Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stones dreigen Trump met rechter om draaien van hun nummers

Stones dreigen Trump met rechter om draaien van hun nummers

LONDEN (ANP) - The Rolling Stones eisen dat president Donald Trump stopt met het draaien van hun nummers tijdens zijn campagnebijeenkomsten. Gaat hij ermee door, dan daagt de Britse rockband hem voor de rechter.

In een verklaring zeggen de Stones dat ze samenwerken met de Britse auteursrechtenorganisatie BMI om ongeoorloofd gebruik van hun muziek door de president een halt toe te roepen.

Tijdens de veelbesproken Trump-rally van vorige week in Tulsa (Oklahoma) werd het nummer You Can't Always Get What You Want gedraaid. Trump deed dat ook tijdens zijn campagne in 2016, en ook toen vroeg de band van voorman Mick Jagger hem al daarmee te stoppen.

Tom Petty

Eerder waarschuwden de nabestaanden van Tom Petty al dat Trump niet meer het nummer I Won't Back Down mag draaien. Ook dat schalde door de zaal tijdens de rally in Tulsa. Die campagnebijeenkomst in Oklahoma vond overigens plaats in een halflege sporthal. Tegenstanders van Trump bleken massaal kaartjes te hebben opgekocht om vervolgens niet te verschijnen.

De Stones voegen zich bij een lijst van artiesten die Trump het gebruik van hun muziek verbieden. Onder hen zijn Queen (We Are The Champions), Neil Young (Rockin' In The Free World), Rihanna (Don't Stop The Music) en Pharrell Williams (Happy).

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Rutger Bregmans De meeste mensen deugen onverminderd populair

DEN HAAG (ANP) - Het boek De meeste mensen deugen doet het nog altijd goed in de Bestseller 60. Hij staat nu in totaal 44 weken in de boekenlijst, en op drie weken na stond het boek in 2020 in de top 10. Deze week ontving schrijver Rutger Bregman nog het Gouden Boek, omdat het sinds het verschijnen in 2019 meer dan 200.000 keer is verkocht.

1 dag geleden
Ringo Starr viert 80e verjaardag met virtueel feestje

LONDEN (ANP) - Ringo Starr, de drummer van The Beatles is dinsdag tachtig jaar geworden. Sinds 2008 viert hij zijn verjaardag met een muzikaal feest in het bijzijn van vrienden, bevriende muzikanten en honderden fans. Daarbij zamelt hij ook geld in voor goede doelen.

2 dagen geleden
'Onafhankelijke organisatie moet kwaliteit rijksmusea toetsen'

DEN HAAG (ANP) - De kwaliteit en de prestaties van rijksmusea moeten periodiek worden getoetst door een onafhankelijke organisatie. Dat advies geeft de Raad voor Cultuur aan minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

2 dagen geleden
Populairste museum ter wereld, Louvre in Parijs, weer geopend

PARIJS (ANP/AFP) - Het populairste museum ter wereld, het Louvre in Parijs, is maandag weer geopend na een sluiting van vier maanden door corona. Enkele tientallen bezoekers stonden al te wachten voordat de deuren opengingen. Per half uur mogen er 500 naar binnen.

3 dagen geleden
Filmmuziek Morricone geliefd bij jong en oud

DEN HAAG (ANP) - Begin dit jaar maakte de NPO een zesdelige podcastserie over Ennio Morricone. Dat gebeurde in het kader van de filmmuziekweek van NPO Radio 4. De Italiaanse componist en dirigent is op 91-jarige leeftijd overleden, zo werd maandag bekendgemaakt.

3 dagen geleden
Akwasi: racismedebat moet niet over mij gaan

AMSTERDAM (ANP) - Sinds het Black Lives Matter-protest in Amsterdam is Akwasi ongewild een gespreksonderwerp geworden in een veel grotere maatschappelijke discussie over racisme en discriminatie. Dat zegt de rapper tegen de entertainmentfeed BuzzE in een van zijn eerste interviews sinds hij vorige maand onder een vergrootglas kwam te liggen. "Mijn naam wordt genoemd maar het gaat niet over mij."

4 dagen geleden
Louvre gaat maandag weer open

PARIJS (ANP/AFP) - Het Louvre in Parijs gaat maandag weer open. Het museum was sinds half maart dicht vanwege het coronavirus. De sluiting heeft het grootste en drukst bezochte museum ter wereld tientallen miljoenen euro's gekost. Volgens directeur Jean-Luc Martinez bedraagt het verlies meer dan 40 miljoen euro.

5 dagen geleden