Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Strafzaken van sommige verdachten SNS-fraudezaak moeten over'

'Strafzaken van sommige verdachten SNS-fraudezaak moeten over'

DEN HAAG (ANP) - De strafzaken van verschillende verdachten in de fraudezaak rond SNS Property Finance, de voormalige vastgoedpoot van SNS Reaal, moeten op een belangrijk punt over. Dat heeft de advocaat-generaal geadviseerd aan de Hoge Raad.

De zaak gaat over personen die waren ingehuurd door SNS. Zij maakten onderling de afspraak om hun uurloon deels door te betalen aan de mensen die hun aan het werk hadden geholpen. Het financiële concern was niet op de hoogte van de betalingsafspraken. De verdachten zijn eerder veroordeeld door het gerechtshof voor omkoping, valsheid in geschrift, witwassen en deelneming aan een criminele organisatie.

Volgens de advocaat-generaal moeten meerdere strafzaken over op het punt van witwassen. De belangrijke adviseur van de hoogste rechter vindt het onbegrijpelijk dat het hof dit bewezen achtte. De betrokken verdachten zijn immers op een ander punt dat hiermee verband houdt, vrijgesproken. Adviezen van de advocaat-generaal worden vaak overgenomen door de Hoge Raad. Het is nog niet bekend wanneer de uitspraak volgt.

De fraudezaak bij Property Finance kwam in november 2012 naar buiten. Het ging toen al een tijd erg slecht met de vastgoedtak van SNS, die externe specialisten inhuurde om te helpen het onderdeel uit het slop te trekken.

Meer uit Financieel

Britse kranten bezorgd over einde Facebook News

LONDEN (ANP) - Britse kranten zijn bezorgd over het einde van Facebook News, een speciale feed waarmee het sociale medium artikelen van nieuwsmedia onder de aandacht brengt. In een brief aan moederbedrijf Meta waarschuwt koepelvereniging News Media Association dat die beslissing een "bedreiging voor de democratie" is.

1 uur geleden
Tsjechische miljardair verkoopt belang in Le Monde

PARIJS (ANP/AFP) - De Tsjechische miljardair Daniel Křetínský verkoopt zijn belang in de Franse krant Le Monde. Zijn aandelen gaan over naar de Franse zakenman Xavier Niel, die al een grote aandeelhouder was in het nieuwsmedium.

4 uur geleden
Duitse woningbouwsector wil 50 miljard om uit dip te komen

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse bouwsector heeft 50 miljard euro aan stimuleringsmaatregelen nodig om uit het slop te komen, betoogt vakbond Bauen-Agrar-Umwelt (IGBAU). Hogere rentes en sterk gestegen materiaalkosten drukken zwaar op de Duitse bouw, die volgens vakbondsvoorzitter Robert Feiger in zware problemen dreigt te komen.

5 uur geleden
EU-vicevoorzitter in China: EU moet zichzelf wel beschermen

SHANGHAI (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Europese Unie is "niet van plan zich los te koppelen" van China, maar moet zichzelf wel beschermen wanneer haar openheid wordt misbruikt. Dat heeft vicevoorzitter van de Europese Commissie Valdis Dombrovskis zaterdag gezegd in een toespraak op een bijeenkomst in Shanghai.

1 dag geleden
Bronnen: ook meteen Indiase toestellen bij debuut nieuwe iPhone

NEW DELHI (ANP/DPA) - Apple heeft bij de lancering van de iPhone 15 ook meteen exemplaren uit Indiase fabrieken verkocht. Dat had het Amerikaanse techconcern nog niet eerder gedaan bij het uitkomen van een nieuw model iPhone, meldt het Duitse persbureau dpa op basis van ingewijden.

1 dag geleden
Arriva wil meer dan twintig trajecten van NS overnemen

HEERENVEEN (ANP) - Arriva wil vanaf 2026 op tal van spoortrajecten in het land gaan rijden waar nu nog treinen rijden van de NS. De spoorvervoerder heeft daarvoor verzoeken ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM), bevestigt een woordvoerster van Arriva na berichtgeving door de Volkskrant.

1 dag geleden
President Biden dinsdag naar stakend personeel autofabrikanten

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden gaat dinsdag naar Michigan om zijn steun te betuigen voor de staking bij de grote autofabrikanten in Detroit. Die vakbondsactie houdt de Amerikaanse auto-industrie al meer dan een week in de greep. Biden wil een dag voor voormalig president Donald Trump bij de stakers langsgaan.

1 dag geleden