Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stichting Westerlicht brengt kankerpatiënten digitaal bij elkaar

Stichting Westerlicht brengt kankerpatiënten digitaal bij elkaar

THOLEN - Stichting Westerlicht Tholen, een inloopcentrum voor mensen met (ex-)kankerpatiënten en hun naasten en nabestaanden, opent op woensdag 27 september een digitale huiskamer. Dit initiatief is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie en zal de vier locaties van de stichting in Zeeland digitaal met elkaar verbinden. De feestelijke opening vindt plaats in atelier Art&Co in Tholen.

Dankzij een financiële bijdrage van de Provincie Zeeland zijn beeldschermen aangeschaft waarmee het mogelijk is om de verschillende locaties van Westerlicht digitaal met elkaar te verbinden. Hierdoor kunnen evenementen en sprekers, zoals een oncoloog, diëtist en hematoloog, gelijktijdig op alle locaties worden gevolgd. Op woensdag 27 september wordt dit feestelijk in gebruik genomen met een themabijeenkomst. Vanuit de verschillende locaties kan hieraan worden deelgenomen.

Online tool

De feestelijke opening begint om 11.00 uur in Middelburg, waar gedeputeerde Harry van der Maas het ‘startschot’ zal geven. Dankzij de digitale verbinding is deze opening gelijktijdig op alle Westerlicht-locaties te volgen. Wethouder Corniel van Leeuwen van de gemeente Tholen zal bij deze gelegenheid aanwezig zijn.

Na de officiële opening zal er een interactieve themabijeenkomst plaatsvinden in Middelburg, waarbij bezoekers van andere locaties digitaal kunnen deelnemen. Petra de Braal en Marjan de Smith hebben samen met ervaringsdeskundigen een online tool ontwikkeld om mensen met kanker te ondersteunen bij hun herstel en terugkeer naar werk. Tijdens de themabijeenkomst staat deze vraag centraal: ‘Hoe kom je in contact met de juiste experts?’.

Aanmelden

Belangstellenden zijn welkom om de opening bij te wonen, die plaatsvindt in Tholen aan de Kerkstraat (Art&Co). Aanmelden kan via [email protected]. Het inloopcentrum is elke dinsdag geopend van 13.30 tot 16.00 uur en elke eerste dinsdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur.


Lees ook

Stichting Westerlicht Zeeland opent haar deuren in Tholen

Meer uit Tholen

Foto's: Zeven inwoners van Tholen ontvangen een Koninklijke onderscheiding [FOTOALBUM]

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers heeft vrijdagochtend zeven inwoners van de gemeente Tholen verrast met een Koninklijke onderscheiding. Alle gedecoreerden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Op de foto stralen ze met hun welverdiende lintje.

11 uur geleden
Aan de keukentafel met Alexander: 'Ik ben gestart om anderen te waarschuwen' [AAN DE KEUKENTAFEL]

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Alexander Koppelmans van Xtract BV en MKB Cybertraining BV.

19 uur geleden
Sloop basisschool De Regenboog deze week begonnen

THOLEN - Een aannemer is in opdracht van de gemeente deze week gestart met de sloop van het oude pand van De Regenboog aan de Molenvlietsedijk. Sinds 2021 worden het gebouw niet meer gebruikt voor lessen, omdat de basisschool is verhuisd naar de Brede School aan de Abraham Beeckmanlaan.

23 uur geleden
Koningsdag 2024 op Sint Philipsland en Tholen begonnen [FOTOALBUM]

THOLEN - Hoera! Koningsdag in de gemeente Tholen is begonnen. De meeste kernen begonnen deze feestelijke dag met het zingen van het volkslied.

1 dag geleden
Excursies naar de weervisserij op de Oosterschelde

THOLEN - In mei, juni en dit jaar ook in juli kunnen er weer excursies naar de weervisserij op de Oosterschelde worden gemaakt. Een bezoek aan de weer is een unieke gelegenheid om de eeuwenoude vangstmethode op onder andere de beroemde Bergse ansjovis van dichtbij mee te maken!

1 dag geleden
Keukenbrand in woning aan de Tienhoven: Team Brandonderzoek onderzoekt oorzaak

SINT-ANNALAND- In een woning aan de Tienhoven heeft op zaterdagmorgen een brand gewoed. Volgens de melding betrof het een keukenbrand. De brandweer had de brand snel onder controle. Team Brandonderzoek heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand. 

1 dag geleden
Thoolse lezersfoto van de week: 'Skyline van Scherpenisse'

THOLEN - Elke week prijkt er op de ontspanningspagina van de wekelijkse Thoolse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Piet Alkema die de spotlight mocht vangen.

1 dag geleden