Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Storm Corrie zwelt aan: zeer zware windstoten verwacht aan de kust

Storm Corrie zwelt aan: zeer zware windstoten verwacht aan de kust

Storm Corrie trekt vanuit het noordwesten over het land. In de kustgebieden en op het IJsselmeer zijn stormkracht en zeer zware windstoten te verwachten van 110 tot 115 kilometer per uur. Er is code geel afgegeven.

Verder landinwaarts kunnen in de westelijke provincies zeer zware windstoten voorkomen van 100 tot 110 kilometer per uur. Daarbij staat een harde tot stormachtige wind. 

‘Het waait al flink en de wind zal de komende uren verder toenemen’, aldus weerbureau Weeronline. ‘Waarschijnlijk krijgen we de eerste officiële storm van het jaar. Daarbij kunnen we ook zware tot zeer zware windstoten verwachten. Vooral in het westen, noordwesten en rond het IJsselmeer gaat het hard tot stormachtig waaien en is de kans op hinder en uitwaaiende takken of afwaaiende dakpannen groot. De zwaarste windstoot tot dusver is 99 kilometer per uur, gemeten in Wijk aan Zee (Noord-Holland). Op de Noordzee is al sprake van stormkracht (9 Bft).’

Meteorologen spreken van een officiële storm als de gemiddelde windsnelheid over een heel uur uitkomt op 9 Bft. ‘Een storm die bijvoorbeeld van 0.30 tot 1.30 uur gemiddeld op 9 Bft. uitkomt, maar niet van 0.00-1.00 uur telt niet als officiële storm. Wel wordt dan gesproken over tijdelijke storm of stormkracht. Van een officiële zware storm is sprake als het gemiddeld over een heel uurvak met 10 Bft waait. Anders wordt gesproken van tijdelijke zware storm. Hierbij moet het gaan om een meetstation op land. Er wordt ook bijvoorbeeld gemeten op boorplatformen in de Noordzee. Die tellen niet mee als het om een storm voor Nederland gaat.’ 

Meer uit Beveland

Profibike Goes: Nieuwe winkel met bekend gezicht

GOES - Heel goed bereikbaar, direct naast een afrit van de A58 bij Goes kun je sinds een jaar terecht bij Profibike. Raoul de Regt is de vestigingsmanager van deze fietsenwinkel en ziet veel bekenden als klant de winkel binnenstappen.

1 uur geleden
Hennepkwekerij met 173 planten ontdekt in Buys Ballotstraat Goes

GOES - In een woning aan de Buys Ballotstraat in Goes heeft de politie donderdagmiddag een hennepkwekerij met 173 planten aangetroffen.

3 uur geleden
Landelijke pinstoring zorgt voor lange rijen en drukte

BEVELAND - Door een landelijke pinstoring is er een flinke drukte ontstaan in supermarkten en andere winkels. Rond 18.00 uur kwamen er duizenden meldingen binnen op AlleStoringen.nl. 

16 uur geleden
Groene wimpel en zes blauwe vlaggen voor Noord-Beveland

WISSENKERKE - Ook dit jaar doet Noord-Beveland het goed tijdens de uitreiking van de Blauwe Vlag. Binnen de gemeente ontvangen vijf jachthavens de Blauwe Vlag, waarvan een met de Groene Wimpel. Ook het Banjaardstrand bij Kamperland krijgt een Blauwe Vlag. 

1 dag geleden
Hevige regenval veroorzaakt wateroverlast in Borssele

BORSSELE - Vanuit verschillende plaatsen in Zeeland komen meldingen binnen van wateroverlast door de langdurige regenval. Onder meer in Borssele is de brandweer in actie gekomen.

1 dag geleden
Jaarmarkt Borssele belooft zaterdag spectaculaire demonstraties

BORSSELE - Het dorpshart van Borssele is zaterdag weer het sfeervolle decor van de gezellige jaarmarkt.

1 dag geleden
Hoedekenskerke behoudt haar basisschool, De Regenboog verhuist naar andere onderwijskoepel

HOEDEKENSKERKE - Goed nieuws in Hoedekenskerke. Na zo'n anderhalf jaar van onzekerheid is het definitief: basisschool De Regenboog blijft bestaan. 

2 dagen geleden