Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stichting Strandexploitatie Veere verantwoordelijk voor Vlissingse stranden

Stichting Strandexploitatie Veere verantwoordelijk voor Vlissingse stranden

VLISSINGEN - De Stichting Strandexploitatie Veere (SSV) gaat vanaf dit seizoen de stranden in de gemeente Vlissingen beheren en onderhouden.

Dat hebben de gemeente en Waterschap Scheldestromen afgesproken.

De Vlissingse strandwacht Albert Dijkstra kan overstappen naar SSV. Dit weekend zei hij op Facebook dat zijn functie als strandbeheerder voor Vlissingen was komen te vervallen. “Het mag duidelijk zijn dat ik ongelooflijk teleurgesteld ben om na 32 strandseizoenen op deze wijze te worden geconfronteerd met dit besluit”, schreef hij.

Vervelend

Burgemeester Bas van den Tillaar wilde woensdag weinig zeggen over de kwestie. “Ik kan me voorstellen dat het vervelend is voor iemand, die zo lang op het strand werkt, dat er dingen veranderen. De mogelijkheid is er echter om mee te gaan naar SSV. Daarover gaan we met alle betrokkenen in gesprek.”

Bewaking

Naast het beheer en onderhoud zorgt SSV ook voor de bewaking van het Badstrand en Nollestrand. De twee stranden worden onderhouden op het niveau van de blauwe vlag. Het waterschap gaat de stranden niet meer exploiteren en beperkt zich voortaan tot haar kerntaken.

Exploitatie

Vlissingen exploiteert de stranden voortaan. Doordat ze daardoor meer inkomsten krijgt, onder meer uit de verhuur van strandhuisjes, bespaart ze flink op de kosten. Er ligt een opdracht van de raad om 97.000 euro te besparen. Door de samenwerking met SSV geeft ze 90.000 euro minder uit aan de stranden.

Donderdag ondertekenen alle betrokken partijen een convenant over de samenwerking. 

Meer uit Vlissingen

Gemeente biedt plaats aan 75 extra asielzoekers in Marinekazerne

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen heeft 75 extra plaatsen voor asielzoekers in de voormalige Marinekazerne aan de Buitenhaven beschikbaar gesteld. De asielzoekers zijn al geregistreerd en blijven in Vlissingen voor een periode van vier weken. De gemeente voldoet hiermee aan het verzoek van staatssecretaris Van der Burg aan de Nederlandse gemeenten om meer asielzoekers op te vangen.

11 uur geleden
Voormalige basisschool wordt verbouwd tot opvang Oekraïense vluchtelingen

VLISSINGEN - Voormalige basisschool De Startbaan in Westerzicht wordt de komende maanden verbouwd en geschikt gemaakt voor de opvang van 49 Oekraïense vluchtelingen. De vluchtelingen verblijven nu nog in een appartementencomplex van l’Escaut op de hoek van de Van Dishoeckstraat en de Verkuijl Quakkelaarstraat. 

11 uur geleden
Jacky Dunnes over zijn kijkje in de keuken van Jackie Chan

OOST-SOUBURG - Stuntman en vechtkunstenaar Jacky Dunnes beleefde de zomer van zijn leven. Allereerst mocht hij een week naar het trainingscentrum van acteur en stuntman Jackie Chan in het Chinese Beijing. Hetgeen hij daar geleerd heeft kon hij meteen in de praktijk brengen want na Beijing vloog de Souburger door naar Kreta om mee te spelen in een nieuwe Nederlandse speelfilm.

1 dag geleden
Politie treft vuurwapen en drugs aan in woning aan de Vincent van Goghlaan

VLISSINGEN- De politie heeft vrijdagochtend 22 september in een huis aan de Vincent van Goghlaan in alle vroegte een 28-jarige man aangehouden. De man bleek in het bezit te zijn van een vuurwapen. Tevens had hij drugs en geld in huis.

3 dagen geleden
Letsel bij botsing taxibusje-scooter Vlissingen

VLISSINGEN - Bij een botsing met een taxibusje is vrijdagmiddag in Vlissingen de bestuurder van een snorscooter gewond geraakt. De persoon hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

4 dagen geleden
House of Reggae in De Piek

VLISSINGEN - Zaterdag 23 september staat De Piek in het teken van reggae tijdens House of Reggae 2023. Vanaf 20 uur treden achtereenvolgens JR Kenna, Uwe Banton met de Rude Cut Band en High Tide Sounds op.

5 dagen geleden
Speelgoedbank Zeeland kan weer beregoed verder

VLISSINGEN - Op 18 september heeft de Speelgoedbank Zeeland een waardevolle beer cadeau gekregen. De knuffelbeer symboliseert de opbrengst van 12.500 euro, bijeen gefietst tijdens de Benefiet Tour Walcheren op 26 augustus 2023.  

6 dagen geleden