Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Strandwacht Jordan: “Kijk naar de vlaggen en borden op het strand"

Strandwacht Jordan: “Kijk naar de vlaggen en borden op het strand"

DOMBURG - Er is weer zomers weer in aantocht! Het is mooi dat we straks weer naar het strand kunnen, maar het komt nog veel te vaak voor dat mensen in problemen komen als ze gaan zwemmen. Jordan Pinas, strandwacht in Domburg, vertelt op ZeelandVeilig.nl dat je vooral op de vlaggen moet letten. Maar er zijn meer aandachtspunten.

Wat kan je doen als je bijvoorbeeld in sterke stroming terecht komt?
“Het belangrijkste is om niet tegen de stroom in te zwemmen of in paniek te raken. Tegen de stroom inzwemmen kost erg veel energie en lukt meestal niet. Het is beter om je krachten te sparen en te wachten tot de stroom afneemt of om schuin op de stroming terug te zwemmen naar de kant. Mocht dit niet lukken, probeer echt rustig te blijven en aandacht te trekken van iemand op de kant zodat deze hulp kan inschakelen.”  

Wat houdt jouw werk precies in?
“We houden toezicht en verlenen hulp waar dat nodig is. Het werk is erg afwisselend. Op een warme dag ben je veel bezig met toezichthouden, hulpverlening en patrouilles op het land en op het water. Op rustige dagen is het meer het onderhoud en trainingen waar we mee bezig zijn.”

Waarom ben je dit werk gaan doen?
“Al sinds ik klein was, ging ik met mijn familie naar het strand en heb altijd een interesse gehad voor het water. Op een gegeven moment ben ik gaan zwemmen bij een reddingsbrigade en vervolgens op mijn 15e bij de strandwacht gegaan. Onderdeel zijn van een leuk team en een bijdrage leveren aan de veiligheid op het strand maken dit werk zo leuk.”

Wat is jouw gouden veiligheidstip?
“Kijk naar de vlaggen en bebording op het strand. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van gevaarlijke stroming of objecten onderwater waar wij borden voor kunnen plaatsen of de gele vlag voor hijsen. De oranje windzak hangen wij bij aflandige wind. Zo weten bezoekers dat ze niet met opblaasbare zaken (bv. luchtbed of opblaasboot) de zee in moeten. Dit vanwege het gevaar om af te drijven.”

Meer informatie over veilig zwemmen en varen staat op www.zeelandveilig.nl/veiligaanzee.

Meer uit Middelburg

Lentebraderie bij Yildirim Beyazit Moskee in Middelburg

Van vrijdag 17 tot en met maandag 20 mei organiseert de Yildirim Beyazit Moskee een lentebraderie. Tussen 10.00 uur tot 21.00 uur kunnen bezoekers Turkse gerechten en drankjes proeven en kennis maken met de moskee. 

6 uur geleden
Dennis Roobeek benoemt als nieuwe directeur-bestuurder Christelijke Scholengemeenschap Walcheren

MIDDELBURG - De Raad van Toezicht benoemt met ingang van 1 augustus 2024 Dennis Roobeek als nieuwe directeur-bestuurder van de Christelijke Scholengemeenschap Walcheren (CSW). Hij volgt daarmee Christine Hylkema op. Zij vervult deze rol op dit moment op interim basis.

6 uur geleden
Donderdag 16 mei vogelexcursie Sint Laurense Weihoek

WESTKAPELLE - Het Polderhuis in Westkapelle en de Vogelwerkgroep Walcheren (VWG) slaan de handen ineen en organiseren verschillende vogelexcursies naar het natuurgebied Weihoek (Sint Laurens). Omdat de vogels gewend zijn aan voorbijgangers, laten ze zich van dichtbij bestuderen. Tijdens de wandelexcursie (circa 2,5 - 3 uur) neemt een ervaren gids geïnteresseerden mee naar de Sint Laurense Weihoek, een topgebied voor veel verschillende weidevogels.

7 uur geleden
Team V presenteert vrijdag 17 mei hun eerste publieksprogramma in de Vleeshal

MIDDELBURG - Maart 2024 ging het nieuwe programma van Vleeshal, Team V, van start. Het team bestaat uit een groep diverse en creatieve jongeren met een passie voor hedendaagse kunst. Ze worden gecoacht en begeleidt door het Vleeshal-team en leren over alle aspecten van het werken in een professionele kunstinstelling. Het komende jaar krijgt Team V een unieke kans om een kijkje achter de schermen te nemen tijdens Vleeshal-projecten, terwijl ze publieksprogramma's creëren en in contact komen met kunstenaars, experts en een breed scala aan publiek. Door hen een eigen publieksprogramma te laten organiseren in relatie tot tentoonstelling in de Vleeshal, ontstaat ruimte voor jonge stemmen. 

9 uur geleden
Grote kans op licht wisselvallig lenteweer tijdens de Pinksterdagen

Het is deze dagen heerlijk lenteweer met hoge temperaturen voor de tijd van het jaar. Richting de Pinksterdagen lijkt de temperatuur echter wat in te leveren. Koud wordt het niet. De maxima komen waarschijnlijk uit tussen 16 en 20 graden. De wisselvalligheid neemt deze week flink toe en ook tijdens de Pinksterdagen lijken we het niet geheel droog te houden.

13 uur geleden
Geslaagde plantjesmarkt bij Speelhof Hoogerzael

MIDDELBURG - Speelhof Hoogerzael, de groene oase in de Middelburgse wijk de Griffioen, kleurde zaterdag 11 mei extra groen tijdens de plantjesmarkt.

1 dag geleden
Subsidieregeling hergebruik leegstaande panden geopend

MIDDELBURG/DOMBURG - De subsidieregeling Hergebruik Leegstaande Panden is bedoeld voor hergebruik van leegstaande panden. Dit kunnen beeldbepalende panden zijn of beeldverstorende verpauperde panden. Voor beeldverstorende panden is sloop en herbestemming van de locatie een mogelijkheid. De subsidieregeling Hergebruik Leegstaande Panden (HELP) heeft als doel beeldbepalende of beeldverstorende leegstaande panden opnieuw te gebruiken. Daarmee levert het een bijdrage aan de kwaliteit van de leefomgeving.

1 dag geleden