Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stille tocht voor Pool die omkwam bij ruzie op tramhalte Den Haag

Stille tocht voor Pool die omkwam bij ruzie op tramhalte Den Haag

DEN HAAG (ANP) - In Den Haag is zaterdag een stille tocht voor een man uit Polen die bijna twee weken geleden om het leven kwam doordat hij bij een ruzie op een tramhalte voor een naderende tram was terechtgekomen. De deelnemers verzamelen zich om 16.00 uur op Plein 1813, niet ver van de Poolse ambassade. Daarna lopen ze richting het stadhuis van Den Haag.

De stille tocht is niet alleen een eerbetoon aan het slachtoffer, de 39-jarige Pawel, maar ook een protest tegen geweld tegen dak- en thuislozen. Het slachtoffer had geen vaste woon- of verblijfplaats. De betoging is georganiseerd door de stichting Samen Onze Solidariteit (SOS), die hulp biedt aan arbeidsmigranten uit Midden- en Oost-Europa.

De dodelijke ruzie gebeurde vorige week maandag in de Haagse wijk Ypenburg. Het slachtoffer zou meerdere keren een groepje jongens hebben opgezocht. Een van hen, een 15-jarige jongen, zou hem toen aan de kant geduwd hebben. Deze tiener zit nog vast. Twee andere verdachten, van 15 en 18 jaar oud, zijn vrijgelaten. Het slachtoffer bleek 3,6 promille alcohol in zijn bloed te hebben.

Meer uit Binnenland

Provincie Utrecht kondigt informatiebijeenkomsten over wolf aan

UTRECHT (ANP) - De provincie Utrecht is van plan eind augustus informatiebijeenkomsten te houden over de wolvenpopulatie op de Utrechtse Heuvelrug. Ook onderzoekt de provincie de mogelijkheid een wolvencommissie in te stellen. Dat schrijft gedeputeerde Mirjam Sterk (natuur) in een memo aan Provinciale Staten naar aanleiding van meerdere incidenten met wolven in Utrecht.

35 minuten geleden
Politie onderzoekt tips over mishandeling Somaliër in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De politie spreekt "dagelijks nog" met getuigen en onderzoekt "verschillende tips" in de zaak rond de dodelijke mishandeling van een Somalische man in Den Haag afgelopen weekend. Over de identiteit van de mannen die als verdachten worden gezocht, wil een woordvoerster vanwege het lopende onderzoek geen uitspraken doen.

1 uur geleden
Busvervoerders die naar Spelen rijden zijn voorbereid op file

DEN HAAG (ANP) - Verschillende busvervoerders in Nederland brengen de komende twee weken mensen naar Parijs waar vrijdag de Olympische Spelen beginnen. Er is vraag naar de busritten, maar van een stormloop zoals tijdens de halve finale van het EK-voetbal is geen sprake, blijkt uit een korte rondgang van het ANP. De busmaatschappijen die naar Parijs rijden, zijn voorbereid op de verwachte drukte rond de Franse hoofdstad.

1 uur geleden
Reddingsbrigade pleit voor meer zwemles onder migrantenkinderen

IJMUIDEN (ANP) - Het is van groot belang dat onder kinderen met een migratieachtergrond meer voorlichting komt over zwemveiligheid en dat meer kinderen zwemles krijgen. Dat zegt de Reddingsbrigade in reactie op de CBS-cijfers over het aantal verdrinkingsdoden in de afgelopen tien jaar. Uit de cijfers komt naar voren dat jonge kinderen van migranten de afgelopen tien jaar vaker verdronken.

3 uur geleden
Politiemedewerkster vast voor voorbereiden moord op ex-partner

ROTTERDAM (ANP) - Een 41-jarige politiemedewerkster is op 5 juni aangehouden op verdenking van het voorbereiden van de moord op haar ex-partner. Het Openbaar Ministerie maakte de aanhouding van de vrouw uit Gorinchem donderdag bekend. Dat kon volgens het OM niet eerder om "onderzoeksbelangen". Haar voorarrest is op 16 juli met zestig dagen verlengd door de rechtbank.

3 uur geleden
Aantal besmettingen met blauwtongvirus stijgt naar bijna 800

DEN HAAG (ANP) - Het blauwtongvirus is in de afgelopen weken op 791 plekken in Nederland vastgesteld. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Dat is ruim twee keer zo veel als een week geleden. Vorige week vrijdag stond de teller op 318 gevallen en afgelopen maandag op 503.

3 uur geleden
Griffier rechtbank Rotterdam aangehouden om schenden ambtsgeheim

ROTTERDAM (ANP) - De rijksrecherche heeft woensdag een 36-jarige medewerker van de rechtbank Rotterdam aangehouden voor schending van het ambtsgeheim en computervredebreuk. Dat heeft het Openbaar Ministerie donderdag bekendgemaakt. De verdachte werkt als griffier bij het kabinet van de rechter-commissaris.

3 uur geleden