Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stichting ‘Tholen ziet je’ krijgt vorm

Stichting ‘Tholen ziet je’ krijgt vorm

THOLEN - We kunnen allemaal wel eens wat hulp gebruiken. Hulp bij kleine werkzaamheden rond huis of juist hulp in de vorm van gezelschap, samen wandelen of fietsen. Niet iedereen heeft dan een netwerk om zich heen waarop teruggevallen kan worden. 

De stichting ‘Tholen ziet je’ is een initiatief van een aantal vrijwilligers om deze hulp wel te kunnen bieden. Doel van de stichting is om inwoners van de kern Tholen een leven lang aangenaam te kunnen laten wonen in Tholen.

In oprichting

De oprichting van de stichting is bijna een feit. “Maar voordat we echt aan de slag kunnen, moet er nog veel gebeuren. Het is bijvoorbeeld belangrijk om voldoende vrijwilligers te hebben die de gevraagde hulp kunnen bieden. Dit betekent dat we op zoek moeten naar geschikte vrijwilligers. Gelukkig hebben we al een aantal mensen dat heeft aangegeven vrijwilliger te willen zijn. Daarnaast moeten inwoners van Tholen natuurlijk weten dat de stichting er is en voor welke dingen ze aan kunnen kloppen. Zodra ook dit allemaal rond is, kunnen we daadwerkelijk aan de slag. Dan kunnen we hulpvraag en hulpaanbod aan elkaar koppelen”, aldus Aad Prins, voorzitter van de initiatiefgroep ‘Tholen ziet je’.

Hoe nu verder?

Achter de schermen wordt door verschillende vrijwilligers hard gewerkt om het zorginitiatief in te kunnen richten om zo vraag en aanbod samen te kunnen brengen. Ondertussen wordt ook gewerkt aan de naamsbekendheid: er komt een website en de social mediakanalen facebook en instagram zijn al in de lucht. Volg de komende tijd deze kanalen en deze krant voor meer informatie!

Meer uit Tholen

Thoolse talenten Koosje en Emily traden op tijdens 9e Vrijmibotho

THOLEN - Dit jaar gaat de opbrengst naar Stichting Torenmuziek Eiland Tholen, Project holen op Vakantie en scouting Heenetrecht. De afgelopen dagen waren voor de organisatie enigszins spannend. "Het was echt de vraag wat het weer ging doen", zegt Martine terwijl ze voor de zoveelste keer de Buienradar app erbij pakt. Ook is de afgelopen dagen advies ingewonnen bij een professioneel bureau op het gebied van weersverwachting bij evenementen.

14 uur geleden
Verdubbeling toeristenbelasting: Tholen presenteert financiële plannen

THOLEN - De burgemeester en wethouders willen de toeristenbelasting op Tholen verhogen van 1 naar 2 euro. Dat bleek afgelopen week bij de presentatie van de Kadernota. Het gemeentebestuur weigert om het tekort in de begroting over de rug van de Tholenaar te halen.

19 uur geleden
Drie verdachten aanslag Tholen eerste keer voor rechter [RECHTSPRAAK]

THOLEN - In de rechtbank van Middelburg begint vandaag de eerste zitting rond de aanslag op een woning van een jong Thools gezin. Drie mannen staan terecht voor brandstichting, bedreiging met de dood en het opzettelijk afsteken van een explosie. Bij het onderzoek werden ook twee vrouwen uit Tholen opgepakt. Zij zijn geschorst, maar blijven nog wel verdachten in de zaak.

23 uur geleden
Nagenieten met foto's: Vrijmibotho voor zevende keer op scheepswerf [FOTOALBUM]

THOLEN - Ruim 2000 bezoekers trokken afgelopen week naar Jachtwerf van Duivendijk voor de vrijdagmiddagborrel. Ze genoten van heerlijke drankjes, live muziek, dj's en lekker eten. Dit jaar verraste de organisatie met een nieuwe toevoeging: het 'talentstage' op het foodplein.

1 dag geleden
Gemeente trekt rechten in van bijna 400 graven op begraafplaats Poortvliet

POORTVLIET - De gemeente Tholen heeft besloten om de rechten van 395 graven op de begraafplaats van Poortvliet in te trekken. Dit besluit is genomen omdat de afgelopen jaren geen rechthebbenden zijn gevonden voor deze rustplaatsen. Veel gedenktekens zullen worden verwijderd. Daarnaast worden enkele stoffelijke resten herbegraven in een verzamelgraf.

1 dag geleden
Kletsnatte dag voor de boeg met kans op onweer en wateroverlast

THOLEN - Het wordt vandaag een kletsnatte dag. Er trekt een intensieve regenzone over Nederland die dinsdag voor stevige regen zorgt. Maar er is wel zomers weer in aantocht. Volgende week stijgt het kwik en krijgen we kans op zomerse warmte.

1 dag geleden
Tholen geniet van 9e Vrijmibotho met extra aandacht voor nieuw talent

THOLEN - Wat ooit in december 2015 begon met een kleine vrijdagmiddagborrel in de Gasthuiskapel van Tholen is inmiddels uitgegroeid tot een groot regionaal evenement op een idyllische locatie: Scheepswerf M. van Duivendijk aan de haven. Ruim 2000 bezoekers genoten vrijdagmiddag van heerlijke drankjes, live muziek, dj's en lekker eten. Dit jaar was er niet één podium maar had de organisatie op het foodplein plaatsgemaakt voor de 'talentstage'.

2 dagen geleden