Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Stijging aantal coronabesmettingen Sint Maarten alarmerend'

'Stijging aantal coronabesmettingen Sint Maarten alarmerend'

PHILIPSBURG (ANP) - De minister van Volksgezondheid op Sint Maarten, Omar Ottley, noemt de stijging van het aantal coronabesmettingen in de afgelopen dagen ‘alarmerend’. Sint Maarten kende wekenlang een zeer beperkt aantal besmettingen en ook het aantal overleden coronapatiënten is al maanden gelijk (27). Maar in de afgelopen drie dagen zijn er 44 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd.

Daarmee is het totaal aantal besmettingen gestegen naar 63. Ottley vindt dat een zorgwekkende stijging. Hij bereidt "harde maatregelen" voor die de bevolking moeten beschermen. Nog niet bekend is wat die maatregelen inhouden.

De overheid probeert al weken de bevolking te motiveren zich te laten vaccineren, maar er zijn nog steeds veel mensen die geen prik zijn gaan halen. In de vaccinatiecentra kunnen mensen zonder afspraak naar binnen (‘walk-in’), sommige centra zijn ook ’s avonds open en er wordt geëxperimenteerd met ‘pop-up’-vaccinatiecentra. Het lijkt echter weinig uit te halen.

Het eiland heeft als doel 85 procent van de volwassen bevolking te vaccineren. Dat zijn ruim 44.000 personen. Tot nu toe zijn echter pas ruim 15.000 mensen gevaccineerd, minder dan 35 procent. Ter vergelijking: op Curaçao heeft meer dan twee derde van de volwassen bevolking minstens één prik gehad, op Bonaire meer dan 70 procent.

Meer uit Binnenland

Idema van or Tata Steel heeft spijt van uitspraken over activisten

IJMUIDEN (ANP) - Vicevoorzitter Gerrit Idema van de centrale ondernemingsraad van Tata Steel heeft spijt van de uitspraken die hij heeft gedaan over de aan Extinction Rebellion verwante actiegroep Kappen met Kolen. In een verklaring stelt hij zijn opmerking zeer te betreuren.

46 minuten geleden
Actievoerders voor klimaat voorzien standbeelden van blinddoek

LEIDEN (ANP) - Actievoerders hebben op verschillende plaatsen in het land tientallen standbeelden geblinddoekt. Het gaat bijvoorbeeld om het beeld van Aletta Jacobs in Groningen, koningin Wilhelmina in Utrecht en Apeldoorn en Bonifatius in Dokkum. Ook in andere landen kregen standbeelden een blinddoek voor. Scientist Rebellion, een internationale beweging van wetenschappers en academici die zich zorgen maken over het klimaat, geeft aan verantwoordelijk te zijn voor de actie.

2 uur geleden
XR geschokt door uitspraken Tata-personeel over demonstratie

IJMUIDEN (ANP) - Extinction Rebellion zegt geschokt te zijn over de uitspraken die medewerkers van Tata Steel hebben gedaan over klimaatactivisten die maandag gaan demonstreren bij de fabriek. Die uitlatingen circuleren in WhatsApp- en Facebookgroepen. Eerder al sprak onder meer de directie van het bedrijf haar afschuw en afkeuring over de uitspraken uit.

3 uur geleden
ANWB: files zijn dit jaar in alle hevigheid terug

DEN HAAG (ANP) - De files op de Nederlandse wegen zijn dit jaar "in alle hevigheid" teruggekeerd. Dat stelt de ANWB Verkeersinformatie op basis van filecijfers over het eerste kwartaal van dit jaar. Volgens de verkeersdienst staan we bovendien vaker stil dan voor corona. In vergelijking met het eerste kwartaal van 2019 steeg het aantal opstoppingen met 10 procent.

3 uur geleden
Vier mannen omgekomen door eenzijdig ongeval in Friese Jirnsum

JIRNSUM (ANP) - Vier mannen zijn zaterdagavond om het leven gekomen door een eenzijdig ongeval in het Friese Jirnsum. Het ongeluk gebeurde aan de Rijksweg, meldt de politie.

4 uur geleden
Nieuwe Waterweg opnieuw open voor scheepvaart

ROTTERDAM (ANP) - De Nieuwe Waterweg in de Rotterdamse haven is opnieuw opengesteld voor de scheepvaart nadat geplande werkzaamheden waren uitgelopen, meldt Rijkswaterstaat.

9 uur geleden
Tata Steel veroordeelt uitspraken personeel over klimaatactivisten

IJMUIDEN (ANP) - De directie en de centrale ondernemingsraad van Tata Steel zeggen "met afschuw" kennis te hebben genomen van uitspraken die medewerkers hebben gedaan in WhatsApp- en Facebookgroepen over een demonstratie die maandag wordt gehouden door klimaatactivisten bij de fabriek in IJmuiden.

15 uur geleden