Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Streekproducten-event in Museum De Meestoof

Streekproducten-event in Museum De Meestoof

SINT-ANNALAND - Streekproducten zijn populairder dan ook. Om die reden zet Waterpoort streekproducten op de kaart met lokale ondernemers. Dit doet men middels een speciaal event dat op 8 november plaatsvindt. In Sint-Annaland vormt De Meestoof het decor van het event ‘De kracht van lokaal: streekproducten uit Waterpoort’. 


“Streekproducten letterlijk bij ondernemers en inwoners op de kaart zetten. Dat is het doel van het event ‘De kracht van lokaal: streekproducten uit Waterpoort’”, zo legt men uit. “En daar gaat op 8 november hard aan gewerkt worden als voedselproducenten, horeca- & retail ondernemers uit de zes gemeenten rondom het Volkerak-Zoommeer elkaar ontmoeten en op zoek gaan naar meer samenwerking. Deze ondernemers kunnen er samen voor zorgen dat consumenten de rijkdom van regionale producten beter leren kennen en waarderen.”

Trots

Thomas Zwiers, voorzitter van de gebiedssamenwerking Waterpoort is trots op de kwaliteit en verscheidenheid van de producten uit de regio. ‘Wij willen zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met onze mooie streekproducten, van de Bergse ansjovis via de Thoolse Alvantho aardappel naar het heerlijke fruit en meer: dit gebied heeft alles om een groot deel van het jaar uit eigen regio te kunnen eten, thuis of bij restaurants. Daarnaast willen wij een sterk netwerk rond de verschillende streekproducten creëren, omdat we weten dat samenwerking voor ondernemers altijd kansen biedt. De ontmoetingsdag op 8 november is gericht op kennismaken, van elkaar leren en samenwerking.”


Gevarieerd programma

Tijdens de bijeenkomst in Museum De Meestoof in Sint Annaland staan streekproducten centraal. In de ochtend is er een afwisselend programma met sprekers uit de agrifood- en horecasector. Godfried van der Lugt, Managing Director van restaurantgids Gault&Millau Nederland verzorgt een presentatie over het belang van streekproducten voor de horeca. Hij gaat daarna in gesprek met regionale agrarische en horecaondernemers, die ieder op hun eigen manier streekproducten dichter bij de inwoners willen brengen. Zoals Pieter Bosters van restaurant Mijn keuken uit Wouw: “Door streekproducten kunnen wij ons onderscheiden. En wat is er mooier dan in de ochtend kraakverse producten halen bij de lokale teler die ’s avonds op het bord van mijn gasten liggen?” Daarna kunnen deelnemers via speeddates nieuwe mensen leren kennen en hun netwerk uitbouwen, gevolgd door een gezonde, verse streeklunch. In de middag zijn er mini-excursies naar drie bijzondere Thoolse bedrijven, die actief zijn met streekproducten. 

Ondernemers, doe mee!

Agrarisch ondernemers, horeca, retail en logistieke partners in de food sector kunnen gratis deelnemen aan de ontmoetingsdag Streekproducten: de Kracht van Lokaal. Met name ondernemers uit de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Moerdijk, Goeree Overflakkee, Steenbergen en Tholen worden uitgenodigd om deel te nemen. Meld je online aan via: bit.ly/dekrachtvanlokaal.


0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Tholen

Veel rookontwikkeling bij schoorsteenbrand aan Oesterstraat

THOLEN - In een schoorsteen van een woning aan de Oesterstraat in Tholen is vrijdagavond een brand ontstaan. Hierbij was sprake van veel rookontwikkeling.

5 uur geleden
Smerdiekse slagersroots gaan terug naar 1937

SINT-MAARTENSDIJK - De roots van de huidige slagerij Op den Brouw gaan terug naar 1937. In 2004 trad Peter in de voetsporen van zijn vader Neleward op de Brouw en opa Piet Koopman. De winkel is gevestigd in een prachtig sfeervol pand op de historische Markt in hartje Sint-Maartensdijk. In de slagerij wordt veel zelfgemaakt. Zo komt het rundvlees van boeren uit de buurt. Slager Peter op den Brouw werkt samen met zijn vrouw en nog vier medewerkers.

