Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Streekmuseum Meestoof stelt opening uit

Streekmuseum Meestoof stelt opening uit

SINT ANNALAND - Het had op 18 april groot feest moeten worden bij de Meestoof. Na een grondige verbouwing zou het streekmuseum haar deuren weer openen voor bezoek maar ook hier gooien de Corona maatregelen roet in het eten.

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de verbouwing. Nadat er al jaren de grote wens was om te verbouwen en het nu eindelijk zover was, is het wel wrang dat de bezoekers er nog niet van kunnen genieten. De vrijwilligers hebben nu hun hoop gevestigd om half juni open te mogen gaan maar het is afhankelijk van wat de overheid in de komende weken gaat besluiten.

Veiligheid van vrijwilligers

De verbouwing is in ieder geval op wat schilder- en elektriciteitswerkzaamheden helemaal af. De bouwvakkers konden gelukkig gewoon doorwerken sinds de Coronacrisis. al was dat wel anders voor de vrijwilligers. Zij komen normaal gesproken bij elkaar op woensdagmiddag tijdens hun 'klusmiddag'. Sinds de uitbraak van de Coronacrisis werd dit opgeschort om de veiligheid van de vrijwilligers te waarborgen. Wil Nelisse van de Meestoof vertelt hierover:' We hebben zelf het besluit genomen om de "klusmiddag" tijdelijk op te heffen. Er waren dan teveel mensen bij elkaar zodat wij niet de anderhalve meter afstand konden bewaren. Zodra de bouwvakkers allemaal weg zijn zullen wij wel weer starten met de 'klusmiddag; .

Open tot kerstvakantie

Op dit moment is het nog moeilijk te zeggen of het uitstellen van de opening financiële gevolgen heeft. Het museum hoopt een inhaalslag te maken als het éénmaal open mag maar wanneer dat is blijft natuurlijk even de vraag. Vanwege de maatregelen die nu gelden is het museum wel van plan om open te blijven tot de kerstvakantie om zo de bezoekers ook alle kans te geven om van het grotendeels vernieuwde museum te kunnen genieten.

De verbouwing

Eerder liep de verbouwing al flinke vertraging op. De aanvraag om te bouwen nam heel wat tijd in beslag en toen er eindelijk groen licht kwam bleken de bouwkosten enorm gestegen te zijn. Uiteindelijk werden toen de plannen iets vereenvoudigd en door middel van fondsen en donaties kreeg het museum het benodigde bedrag bij elkaar. "Wij gaan er geweldig op vooruit met de nieuwbouw. Er zijn nu vier toiletten in plaats van 1. Ook is de koffiekamer veel groter geworden, hebben we een nieuwe receptie en een lift in het museum", vertelt Wil. Ook is er een overkapping gemaakt tussen het hoofdgebouw en de schoolschuur en is de ingang naar achteren verplaatst.

Schoolklasje

Veel mensen denken al gauw bij de Meestoof aan het ontzettend leuke schoolklasje. Deze is gewoon nog hetzelfde gebleven. Ook de ambachtsschuur en de Noorse woning blijven. Vorig jaar was het thema van het streekmuseum bevrijding en bezetting. Als de Meestoof straks eindelijk zijn deuren mag openen blijft alleen het thema bevrijding. Wat zeker een aanrader straks is als de maatregelen over zijn, is om in het museum een bijzondere opname te kijken. Deze opname is gemaakt in de jaren zeventig door NOS, de Nederlandse Omroep Stichting. De beelden zijn gemaakt op het eiland Tholen en de film heet van Gewest tot Gewest. Het streekmuseum denkt nog na over de officiële opening. "Wellicht dat we straks wel open mogen van de overheid maar met maar een beperkt aantal mensen. In dat geval zullen we dan de feestelijke opening uitstellen. De omstandigheden zijn zo, we kunnen er niks aan veranderen. Vele bedrijven krijgen hiermee te maken op dit moment. De gezondheid van iedereen gaat voor", aldus Wil.

Op website van de Meestoof, www.demeestoof.nl is het hele bouwjournaal terug te lezen. De vrijwilligers houden u hier en op hun Facebookpagina ook op de hoogte van een eventuele opening.

Meer uit Tholen

Waterschap zet noodpomp in vanwege wateroverlast in polder Poortvliet

POORTVLIET - Waterschap Scheldestromen heeft een noodpomp geplaatst bij Poortvliet vanwege wateroverlast in poldergebied Weihoek. Door de hevige regenval van afgelopen weekend draait het gemaal aan de Kadijk op volle toeren. Met de inzet van de noodpomp hoopt het waterschap opgewassen te zijn tegen de verwachte nieuwe regenbuien van deze week.

3 uur geleden
Jij op Tholen organiseert Thoolse beweegweek: Bewegen is gezond en ook gezellig

THOLEN - Jij op Tholen organiseert van maandag 3 juni tot en met vrijdag 7 juni de Thoolse beweegweek. In deze week worden meerdere gratis acties en activiteiten georganiseerd om jong en oud extra te laten bewegen. Naast dat bewegen gezond is en zorgt dat je vitaal en fit blijft is het ook gezellig om samen met anderen te bewegen. Er is een sportcafé voor verenigingen, een kampioenschap stoepranden en een fietstocht. Ook is er een leuke winactie. 

5 uur geleden
Meer dan 200 muzikanten maken eerste Thools Muziekfestival tot een succes

SINT-MAARTENSDIJK - De organisatie kan terugkijken op een succesvolle eerste editie van het Thools Muziekfestival. Het festival bestond uit zes concerten, van elke Thoolse muziekvereniging één en als klapstuk het Thoolse mammoetorkest. Dit was een gezamenlijk concert van alle verenigingen. Dit optreden bracht meer dan  200 muzikanten samen op het podium. Het publiek genoot volop van bekende en onbekende muziekstukken uit binnen- en buitenland. 

23 uur geleden
Aan de keukentafel met Bas Quist van Huys van Roosevelt: 'Een gat in de markt' [AAN DE KEUKENTAFEL]

OUD-VOSSEMEER - Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Bas Quist van het Huys van Roosevelt.

1 dag geleden
Botsing tussen twee auto's op de Hikseweg zorgde tijdelijk voor verkeershinder

OUD-VOSSEMEER - Twee personenauto's zijn zaterdagmiddag met elkaar in botsing gekomen op de kruising van de Hikseweg met de Kreekweg. De oorzaak van het ongeluk is niet bekend. Een ambulance kwam ter plaatse en heeft de inzittenden behandeld. Niemand hoefde naar het ziekenhuis te worden gebracht.

1 dag geleden
Alle informatie over avondvierdaagse Sint-Maartensdijk en Scherpenisse

SINT-MAARTENSDIJK/SCHERPENISSE - Van maandag 3 tot en met 6 juni organiseert wandelsportvereniging Oosterscheldestappers in samenwerking met muziekvereniging Euterpe de avondvierdaagse in Sint-Maartensdijk en Scherpenisse.

1 dag geleden
Zeker één gewonde en een grote ravage na ongeluk op de Oud Vossemeersedijk

THOLEN - Bij een ongeluk op de kruising van de Oud Vossemeersedijk en de Welgelegen is zaterdagmiddag zeker één persoon gewond geraakt. Dit gebeurde bij een botsing tussen een personenauto en een bestelbusje. Meerdere hulpdiensten zijn aanwezig. Het ongeluk veroorzaakte een grote ravage waardoor de weg is afgesloten totdat dit opgeruimd kan worden.

2 dagen geleden