Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stoomtrein Goes-Borsele lijft ‘Donderbus’ in

Stoomtrein Goes-Borsele lijft ‘Donderbus’ in

HOEDEKENSKERKE - Stoomtrein Goes-Borsele (SGB) werkt volop aan vernieuwing. Donderdag is er een treinwagon geplaatst bij eindpuntvoorziening ‘De Buffer’ in Hoedekenskerke. Die gaat de SGB gebruiken als horecaruimte. 

In het afgelopen jaar is De Buffer al uitgebreid met een uitbouw voor de spoelkeuken en het magazijn. Ook zijn de toiletten vernieuwd. Voor de horeca is er een nieuwe, ruime uitgiftebalie.

Het nieuwe rijtuig is een Duitse wagon van een type uit de jaren 1920. ‘Het staat bekend als “Donderbus”’, laat de SGB weten. Op 1 maart arriveerde het rijtuig in Zeeland en ging toen meteen naar De Muynck Techniek in Borssele. ‘Daar is de carrosserie onder handen genomen en heeft het rijtuig een fraaie laklaag gekregen.’

Met behulp van twee telekranen is de Donderbus donderdag bij De Buffer op een stukje spoor geplaatst, dat hiervoor speciaal is aangelegd. Vrijwilligers brengen onder andere nieuwe ramen aan en bouwen een interieur met tafeltjes en treinbanken in. De Buffer en het rijtuig worden met een portaal aan elkaar verbonden, zodat het mogelijk is om binnendoor van de ene naar de andere ruimte te lopen.

Meer uit Beveland

17-jarige jongen uit Goes overleden na ongeval met scooter

GOES - Een jongen van 17 uit Goes is overleden nadat hij gisteren betrokken raakte bij een eenzijdig ongeluk. Hij reed met zijn scooter tegen een geparkeerde auto.

9 uur geleden
Badeendjesrace in Goes zorgt voor veel drukte bij de Oostvest

GOES - Gisteren kleurde de Oostvest knalgeel. Hier was namelijk de allereerste editie van de ‘What Goes On’-badeendjesrace. Honderden, misschien wel duizenden badeendjes gaven het water in de Oostvest een zonnige kleur en gingen de strijd aan om prijzen te winnen.

11 uur geleden
Toer Club Arendskerke houdt op 4 juni twee ritten

‘s-HEER ARENDSKERKE - Toer Club Arendskerke houdt zondag 4 juni fietstoertochten van 80 en 105 kilometer. Vertrekpunt is het terrein van tennisvereniging de Schaepskooi in ‘s-Heer Arendskerke. 

17 uur geleden
Tractor belandt in sloot, bestuurder gewond

‘S-HEERENHOEK - Een tractor is zaterdag aan het begin van de middag in een droge sloot terecht gekomen. De bestuurder raakte bij het ongeluk gewond.

1 dag geleden
Winnaars bandcompetitie Spectra zijn bekend

OVEZANDE - De finale van bandcompetite Spectra vond gisteren plaats op het Klomppop Festival. In de finale streden de bands Grainbait, Baneham, TheTraveling Trashcans en Grote Geelstaart om de Spectra seizoenswinst. Grote Geelstaart ging er uiteindelijk met de winst vandoor.

1 dag geleden
Bakkerij van Piet de Koster in Wolphaartsdijk bestaat 39 jaar en houdt open dag

WOLPHAARTSDIJK - Maandag 29 mei, tweede pinksterdag, is er een open dag in de ambachtelijke bakkerij van Piet de Koster in Wolphaartsdijk.

1 dag geleden
'Onze samenwerking is als warme olie'

MELISKERKE - Aan de keukentafel bij Ary Joosse (56) is de sfeer gemoedelijk. “De samenwerking met Ruben de Bruijne (35) is vanaf de eerste week als warme olie”, vat de rasechte ondernemer samen. Ruben kwam in 2010 in loondienst. In januari van dit jaar is hij mede-eigenaar van Fietsspecialist Piet Voskamp geworden. Voor Ary Joosse herhaalt de geschiedenis zich. Hoog tijd voor een terugblik.

1 dag geleden