Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stroomstoring in Haarlem voorbij, geen grote problemen gemeld

Stroomstoring in Haarlem voorbij, geen grote problemen gemeld

HAARLEM (ANP) - De stroomstoring die dinsdag een groot deel van Haarlem trof, is opgelost. Onder meer in het centrum van de stad konden alle ruim 11.000 getroffen huishoudens en bedrijven rond 14.00 uur weer gebruikmaken van de elektriciteit, meldt netbeheerder Liander. Ook in ieder geval de Stationsbuurt, Leidsevaartbuurt en Rozenprieel hadden last van de storing, die vlak voor het middaguur werd gemeld.

De oorzaak van de storing is nog onbekend. Liander heeft de stroom omgeleid waardoor Haarlem ondanks het defect gewoon weer elektriciteit heeft. Volgens de netbeheerder heeft de storing niet tot grote problemen geleid.

Het hoofdbureau van de politie in Haarlem zat ook zonder elektriciteit. Dat beïnvloedde volgens een woordvoerster alleen de administratieve werkzaamheden. "Op straat hebben we alles in de hand", zei zij eerder. Zo zou contact met de meldkamer gewoon mogelijk zijn geweest.

Gemeente niet bereikbaar

De twee ziekenhuizen in de stad, het Spaarne Gasthuis Haarlem Noord en Zuid, vielen buiten de getroffen gebieden, aldus een woordvoerster. Alle werkzaamheden zijn volgens haar gewoon doorgegaan. De gemeente Haarlem was door de storing niet bereikbaar. "Al onze gebouwen zitten in het storingsgebied", liet een woordvoerster weten. Ook de balie van het gemeentehuis was tijdens de stroomuitval dicht.

Op foto's van lokale media is te zien dat winkeliers kampten met de gevolgen van de stroomuitval. Zo had een vestiging van supermarkt Albert Heijn de ingang geblokkeerd met winkelwagentjes omdat de schuifdeuren niet meer dicht zouden kunnen.

Het treinverkeer had geen last van de storing, liet de NS eerder weten. Wel was het zo dat reizigers niet kunnen in- of uitchecken op station Haarlem, omdat de toegangspoortjes het niet meer deden.

Meer uit Binnenland

Nederlanders googelden vooral Stemwijzer, ChatGPT en vrouwen-WK

AMSTERDAM (ANP) - Nederlanders hebben dit jaar via Google veel informatie opgezocht over de Stemwijzer, over de chatbot op kunstmatige intelligentie ChatGPT en over het WK voetbal voor vrouwen. Die drie onderwerpen voeren het jaarlijkse overzicht van de zoekmachine aan.

1 uur geleden
Dode door schietpartij in Arnhem

ARNHEM (ANP) - Door een schietpartij in Arnhem is in de nacht van zondag op maandag een man omgekomen. Het schietincident was rond 00.15 uur op de kruising van de Amerstraat met de Scheldestraat in de wijk Presikhaaf-West, meldt de politie. Het slachtoffer raakte daarbij gewond en is later aan zijn verwondingen overleden.

3 uur geleden
VN-rapporteur adequate huisvesting in Nederland voor onderzoek

DEN HAAG (ANP) - De Speciale VN-rapporteur voor het recht op adequate huisvesting is vanaf maandag voor langere tijd in ons land. De Amerikaan Balakrishnan Rajagopal zal onder meer asielzoekerscentra bezoeken. Hij gaat in ieder geval langs in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Groningen. Maar waar precies en op welk moment en of hij ook naar het aanmeldcentrum in Ter Apel gaat, is onduidelijk. Een woordvoerster kon afgelopen weekeind daarover geen duidelijkheid geven.

3 uur geleden
Plasterk brengt verslag uit over zijn verkenningen voor coalitie

DEN HAAG (ANP) - Ronald Plasterk brengt maandagmiddag verslag uit aan de Tweede Kamer over zijn verkenning voor een nieuwe regeringscoalitie. De afgelopen twee weken zocht hij met instemming van de Kamer naar partijen die mogelijk kunnen en willen samenwerken met de rechts-populistische outsider PVV. De partij van Geert Wilders werd bij de verkiezingen op 22 november verreweg de grootste, met 37 van de 150 zetels.

3 uur geleden
Nederlandse songfestivalinzending wordt bekend

HILVERSUM (ANP) - De AVROTROS maakt maandag bekend wie er volgend jaar namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival gaat. De selectiecommissie had dit jaar meer dan zeshonderd nummers om uit te kiezen, een record.

3 uur geleden
Raad: selectievere arbeidsmigratie kan helpen tegen arbeidstekort

DEN HAAG (ANP) - Arbeidsmigratie is niet per definitie een goede oplossing voor het tekort aan personeel, zegt de Adviesraad Migratie in een rapport. Maar selectievere arbeidsmigratie, "gericht op specifieke kennis en vaardigheden" kan wel een oplossing bieden voor tekorten in belangrijke sectoren. Daarbij zou het "verstandig zijn" dat de overheid nadenkt over een stevigere regierol, zegt voorzitter Monique Kremer.

5 uur geleden
Nog altijd meer sterfte dan verwacht, maar aandeel corona kleiner

DEN HAAG (ANP) - Nog altijd gaan er meer mensen in Nederland dood dan verwacht. Maar het coronavirus speelt een steeds kleinere rol in die zogeheten oversterfte.

6 uur geleden