Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stichting staat terecht voor verstrekken van wietolie

Stichting staat terecht voor verstrekken van wietolie

ZWOLLE (ANP) - Stichting Suver Nuver, die zich bezighoudt met het verstrekken van wietolie, moet zich donderdag verantwoorden voor de strafrechter van de rechtbank in Zwolle. Het Openbaar Ministerie wil van de rechter een uitspraak of de stichting en haar voorman Rinus Beintema met het verstrekken van wietolie de Geneesmiddelen- en de Opiumwet overtreden.

De politie onderschepte bij postsorteercentra in Eindhoven en Zwolle pakketjes van de stichting. Medicinale wiet of wietolie is niet verboden, maar mag alleen verstrekt worden met een vergunning. De stichting Suver Nuver heeft zo'n vergunning niet.

De 54-jarige Beintema uit Sneek verstrekt aan circa 20.000 donateurs wietolie. De uitkomst van de strafzaak heeft grote gevolgen voor de gebruikers van de olie. Volgens advocaat Tim Vis gaat het om een principiële zaak. "De vraag is of dit onder het strafrecht valt of dat het productieproces door de NVWA gemonitord moet worden." Volgens Vis zijn er donateurs die zonder gebruik onder meer chronische pijn ervaren.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

roboehlen 1 dag geleden
Er wordt zo moeilijk over cannabinoïden (waaronder thc) gedaan terwijl het grappige is dat elk mens beschikt over een zogeheten endocannabinoïde systeem, het is dus een lichaamseigen stof. Je hebt een tweetal receptoren waaraan de cannabinoïden aan hechten, die zijn letterlijk overal in het lichaam te vinden. Voor de geïnteresseerde een link waar het uitgelegd wordt. https://www.pgmcg.nl/is-medicinale-cannabis/medicinale-eigenschappen-cannabinoiden/ Mijn rug is kapot en ik heb autisme, het gebruiken van thc heeft mij altijd vooruit geholpen door productiever te kunnen zijn, sneller over drempels heen kunnen stappen. Door autisme heb je vaak problemen met je executoriale functies, het uitvoerende gedeelte van een taak. Geen stijve pijnlijke schouder meer, soepeler in de beschadigde rug (spondylolyse/bulging discs/discopathie). Het nadeel is dat een huisarts je eerder tramadol voorschrijft dan dit soort druppels mede door het beleid. Nederland loopt ver achter op bv Amerika/Canada/Portugal.
JoMePi 2 dagen geleden
De staat wil maar big brother zijn door alles naar hun eigen hand te zetten . Wie in Nederland heeft zo een vergunning ??? Kan een patient in elke apotheek de THC olie bekomen ??? heeft de staat daar voor gezorgd? neeeeen. Die steunen liever die poenscheppers in de farmaceutische industrie die allerlei chemische rotzooi als geneesmiddel aanbieden . En dan de achterlijke wet die gehanteerd word als je bijv met een butrans pleister op je arm (ik noem maar wat) achter het stuur zit is er niets aan de hand want dit is een wettelijk morfine product. Terwijl als je met 2 druppeltjes THC olie onder de tong rond rijd word je behandeld als een dronken bestuurder bij aanhouding . Daar klopt helemaal niets van.

Meer uit Binnenland

Eerste lokale vorst in het najaar gemeten

DEN HAAG (ANP) - Voor het eerst dit najaar is lokaal vorst gemeten. Op weerstation Twenthe (op het vliegveld bij Enschede) daalde in de nacht van vrijdag op zaterdag het kwik naar -0,5 graden, meldt Weer.nl. De laatste keer dat het in ons land vroor was op 8 mei toen de temperatuur bij meetpunt Twenthe daalde naar -1,8 graden.

2 uur geleden
Leeuwarden viert Roze Zaterdag met polsbandje

LEEUWARDEN (ANP) - Leeuwarden is zaterdag het toneel van de landelijke viering van Roze Zaterdag. Voor de centrale feestlocatie op het Wilhelminaplein werkt de organisatie met een polsbandje. Na een coronatoegangscheck bij de ingang kunnen de feestvierders tot middernacht vrij rondlopen. Op het Wilhelminaplein is plaats voor maximaal 8000 mensen. Op andere plekken waar evenementen zijn wordt aan de deur apart gecontroleerd.

5 uur geleden
NRC: gemeenten doen undercover onderzoek bij moskeeën

AMSTERDAM (ANP) - In opdracht van zeker tien gemeenten hebben onderzoekers undercover islamitische organisaties bezocht om gevoelige informatie te verzamelen over bestuurders, imams en docenten. Dit meldt NRC op basis van eigen onderzoek. De gemeenten die opdracht gaven tot zo'n onderzoek zijn onder meer Rotterdam, Eindhoven en Zoetermeer. Onder andere Utrecht haakte af wegens twijfels over de onderzoeksmethode.

11 uur geleden
Telegraaf: beveiliger RTL kreeg tip kort voor aanslag op De Vries

AMSTERDAM (ANP) - Een beveiliger van RTL Boulevard is ruim een week voor de aanslag op Peter R. de Vries ingeseind dat de misdaadverslaggever werd gevolgd naar de parkeergarage vlakbij de Amsterdamse tv-studio. Dat meldt De Telegraaf op basis van een eigen reconstructie.

12 uur geleden
Westerscheldetunnel kan binnen enkele jaren tolvrij zijn

DEN HAAG (ANP) - Als een nieuw kabinet de knoop doorhakt om de Westerscheldetunnel in Zeeland vervroegd tolvrij te maken, zal het nog zeker één tot drie jaar duren voordat automobilisten geen heffing meer hoeven te betalen. Zo moeten er eerst onderzoeken worden gedaan naar de verwachte toename van het verkeer, de verkeersveiligheid en de gevolgen voor het milieu. Dat staat in een draaiboek dat het ministerie van Infrastructuur samen met de provincie Zeeland heeft opgesteld, meldt minister Barbara Visser aan de Tweede Kamer.

14 uur geleden
Drukke spits door herfstvakantie, maar geen record

DEN HAAG (ANP) - De avondspits is vrijdag druk verlopen. Volgens de ANWB kwam dat vooral door de start van de herfstvakantie.

15 uur geleden
Faunabescherming looft geld uit voor tip over doodgeschoten wolf

RENKUM (ANP) - De Faunabescherming stelt een beloning van 5000 euro beschikbaar voor tips die leiden tot de opsporing en berechting van de persoon die rond 1 oktober wolf GW1490m op de Veluwe doodschoot. De stichting noemt het doden van een wolf "een ernstig misdrijf' en zegt dat dit in Nederland bestraft kan worden met een gevangenisstraf tot 3 jaar of een boete tot 21.750 euro.

16 uur geleden