Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Streekproducten-event in Museum De Meestoof

Streekproducten-event in Museum De Meestoof

SINT-ANNALAND - Streekproducten zijn populairder dan ook. Om die reden zet Waterpoort streekproducten op de kaart met lokale ondernemers. Dit doet men middels een speciaal event dat op 8 november plaatsvindt. In Sint-Annaland vormt De Meestoof het decor van het event ‘De kracht van lokaal: streekproducten uit Waterpoort’. 


“Streekproducten letterlijk bij ondernemers en inwoners op de kaart zetten. Dat is het doel van het event ‘De kracht van lokaal: streekproducten uit Waterpoort’”, zo legt men uit. “En daar gaat op 8 november hard aan gewerkt worden als voedselproducenten, horeca- & retail ondernemers uit de zes gemeenten rondom het Volkerak-Zoommeer elkaar ontmoeten en op zoek gaan naar meer samenwerking. Deze ondernemers kunnen er samen voor zorgen dat consumenten de rijkdom van regionale producten beter leren kennen en waarderen.”

Trots

Thomas Zwiers, voorzitter van de gebiedssamenwerking Waterpoort is trots op de kwaliteit en verscheidenheid van de producten uit de regio. ‘Wij willen zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met onze mooie streekproducten, van de Bergse ansjovis via de Thoolse Alvantho aardappel naar het heerlijke fruit en meer: dit gebied heeft alles om een groot deel van het jaar uit eigen regio te kunnen eten, thuis of bij restaurants. Daarnaast willen wij een sterk netwerk rond de verschillende streekproducten creëren, omdat we weten dat samenwerking voor ondernemers altijd kansen biedt. De ontmoetingsdag op 8 november is gericht op kennismaken, van elkaar leren en samenwerking.”


Gevarieerd programma

Tijdens de bijeenkomst in Museum De Meestoof in Sint Annaland staan streekproducten centraal. In de ochtend is er een afwisselend programma met sprekers uit de agrifood- en horecasector. Godfried van der Lugt, Managing Director van restaurantgids Gault&Millau Nederland verzorgt een presentatie over het belang van streekproducten voor de horeca. Hij gaat daarna in gesprek met regionale agrarische en horecaondernemers, die ieder op hun eigen manier streekproducten dichter bij de inwoners willen brengen. Zoals Pieter Bosters van restaurant Mijn keuken uit Wouw: “Door streekproducten kunnen wij ons onderscheiden. En wat is er mooier dan in de ochtend kraakverse producten halen bij de lokale teler die ’s avonds op het bord van mijn gasten liggen?” Daarna kunnen deelnemers via speeddates nieuwe mensen leren kennen en hun netwerk uitbouwen, gevolgd door een gezonde, verse streeklunch. In de middag zijn er mini-excursies naar drie bijzondere Thoolse bedrijven, die actief zijn met streekproducten. 

Ondernemers, doe mee!

Agrarisch ondernemers, horeca, retail en logistieke partners in de food sector kunnen gratis deelnemen aan de ontmoetingsdag Streekproducten: de Kracht van Lokaal. Met name ondernemers uit de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Moerdijk, Goeree Overflakkee, Steenbergen en Tholen worden uitgenodigd om deel te nemen. Meld je online aan via: bit.ly/dekrachtvanlokaal.


Meer uit Tholen

Op de werkvloer bij verkoopmedewerker Niels: ‘Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding’

Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: verkoopmedewerker Niels Harmsen. 

1 dag geleden
Plusklas doet onderzoek naar sociale omgeving

THOLEN - Het was afgelopen woensdag een bijzondere dag voor 16 verrijkingsklasleerlingen, zij mochten namelijk een aantal professionals interviewen. De leerlingen deden mee aan een project van het Wetenschapsknooppunt.

2 dagen geleden
Montessorischool De Kraal sluit zich aan bij Prisma scholengroep

THOLEN - Montessorischool De Kraal in Tholen wordt vanaf 1 januari 2023 onderdeel van Prisma scholengroep in Goes. Dat is onlangs definitief bevestigd door het ministerie van Onderwijs, dat goedkeuring gaf aan de samenvoeging. Daarmee is het onderzoekstraject, dat beide onderwijsorganisaties in het afgelopen halfjaar uitvoerden, succesvol afgerond. Met zo’n 100 leerlingen wordt De Kraal de veertiende school van Prisma scholengroep. Groei is niet de ambitie van Prisma scholengroep, maar nu was sprake van een unieke gelegenheid om elkaar te versterken. Afgelopen juni tekenden De Kraal en Prisma scholengroep daarom een intentieovereenkomst om tot de bestuurlijke overdracht te komen. “Het tijdpad was behoorlijk ambitieus,” zegt Mieke Schipper, voorzitter van het College van Bestuur van Prisma scholengroep. “Een half jaar is doorgaans te kort voor zo’n traject. Maar we zagen over en weer veel meerwaarde die het de moeite waard maakte om het toch te proberen. In Goes heeft onze scholengroep montessorischool De Basis. De Kraal is de enige andere montessorischool in Zeeland. Dat biedt natuurlijk kansen. Samen hebben ze inmiddels een prachtig plan gereed staan om elkaar te versterken.” Koert Capel, directeur-bestuurder van De Kraal: “Bij De Kraal hadden we geconcludeerd dat we, ondanks een flinke groei, echt te klein blijven om zelfstandig te zijn. Dat is natuurlijk jammer, maar in Prisma scholengroep vonden we een partner die onze unieke identiteit in stand wil houden en tegelijkertijd stabiliteit en ondersteuning kan geven. En dan is het juist weer makkelijk dat we klein zijn, want daardoor was zo’n snel overdrachtstraject haalbaar.”

3 dagen geleden
Asielzoekers nemen intrek in noodopvang aan Molenvlietsedijk

THOLEN - Vandaag nemen maximaal 50 asielzoekers intrek in het voormalige gebouw van de Eben Haëzerschool aan de Molenvlietsedijk. Dit pand wordt drie maanden ter beschikking gesteld om onder dak te geven aan vluchtelingen. Hiermee helpt de gemeente het COA. 

3 dagen geleden
[fotoalbum] Tientallen kinderen trekken samen met de sint, piet én lampionnen door Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Tientallen kinderen vertrokken vanavond weer vanaf het ambachtsherenhuis voor de lampionnenoptocht met Sint en piet. Ook de ouders liepen gezellig mee.  

4 dagen geleden
Leerlingen steken handen uit de mouwen tijdens Boomfeestdag

STAVENISSE - Leerlingen uit groep 5-6 van OBS De Schalm en groep 5 van de Rehobothschool staken vandaag hun handen uit de mouwen tijdens de jaarlijkse boomfeestdag. Ook wethouder Corniel van Leeuwen was aanwezig bij dit moment. 

4 dagen geleden
Houtblokken op kachel zorgen voor woningbrand aan Wilhelminastraat

SINT PHILIPSLAND - De brandweer is dinsdagmiddag naar een woningbrand op de Wilhelminastraat gegaan. De brand was snel onder controle.

4 dagen geleden