1 dag geleden
Bodem kas ijsclub in zicht: ‘We moeten helaas weer geld op gaan halen’

Gab Havermans (LZ,62) is penningmeester van de ijsclub van Oud-Vossemeer. Zijn oom was fanatiek lid en zo kwam Gab in de jaren ‘80 ook bij de dorpsvereniging. “Eigenlijk zijn we een club in rust behalve als het een aantal dagen onder nul is. Het onderhoud gaat altijd door dus het komt voor dat we jaren actief zijn voor een paar dagen ijs”, vertelt hij.

2 dagen geleden
Dirkjan Havermans: ‘Mijn opa zat 60 jaar geleden al in het bestuur van de ijsbaan’

Dirkjan Havermans is 32 jaar en komt al van jongs af aan al op de ijsbaan, omdat zijn vader Gab (zie onder) bestuurslid was. Hij zet zich vol enthousiasme in voor Ijsvereniging De Eendracht. “Ik vind het altijd super als er een ijsbaan is op het dorp. Wat is er nu leuker dan op een veilige manier van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat met je vrienden schaatsen op je eigen dorp?”

3 dagen geleden
Tholenaren hebben de laatste kans op emmer vol energiebesparende producten

THOLEN - De 1500 gratis ‘energie-emmers’ voor Thoolse huurders van Stadlander zijn zo goed als uitverkocht. Dat laat wethouder Peter Hoek weten. Hij is blij met het succes van de actie om Tholen energievriendelijker te maken. “We zeiden op=op, maar we willen de actie netjes afronden. Daarom krijgen mensen de mogelijkheid om hun adresgegevens achter te laten, zodat we de actie netjes kunnen afronden.”In de emmer zitten energiebesparende producten ter waarde van € 75,-. Vorige week ontvingen huurders van Stadlander een brief van de gemeente Tholen om een gratis energie-emmer op te halen bij bouwmarkt Hubo in Tholen of Sint-Annaland. De emmers zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt, uiterlijk tot 31 juli 2022. “Maar het is zo’n succes geworden dat ik heel recent de eerste emmer uitreikte, maar ik bij wijze van spreken nu al zowat de laatste kan overhandigen. Daar zijn we natuurlijk blij mee, want dat betekent dat het leeft hier op het eiland. Dat er echt behoefte is aan dit soort producten.” In de emmer zitten drie ledlampen, een tochtstrip van zes meter lang, een brievenbusborstel, een rol radiatorfolie, een waterstraalregelaar/perlator, een schakelklok en een dorpelstrip van 1,1 meter lang.

3 dagen geleden
Jaren zwoegen voor een paar dagen ijspret

Gab Havermans (JZ,69), de vader van Dirkjan, is net als Naamgenoot Gab Havermans (boven) één van de gezichten van de Vosmeerse ijsbaan. Sinds hij zich kan herinneren komt hij al op de ijsbaan, want zijn vader was al in de kindertijd van Gab de drijvende kracht. “Iets met een paplepel”, grapt hij.

5 dagen geleden
Plaatselijke hagelbui veroorzaakt gladheid op Tholen; auto in de sloot

THOLEN - Langs de Postweg is zondagavond een auto in de sloot terecht gekomen na een eenzijdig ongeval. De bestuurder raakte gelukkig niet gewond. De wegen op Tholen waren na een hagelbui zondagavond spekglad.Hulpdiensten kregen de melding van het ongeval omstreeks 19:20 uur binnen. Kort daarvoor was een flinke hagelbui gevallen waardoor de wegen op Tholen erg glad waren. De auto is door een bergingsbedrijf weer uit de sloot getakeld en afgevoerd.Voor zover bekend hebben er door de gladheid verder geen andere ongevallen plaatsgevonden.

5 dagen geleden