

Meer uit Middelburg

Benefietconcert Luc Ponet voor Stichting De Rijckere-orgel 1776

MIDDELBURG - Zaterdagavond 20 augustus 2022 is er weer een benefietconcert ten bate van de Stichting De Rijckere-orgel 1776. Dit concert wordt verzorgd door de internationaal bekende organist Luc Ponet uit Tongeren (B). Hij bespeelt het Duyschot/Mu¨ller-orgel in de Sint Augustinuskerk te Middelburg. Inbreng van een selectie van de actieve deelnemers aan de masterclass die Luc Ponet die dag in Middelburg verzorgt zal zijn programma completeren. Het thema van deze masterclass is “17e en 18e-eeuwse orgelmuziek uit de Zuidelijke Nederlanden en het Prinsbisdom Luik”. Op het programma staat muziek van o.a. Peeter Cornet, Abraham van den Kerckhoven, Peter Philips, John Bull, Lambert Chaumont en Jacobus La Fosse.

14 uur geleden
Iedereen welkom in open atelier en expositie Kunst aan de kust in Biggekerke

BIGGEKERKE - Iedereen is van harte welkom in het atelier van Beeld in Balans in Biggekerke. Deze expositie is onderdeel van de Kunstroute Zoutelande (KUNST AAN DE KUST) waar dit jaar Biggekerke en Meliskerke een prominentere rol spelen met 8 locaties.

15 uur geleden
Politie houdt dronken man aan in Domburg

DOMBURG -Politie Walcheren kreeg vannacht in Domburg, na het sluiten van de uitgaansgelegenheden, te maken met twee lastige en dronken personen die niet wilden vertrekken nadat ze eerder in de horeca al voor overlast hadden gezorgd. 

17 uur geleden
Terra Maris past zomerprogramma aan

OOSTKAPELLE - Omdat andere activiteiten zijn afgelast heeft Terra Maris in Oostkapelle de zomerprogrammering aangepast, en enkele nieuwe activiteiten ingepland.

20 uur geleden
Museum Arnemuiden verwerft dagboek van ondergedoken Franse soldaat

ARNEMUIDEN - Al jaren heeft de familie La Soe uit Arnemuiden een dagboekje in het bezit, in het Frans geschreven. Het is een opmerkelijk verhaal. Tijdens de Duitse aanval op Nederland in 1940 werd Zeeland verdedigd door Franse soldaten. De overmacht was voor hen te groot. Ze vluchten vanuit Vlissingen naar het zuiden. De Franse soldaat Roger Houssin dook echter onder in Arnemuiden. Na de bevrijding stuurde hij zijn dagboek op. Zo belandde het bij de familie la Soe. Elisabeth la Soe-Davidse (87) besloot dit jaar het dagboek over te dragen aan Museum Arnemuiden. Gisteren overhandigde ze het geschrift aan de voorzitter van het museum, Leen Schouls.

21 uur geleden
Motor en auto botsen in Middelburg

MIDDELBURG - Op de Torenweg in Middelburg zijn dinsdagochtend een motorrijder en een automobiliste met elkaar in botsing gekomen. Geen van de twee raakte ernstig gewond.

1 dag geleden
Come join the Fight! Het Swim to Fight Cancer event komt naar Middelburg in september

MIDDELBURG - Op 10 september 2022 is het zover: het allereerste Swim to Fight Cancer event in Middelburg. Met deze kletsnatte evenement wil de organisatie proberen om zo veel mogelijk deelnemers te laten zwemmen met als doel om een mooi bedrag aan donaties op te halen om baanbrekend onderzoek naar kanker mogelijk te maken (KWF) en er samen een knallend feest van maken. Want niemand kan ontkennen dat een wereld waarin kanker hopelijk geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn een betere wereld is.

1 dag geleden