Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stichting Tholen Beter Bekend boekt successen

Stichting Tholen Beter Bekend boekt successen

THOLEN - Stichting Tholen Beter Bekend kan terugkijken op twee vruchtbare jaren. Er wordt volop geïnvesteerd in het eiland en dat is niet onopgemerkt gebleven. Alleen al het laatste jaar steeg het ledenaantal van twintig naar maar liefst zeventig. Ook komend jaar gaan alle partijen inzetten op het vergroten van de bekendheid van de gemeente Tholen om zo op termijn de doelstelling van 5% meer inwoners, 5% meer werkgelegenheid en 5% meer toeristen te behalen. "Door de inspanningen en de mooie plannen voor de toekomst is er alle vertrouwen dat deze doelstelling gehaald wordt", aldus het stichtingbestuur.

De Stichting Tholen Beter Bekend is in februari 2016 opgericht om de gehele gemeente Tholen beter op de kaart te zetten. En met succes, want zo kwam de gemeente Tholen bijvoorbeeld al landelijk 'in the picture' tijdens de opening van het kreeftenseizoen. Sinds september 2017 is de Stichting Tholen Beter Bekend uitgebreid met een speciaal marketingteam, waardoor de stichting nog meer stappen kon gaan zetten. Dit team zette zich onder andere in om Tholen digitaal beter vindbaar te maken. "Mensen weten Tholen nu niet gemakkelijk te vinden. Er zijn ook weinig mensen die online op Tholen zoeken. Op de naam Zeeland wordt veel meer gezocht. Daar willen we gebruik van maken. Zo zorgen we dat als er straks gezocht wordt op 'wandelen of fietsen in Zeeland' dat Tholen dan bovenaan het lijstje komt te staan", legde de stichting eerder in de Bode al uit.

Marketingteam

Het marketingteam wil nog meer gaan realiseren en heeft om dat voor elkaar te krijgen de steun van het bedrijfsleven gezocht én gevonden. Het ledenaantal is dit jaar gegroeid van 20 naar 70. "Dit door persoonlijke gesprekken met ondernemers uit de diverse sectoren. Campings, restaurants, hotels en jachthavens zijn de leden van het eerste uur. Zij worden nu aangevuld door onder andere makelaars, projectontwikkelaars, winkeliers, schilders, installatiebedrijven, zakelijke dienstverleners, media en groot zakelijke ondernemers. Door hun bijdrages is het mogelijk dat we de promotie van de eilanden Tholen en Sint Philipsland op een kwalitatief hoog niveau continueren", zegt men.

Bouwgronden

STBB heeft ook grote plannen met eilandtholen.nl. "Die breiden we verder uit én we stimuleren de groei van het aantal volgers via de social mediakanalen. Met bijna 8.000 volgers is de Facebookpagina Eiland Tholen inmiddels de grootste in haar soort. Voor het nieuwe jaar komt de promotiefocus voor de sector recreëren te liggen op wandel- en fietsroutes. Bij wonen wordt expliciet gemeentelijke bouwgronden gepromoot in Poortvliet en Sint-Annaland, maar ook nieuwbouwprojecten en het bestaande woningaanbod in de kijker gezet. Voor de sector ondernemen ligt de nadruk op de verkoop van bouwkavels en het helpen bij het invullen van vacatures, hét probleem voor vele Thoolse ondernemingen", weet te stichting te vertellen. Ook gaat onder de vlag van Stichting Tholen Beter Bekend in 2020 een nieuwe Thoolse Gastheertraing van start, worden de Toeristische Informatiepunten verder uitgebreid en zijn er plannen voor een blog- en vlogtour. "Het uitbouwen van het Tholen Plein tijdens de Contacta staat ook op het wensenlijstje", zegt STBB.

Wie belangstelling heeft voor een vrijblijvend gesprek over het lidmaatschap, hoeft slechts een mailtje te sturen naar [email protected] of te bellen met Jack Westdorp op 06-53935773.

Meer uit Tholen

Burgernetmelding: 'Nepagenten actief op Tholen'

THOLEN - De politie is op zoek naar nepagenten die de naam van de wijkagent hebben gebruikt.

11 uur geleden
Tiende zomerconcert van Tholen door Jan van de Velde en zijn gezelschap

THOLEN - Jan van de Velde verzorgt morgen - zaterdag 27 juli - het tiende Thoolse zomerconcert van dit jaar. De zanger uit Anna-Jacobapolder laat bezoekers genieten van eigen geschreven liedjes, bijgestaan door een ensemble. Het concert vindt plaats in de Gasthuiskapel van Tholen.

14 uur geleden
Gratis gezondheidstest voor 65-plussers in Sint Philipsland, Sint-Annaland en Anna Jacobapolder

THOLEN - In samenwerking met SportZeeland nodigt de gemeente Tholen alle 65-plussers van Sint Philipsland, Sint-Annaland en Anna Jacobapolder uit voor een gratis gezondheidstest op dinsdag 3 september. 

16 uur geleden
Opgelet: Vanaf vanavond gaat de A4 en Heinenoordtunnel langere tijd dicht

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Rijkswaterstaat voert grootschalige onderhoudswerkzaamheden uit aan de A4 in West-Brabant. Hierdoor is de A4 tussen knooppunt Zoomland en knooppunt Sabina in de richting van Rotterdam afgesloten van vrijdag 26 juli 22.00 uur tot maandag 5 augustus 05.00 uur. Deze werkzaamheden zijn gelijk met de meerdaagse zomerafsluiting van de Heinenoordtunnel (A29). Weggebruikers dienen door filevorming en omleidingen rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 60 minuten.

19 uur geleden
Zestien teams deden mee aan eerste Thoolse Jeu de Boules Kampioenschap

SINT PHILIPSLAND - Afgelopen week werd ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van de Jeu de Boules baan in Sint Philipsland het eerste Thoolse Jeu de Boules Kampioenschap gehouden. Het idee was om iets leuks te organiseren en tevens uit te proberen of er voor zoiets belangstelling zou zijn. Hoewel er op meer aanmeldingen was gerekend, is gebleken dat het met de 32 deelnemers een heel leuk, en vooral gezellig evenement is geworden. 

1 dag geleden
Botsing tussen auto en fietser in Sint-Annaland, één lichtgewonde

SINT-ANNALAND - Een fietser is vanmiddag lichtgewond geraakt bij een aanrijding met een auto in Sint-Annaland. Het ongeluk gebeurde op de Langeweg. Volgens de politie kwamen de fietser en de automobilist door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing. 

2 dagen geleden
Het pijnverhaal van Anita van Zielst: 'Wanhoop niet, wanhoop nooit'

(Advertorial) - Medio oktober 2023 zat ik zomaar wat te scrollen op Facebook, toen ik een bericht voorbij zag komen over een multidisciplinaire behandeling van chronische pijnklachten. En over het aanpakken van het probleem bij de bron, in plaats van alleen het wegpoetsen van de klachten. Vervolgens las ik: "En dat doen we bij Ayo Care net een tikkie anders dan je gewend bent."

2 dagen geleden