Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stroom bedrijfscijfers centraal in nieuwe beursweek

Stroom bedrijfscijfers centraal in nieuwe beursweek

AMSTERDAM (ANP) - Het sentiment op de aandelenmarkten wordt deze week naar verwachting weer vooral bepaald door een grote stroom bedrijfscijfers. Zo openen in Nederland PostNL, ABN AMRO, Ahold Delhaize en ING de boeken. In de Verenigde Staten is het de beurt aan onder meer entertainmentconcern Disney.

Beleggers krijgen direct aan het begin van de beursweek op maandag de kwartaalresultaten van PostNL te verwerken. Het zijn de eerste cijfers nadat het postbedrijf de omzet en winst over vorig jaar zag dalen. In februari kondigde PostNL bovendien aan tot driehonderd banen te willen schrappen, met name management- en ondersteunende posities op de afdeling Pakketten.

Donderdag wordt de beurshandel mogelijk in beweging gezet door een Brits rentebesluit. Economen verwachten dat de Britse centrale bank de rente met nog eens een kwart procentpunt gaat verhogen, in een poging om de hoge inflatie te beteugelen.

Renteverhoging ECB

Afgelopen week krikte de Europese Centrale Bank (ECB) de rente ook al opnieuw op, met 25 basispunten. Dat was wel een minder grote rentestap dan de vorige verhoging van een half procentpunt. De rente is nu terug op het niveau van 2008, aan het begin van de financiële crisis.

Woensdag publiceert ABN AMRO zijn resultaten over het eerste kwartaal, gevolgd door ING op donderdag. Beleggers kijken onder meer uit naar in hoeverre de bankconcerns last hebben gehad van de recente onrust in de financiële sector.

Philips

Dinsdag komt Philips mogelijk in beweging. Het zorgtechnologiebedrijf houdt dan zijn aandeelhoudersvergadering. Vakbonden waarschuwden onlangs voor stakingen bij Philips komende week omdat het concern niet tegemoet wil komen aan eisen voor een nieuwe cao.

Het bedrijf beleefde afgelopen jaar een naar eigen zeggen zeer teleurstellend jaar, waardoor de top van Philips afzag van bonussen. Het concern kampte nog steeds met tegenvallers rond de slaapapneu-apparaten en had ook nog problemen in de leveringsketen. Philips kondigde eerder een reorganisatie aan waardoor in totaal 10.000 banen verdwijnen de komende jaren.

Andere publicaties

Ook maritiem dienstverlener SBM Offshore, baggeraar Boskalis, Vastned Retail en producent van elektromagnetische componenten Kendrion openen komende week de boeken over het afgelopen kwartaal.

Meer uit Financieel

Maaltijdbezorger DoorDash onderuit op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - DoorDash behoorde donderdag tot de grote verliezers op de aandelenbeurzen in New York. De concurrent van Thuisbezorgd-moederbedrijf Just Eat Takeaway zag de omzet en de orders stijgen in het afgelopen kwartaal, maar leed meer verlies dan verwacht. Ook de verwachtingen voor het huidige kwartaal vielen tegen. Het aandeel werd 9,5 procent lager gezet.

49 minuten geleden
Voormalig topman PostNL België: er valt mij niets te verwijten

ANTWERPEN (ANP) - Rudy van Rillaer, de oud-topman van PostNL België, hoorde donderdag in de rechtbank van Antwerpen vrijspraak tegen zich eisen. Twee jaar geleden hebben de Belgische autoriteiten hem nog korte tijd vastgezet, vanwege zijn mogelijke betrokkenheid bij misstanden binnen het bedrijf dat hij toen nog leidde. "Ik heb twee jaar moeten wachten tot deze rechtszaak", vertelt hij aan het ANP. "Ik blijf erbij dat er niets te verwijten is aan mij."

56 minuten geleden
Overwinning voor chemieconcern Monsanto, miljoenenboete vernietigd

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Het hof van beroep van de Amerikaanse staat Washington heeft woensdag een vonnis van 185 miljoen dollar tegen chemieconcern Monsanto, onderdeel van het Duitse Bayer, vernietigd. Dit is de tweede grote juridische overwinning in twee weken voor het bedrijf dat in veel rechtszaken verwikkeld is.

1 uur geleden
Unilever: import en export met Rusland sinds oorlog gestopt

LONDEN (ANP) - Unilever heeft sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne geen producten meer uit Rusland geïmporteerd of naar Rusland geëxporteerd, benadrukt het levensmiddelenconcern donderdag. Daarmee reageert het bedrijf op eerdere berichtgeving van RTLZ, die meldde dat het concern sinds begin 2022 nog zeker 200 miljoen euro van Unilever Rusland heeft ontvangen.

1 uur geleden
Huizenprijs stijgt snel tot boven record, denkt ING

AMSTERDAM (ANP) - De gemiddelde huizenprijs in Nederland stijgt komende maanden tot boven het record van juli 2022, verwacht ING. In de provincies Groningen, Limburg, Drenthe, Flevoland, Overijssel, Zeeland en Noord-Brabant is de gemiddelde prijs nu al boven het record gestegen. Dit concludeert de bank na het analyseren van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) van het afgelopen kwartaal en de effecten die doorgaans in de zomer op de huizenmarkt te zien zijn.

1 uur geleden
Installateurs zien geen stagnatie in de verkoop van warmtepompen

WOERDEN (ANP) - Nederlanders laten dit jaar nog op grote schaal warmtepompen installeren. Van een stagnatie in de markt is geen sprake, zeggen grote installatiebedrijven.

2 uur geleden
Campari neemt Frans cognacmerk Courvoisier over

SESTO SAN GIOVANNI (ANP/BELGA) - Het Italiaanse sterkedrankenconcern Campari heeft het Franse cognacmerk Courvoisier overgenomen. Het is de grootste overname in de geschiedenis van Campari, ook bekend van drankmerken als Aperol en Grand Marnier. Het bedrijf legde zo'n 1,1 miljard euro voor het merk neer.

2 uur geleden