Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Straks geen ‘rondje boule’ meer?

Straks geen ‘rondje boule’ meer?

VLISSINGEN - Om de boulevard aantrekkelijker te maken onderzoekt de gemeente Vlissingen de mogelijkheden om gemotoriseerd verkeer te weren. “Het onderzoek kan allerlei uitkomsten hebben”, zegt wethouder Sem Stroosnijder over de gevolgen voor een ‘rondje boule’ met de auto.

De boulevard is in de afgelopen periode wegens de coronamaatregelen enkele keren afgesloten voor gemotoriseerd verkeer in het weekeinde en tijdens feestdagen. “Bewoners van de boulevard vroegen ons waarom deze afsluiting niet altijd kan gelden”, zegt Stroosnijder. “Naar aanleiding van de overlast die zij ervaren hebben boulevard-bewoners in de wijktafel een plan gemaakt voor de verkeersafsluiting. Dat bestaat uit verschillende scenario’s, zoals de boulevard afsluiten voor al het verkeer behalve bestemmingsverkeer.”

Argumenten

In reactie op het plan van de wijktafel werkt het college van burgemeester en wethouders de uitbreiding van de afsluiting verder uit. Ze betrekt hierbij de wijktafel en andere belanghebbenden. Voor een rondje boulevard met de auto zijn volgens de wethouder argumenten voor en tegen te bedenken. 

Ondernemers

Ook neemt het college in het onderzoek haar ervaringen met de afgelopen afsluitingen mee. “We houden daarbij rekening met het feit dat de ondernemers op de boulevard toen niet open waren. Daarnaast kijken we naar de andere verkeerskundige aspecten van een afsluiting en naar andere maatregelen om de boulevard leefbaarder te maken.”

Verkeersbesluit

De boulevard is een belangrijke trekpleister voor Vlissingen. Daarom nemen b&w de tijd om de uitbreiding van de afsluiting zorgvuldig voor te bereiden. Begin volgend jaar moet het onderzoek klaar zijn. Als er een verkeersbesluit komt voor de afsluiting, dan kunnen belanghebbenden hierop bezwaar aantekenen.

Meer uit Vlissingen

Bomen moeten wijken voor droge voeten

VLISSINGEN - Het parkeerterrein Hofje de Pauw wordt opnieuw bestraat. Er is al enige tijd sprake van wateroverlast doordat de kolken aan het eind van de parkeervakken staan en de wortels van de bomen de verharding omhoog drukken. De werkzaamheden duren tot en met 22 december.

18 uur geleden
Avond rond klimaat met De Kift in de Piek

VLISSINGEN - Vrijdag 8 december speelt fanfarepunkband De Kift in de Piek in het kader van een gespreksavond rond klimaatverandering. Daarnaast zijn er sprekers en worden bezoekers uitgenodigd om mee te praten.

21 uur geleden
Vier auto's betrokken bij botsing Paul Krugerstraat

VLISSINGEN - Vier auto's zijn woensdagmiddag betrokken geraakt bij een kleine kettingbotsing op de Paul Krugerstraat in Vlissingen. Het bleef gelukkig bij materiële schade.Een blauwe Fiat Punto en een zwarte Range Rover kwamen rond 14 uur met elkaar in botsing, vermoedelijk tijdens een parkeermanoeuvre. Door de aanrijding botste de Fiat tegen een geparkeerd staande witte Subaru. Deze reed op zijn beurt tegen een blauwe Fiat Panda. Dit laatste voertuig had een trekhaak en raakte daardoor op het eerste zicht niet beschadigd.De Fiat Punto en de Range Rover liepen beide schade op aan een voorwiel. Deze voertuigen moesten worden opgehaald door bergingsbedrijven. Bij het ongeluk bleek niemand gewond te zijn geraakt. Vanwege de botsing was de Paul Krugerstraat tijdelijk afgesloten tussen de kruising met de Industrieweg en de kruising bij de Keersluisbrug.

1 dag geleden
Brand in woning aan de Bonenburg

VLISSINGEN - In een woning aan de Bonenburg in Vlissingen heeft woensdagmiddag een kleine brand gewoed.

1 dag geleden
Minder schepen op Westerschelde door stakende Belgen

VLISSINGEN - Op de rede van Vlissingen zijn vandaag aanzienlijk minder schepen te zien. De oorzaak hiervan is een staking van overheidspersoneel in België. Ook de bemanning van de loodsboten die de Belgische loodsen aan boort van de schepen moet brengen is in staking.

1 dag geleden
Mission to Seafarers bezorgt zeevarenden een extraatje met kerst

VLISSINGEN - Met zo'n 25 vrijwilligers zijn bij de Mission to Seafarers aan de Ritthemsestraat het afgelopen weekend maar liefst duizend kerstpakketten samengesteld voor zeevarenden. De komende weken worden de pakketten verspreid over de schepen die de Vlissingse havens aandoen zodat de zeelieden tijdens de kerstdagen een extraatje hebben.

1 dag geleden
Dierenvoedselbank zamelt kerstpakketten in voor dieren en hun baasjes

VLISSINGEN - Dierenvoedselbank Zeeland zamelt kerstpakketten in voor huisdieren en hun baasjes. De pakketten worden geschonken aan zo'n 100 gezinnen die maandelijks gebruik maken van de dierenvoedselbank. “Pakketten ter waarde van zo'n tien euro," verduidelijkt Jolanda Lichtenberg van de dierenvoedselbank. “Een leuk presentje in deze donkere tijden."

2 dagen geleden