Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stichting Support Bevelanden doneert 2200 euro aan Kapels hobbycentrum

Stichting Support Bevelanden doneert 2200 euro aan Kapels hobbycentrum

KAPELLE - Stichting Support Bevelanden schenkt 2200 euro aan het hobbycentrum in dorpshuis De Vroone in Kapelle. 

Bij de overhandiging van de cheque vorige week waren bestuursleden van de stichting en initiatief- en deelnemers van het hobbycentrum aanwezig. De hobbyruimte in De Vroone, die gerund wordt door Bram Gonlag en Henk Stomphorst, is al enige tijd bedrijf. De twee richtten het op om iedereen die wil klussen en hobbyen, maar dat wegens ruimtegebrek niet meer kan, een plek te geven. ‘’In de praktijk speelt naast het hobbyen ook het samenkomen en onder de mensen zijn natuurlijk een grote rol’’, zegt Gonlag. 

Cursus

Naast de hobbymiddagen op dinsdag, woensdag en donderdag is er op dinsdagmiddag de doe-het-zelfcursus voor vrouwen. ‘’Dat hebben we voor de coronaperiode ook al eens georganiseerd en daar was veel animo voor’’, vertelt Gonlag. ‘’Er zijn veel vrouwen die graag zelf dingen in en om het huis willen doen, maar bijvoorbeeld niet weten hoe je een boor gebruikt.’’ Deelneemster Janneke Goulooze vertelt over de middagen en waarom ze die zo belangrijk vindt. ‘’Ik wil graag zelfstandig zijn en niet anderen hoeven vragen wanneer ik een schilderijtje wil ophangen of een stekkertje moet repareren’’, zegt ze. ‘’Dat zijn vaak best specifieke technieken die ik in de cursus graag wil leren.’’ 

Stichting Support Bevelanden heeft als doel het ondersteunen van vrijwilligers en mantelzorgers en ziet veel in het project van Gonlag en Stomphorst. Bestuurslid van de stichting Charles Linssen: ‘’We hoorden van de hobbyruimte en het doel van mensen bij elkaar brengen. Dat dragen wij een warm hart toe, dus wilden wij de initiatiefnemers helpen door 2200 euro bij te dragen aan de aanschaf van het juiste gereedschap, zodat de deelnemers schoon en veilig aan de slag kunnen.’’

Meer uit Reimerswaal

Plan voor opvang 70 Oekraïners in Kapelle

KAPELLE - Als de gemeenteraad van Kapelle ermee instemt, wonen er na de zomer zeventig vluchtelingen uit Oekraïne op het perceel op de hoek van de Postweg en Oostambachtweg in Kapelle. De woonunits worden voor drie jaar geplaatst. Als er behoefte aan is, kan deze periode verlengd worden en is er ook ruimte voor uitbreiding met tien extra units. Dat vertelden de Kapelse burgemeester Constantijn Jansen op de Haar en de gemeentelijk projectleider woensdag bij een informatieavond.

3 uur geleden
Toekomst van kassen: 'Minder arbeidsmigranten treft vele sectoren'

RILLAND - Nieuwsuur heeft de toekomst van de glastuinbouwsector onderzocht, omdat er veel arbeidsmigranten werken - dat onder meer drukt op de woningmarkt - en de producten voornamelijk worden geëxporteerd naar het buitenland. Het onderzoek focust zich op kassengebied het Westland, maar Reimerswaal en Kapelle hebben ook relatief veel kassen. Hoe kijkt de branche hier naar de toekomst?

1 dag geleden
Musical 'De Jantjes' is genieten voor iedereen

GOES/WEMELDINGE - Als regisseur van Muziektheater Zeeland brengt de Belgische Hugo Segers aardig wat tijd door in de auto. Zeker nu, aan de vooravond van de première van 'De Jantjes'. Dat hij deze reistijd op de koop toe neemt, is een compliment aan het toneelgezelschap. "Het is een amateurvereniging op hoog niveau", stelt Segers. Zaterdagmiddag 9 maart voeren ze 'De Jantjes' op in theater de Mythe in Goes en Vrienden van de Bode kunnen gratis entreebewijzen winnen!

1 dag geleden
Julianaschool Krabbendijke blij met nieuw, toekomstbestendig pand

KRABBENDIJKE - De Julianaschool in Krabbendijke heeft haar gloednieuwe pand aan de Scoudestraat in gebruik genomen. De nieuwbouw is uitgerust met nieuw meubilair, de nieuwste technologie en is heel toekomstbestendig. De eerste lessen zijn al gegeven en zowel de leerlingen als docenten zijn ontzettend blij met de nieuwe school.

2 dagen geleden
Ruim vier ton subsidie voor belevingsroute Yerseke Moer

YERSEKE - Stichting Het Zeeuwse Landschap ontvangt 413.288 euro provinciale subsidie om het natuurschoon van de Yerseke Moer beter in de etalage te zetten. Met het geld kunnen bijvoorbeeld beleefpunten, met uitzicht en informatieborden over de flora en fauna, gemaakt worden. Ook is er geld om de verkeersveiligheid te verbeteren.

3 dagen geleden
Ondernemers gewaarschuwd voor oplichters

KRUININGEN - Ondernemers in de gemeente Reimerswaal worden benaderd door personen die zich voordoen als verkopers van advertentieruimte in de gemeentegids van Reimerswaal. Dat stelt het Reimerswaalse gemeenteraadslid Daniël van Iwaarden (SGP). Om hiervoor te waarschuwen heeft hij bij het college van burgemeester en wethouders schiftelijke vragen ingediend.

3 dagen geleden
Overtredingen ontdekt bij controle horeca Reimerswaal

KRUININGEN - Horeca in de gemeente Reimerswaal is vrijdagavond gecontroleerd op het naleven van verschillende wetgeving. "Er zijn meerdere overtredingen geconstateerd, waaronder overtredingen op grond van de Alcoholwet, Warenwet, allergenen-wetgeving en de Wet arbeid vreemdelingen", meldt burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal dinsdag. 

3 dagen geleden