Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stichting Tholen Beter Bekend boekt successen

Stichting Tholen Beter Bekend boekt successen

THOLEN - Stichting Tholen Beter Bekend kan terugkijken op twee vruchtbare jaren. Er wordt volop geïnvesteerd in het eiland en dat is niet onopgemerkt gebleven. Alleen al het laatste jaar steeg het ledenaantal van twintig naar maar liefst zeventig. Ook komend jaar gaan alle partijen inzetten op het vergroten van de bekendheid van de gemeente Tholen om zo op termijn de doelstelling van 5% meer inwoners, 5% meer werkgelegenheid en 5% meer toeristen te behalen. "Door de inspanningen en de mooie plannen voor de toekomst is er alle vertrouwen dat deze doelstelling gehaald wordt", aldus het stichtingbestuur.

De Stichting Tholen Beter Bekend is in februari 2016 opgericht om de gehele gemeente Tholen beter op de kaart te zetten. En met succes, want zo kwam de gemeente Tholen bijvoorbeeld al landelijk 'in the picture' tijdens de opening van het kreeftenseizoen. Sinds september 2017 is de Stichting Tholen Beter Bekend uitgebreid met een speciaal marketingteam, waardoor de stichting nog meer stappen kon gaan zetten. Dit team zette zich onder andere in om Tholen digitaal beter vindbaar te maken. "Mensen weten Tholen nu niet gemakkelijk te vinden. Er zijn ook weinig mensen die online op Tholen zoeken. Op de naam Zeeland wordt veel meer gezocht. Daar willen we gebruik van maken. Zo zorgen we dat als er straks gezocht wordt op 'wandelen of fietsen in Zeeland' dat Tholen dan bovenaan het lijstje komt te staan", legde de stichting eerder in de Bode al uit.

Marketingteam

Het marketingteam wil nog meer gaan realiseren en heeft om dat voor elkaar te krijgen de steun van het bedrijfsleven gezocht én gevonden. Het ledenaantal is dit jaar gegroeid van 20 naar 70. "Dit door persoonlijke gesprekken met ondernemers uit de diverse sectoren. Campings, restaurants, hotels en jachthavens zijn de leden van het eerste uur. Zij worden nu aangevuld door onder andere makelaars, projectontwikkelaars, winkeliers, schilders, installatiebedrijven, zakelijke dienstverleners, media en groot zakelijke ondernemers. Door hun bijdrages is het mogelijk dat we de promotie van de eilanden Tholen en Sint Philipsland op een kwalitatief hoog niveau continueren", zegt men.

Bouwgronden

STBB heeft ook grote plannen met eilandtholen.nl. "Die breiden we verder uit én we stimuleren de groei van het aantal volgers via de social mediakanalen. Met bijna 8.000 volgers is de Facebookpagina Eiland Tholen inmiddels de grootste in haar soort. Voor het nieuwe jaar komt de promotiefocus voor de sector recreëren te liggen op wandel- en fietsroutes. Bij wonen wordt expliciet gemeentelijke bouwgronden gepromoot in Poortvliet en Sint-Annaland, maar ook nieuwbouwprojecten en het bestaande woningaanbod in de kijker gezet. Voor de sector ondernemen ligt de nadruk op de verkoop van bouwkavels en het helpen bij het invullen van vacatures, hét probleem voor vele Thoolse ondernemingen", weet te stichting te vertellen. Ook gaat onder de vlag van Stichting Tholen Beter Bekend in 2020 een nieuwe Thoolse Gastheertraing van start, worden de Toeristische Informatiepunten verder uitgebreid en zijn er plannen voor een blog- en vlogtour. "Het uitbouwen van het Tholen Plein tijdens de Contacta staat ook op het wensenlijstje", zegt STBB.

Wie belangstelling heeft voor een vrijblijvend gesprek over het lidmaatschap, hoeft slechts een mailtje te sturen naar [email protected] of te bellen met Jack Westdorp op 06-53935773.

Meer uit Tholen

Wisselvallig en vrij koud weekend, mogelijk spectaculaire luchten

THOLEN - We krijgen dit weekend te maken met een mix van zon, wolken en enkele buien. De meeste buien zijn weggelegd voor de zaterdag en de meeste zonuren zien we terug op de zondag. Beide dagen liggen de maxima rond een graad of 10 en daarmee is het koud voor de tijd van het jaar. Gebruikelijke waarden voor deze tijd van het jaar zijn 13 tot 17 graden.

7 uur geleden
Burgemeester sluit woning aan Kotterstraat na vondst hennepkwekerij

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers heeft besloten om een woning aan de Kotterstraat voor drie maanden te sluiten. Vorige maand trof de politie op dit adres een professionele hennepkwekerij. De bewoner is gearresteerd en wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de aanslag op een woning aan het Slachtveld.

23 uur geleden
Drugsdealers aangehouden na inval in woning in Poortvliet

POORTVLIET - De politie heeft twee verdachten aangehouden na een huiszoeking bij een woning aan het Kerkplein in Poortvliet. De actie volgde nadat er vanuit de buurt meerdere meldingen van overlast bij de politie binnenkwamen.

1 dag geleden
Minste fietsendiefstallen in Zeeland, op Tholen 25 mensen de dupe

ZEELAND - In 2023 werden er in Zeeland 1095 fietsendiefstallen gemeld. Dit aantal ligt 2,3 procent hoger dan het jaar ervoor. Op Tholen ging het om 25 diefstallen waarvan melding werd gedaan. Het werkelijke aantal kan dus nog hoger liggen. Dit blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van de politie en het CBS.  

1 dag geleden
Tholen doet weer mee aan NK en ZK Tegelwippen

THOLEN - De gemeente Tholen doet ook dit jaar weer mee met de vijfde editie van het Nederlandse en Zeeuws Kampioenschap Tegelwippen. Samen met inwoners en bedrijven gaan ze hun best doen om minimaal hetzelfde resultaat als in 2023 te behalen. Dat was landelijk de 18e plaats in de categorie kleine gemeenten en de 2e plaats in Zeeland.

2 dagen geleden
Thoolse lezersfoto van de week is gemaakt door Bineke Smit

THOLEN - Elke week prijkt er op de ontspanningspagina van de wekelijkse Thoolse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Bineke Smit die de spotlight mocht vangen.

2 dagen geleden
Vanmiddag code geel voor regenbuien met kans op onweer en hagel

THOLEN - April doet wat hij wil, luidt de gezegde. En dat blijkt ook vandaag weer. De dag begon nog zonnig in Tholen, maar de meteorologen van het KNMI hebben voor vanmiddag code geel afgegeven voor regenbuien met kans op onweer en kleine stukjes hagel. Het verkeer kan hier mogelijk hinder van ondervinden.

3 dagen geleden