Stilstaan en daarna doelgericht doorhollen
Rennen, hollen, gas op die lolly, gaan met die banaan! Dat is het gemiddelde standje waar je als ondernemer in staat. Stilstaan? Geen denken aan! En toch is dat wat je volgens Karin van Oosten van Ondernemen met LEV af en toe eens zou moeten doen. “De vakantie is vaak het enige moment waarop ondernemers het zichzelf gunnen om even stil te staan”, begint Karin. “Je denkt dan vaak nog wel na over de afgelopen periode en wat je na de vakantie anders zou willen doen, maar dan start je na drie weken weer en binnen één minuut regeert de waan van de dag opnieuw.”
Toegegeven, Karin schetst een herkenbaar scenario. Dat we massaal in deze valkuil trappen, ligt volgens haar echter niet aan een gebrek aan motivatie. “De wil is er wel, maar dat is niet genoeg. Het is vooral een gebrek aan een concreet plan, een structuur en tijdslijn van hoe je de dingen anders gaat doen. Die ontwikkel je niet zomaar even tussen de bedrijven door. Daarvoor moet je echt even stilstaan en, het is misschien een dooddoener, maar ik benoem ‘m toch: de tijd nemen om aan je bedrijf te werken in plaats van alleen in je bedrijf.”
Niet te lang stilstaanGoed advies, maar wie heeft er zin en tijd om maanden te investeren in (markt)onderzoeken, heisessies en visie- en planvorming? “Niemand. Als ondernemer wil je niet te lang stilstaan. Je wilt snel weer vooruit bewegen. Dat kan ook, en sneller en doelgerichter dan voorheen zelfs, als je het maar efficiënt en effectief aanpakt.”
VertrekpuntMet LEV heeft Karin daar effectieve tools en programma’s voor ontwikkeld. “De Medewerker Monitor bijvoorbeeld. Binnen een paar weken brengt deze de plus- en verbeterpunten binnen jouw organisatie in beeld. Het vormt het vertrekpunt van je verbetertraject. Daarna kunnen we een van de zes LEV Programma’s inzetten. Het zijn korte, effectieve programma’s die leiden tot concrete doelen, plannen, structuur en planning. Wat eerst dus alleen een wens en motivatie was, wordt in korte tijd een tastbaar iets. Dat zorgt ervoor dat je werkelijk stappen gaat zetten en je weer vol gas kunt gaan, maar dan nu in de juiste richting, op weg naar een helder doel.”
Meer uit Zeeland
TEAMforREAL viert haar 14-jarig bestaan met een vernieuwde huisstijl, website en aangescherpte positionering. Waar de oorsprong lag in leisure- en recreatieve conceptontwikkeling, heeft het team zich de afgelopen jaren nadrukkelijk bewezen als ontwikkelaar van hoogwaardige vastgoedprojecten.
1 week geledenOm Zeeuwse ondernemers voor te bereiden op de komst van nieuwe kerncentrales laat de Provincie Zeeland een uitgebreid marktonderzoek uitvoeren. Dit gebeurt in samenwerking met Impuls Zeeland en werkgeversorganisatie VNO-NCW Zeeland. Het onderzoek moet duidelijk maken hoe regionale bedrijven kunnen profiteren van de verwachte bouw en welke stappen daarvoor nodig zijn.
1 maand geledenDuurzaamheidsexpert en voormalig RTL-weervrouw Helga van Leur is aangekondigd als spreker tijdens Contacta 2025. Met haar achtergrond in Bodem, Water en Atmosfeer (Wageningen University) en een carrière waarin ze in 1998 werd uitgeroepen tot beste weervrouw ter wereld, staat Van Leur bekend om het vertalen van complexe wetenschap naar toegankelijke inzichten.
2 maanden geledenDe spanning stijgt voor de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2025. Gedeputeerde Jo-Annes de Bat maakte vanochtend bij Omroep Zeeland bekend welke vijf bedrijven kans maken op de prestigieuze prijs, die dit jaar voor de 23e keer wordt uitgereikt. De prijs beloont ondernemingen die met innovatieve producten en diensten bijdragen aan een duurzame en toekomstbestendige economie in Zeeland.
2 maanden geledenAl sinds 1900 maakt de naam Akkerdaas deel uit van het Zeeuwse ondernemerslandschap. Wat begon als een smederij en loodgietersbedrijf groeide in ruim een eeuw tijd uit tot een veelzijdige onderneming met een eigen kadowinkel. De familie Akkerdaas staat inmiddels al vier generaties lang garant voor vakmanschap, ondernemerschap en een scherp oog voor wat klanten zoeken.
2 maanden geledenZeelandia viert 125 jaar: van Zeeuwse keuken tot wereldspeler in bakkerij-ingrediënten Bij bakkersbedrijf Zeelandia in Zierikzee kunnen de ovens, deegmachines en broodvormen alvast een grondige schoonmaakbeurt krijgen, want op 12 september komt er bijzonder bezoek. Ter gelegenheid van het 125-jarig jubileum brengt Zijne Majesteit de Koning een bezoek aan het familiebedrijf. Wat in 1900 begon met een recept voor beschuitgelei groeide uit tot een internationaal concern met ruim 3.000 medewerkers, actief in meer dan honderd landen.
2 maanden geledenOndernemerschap, innovatie en liefde voor zijn dorp: dat typeert Lennert Steketee. Als geboren en getogen Yersekenaar zet hij zich in om het vissersdorp op de kaart te zetten, zowel als ondernemer als in zijn rol als verbinder binnen de gemeenschap.
2 maanden geleden