Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stichting Jayden stopt: 'Een goed moment, maar wel een dubbel gevoel'

Stichting Jayden stopt: 'Een goed moment, maar wel een dubbel gevoel'

GOES - Met de laatste aflevering van de Nightrun Goes komt er een einde aan tien jaar evenement van Stichting Jayden. De stichting die vocht tegen neuroblastoom kinderkanker stopt officieel op 20 november, de dag dat hun zoon en naamgever Jayden dertien jaar zou zijn geworden. “Het is mooi geweest”, zegt zijn vader Rob Faasse.

Rob en Jolanda Faasse verloren hun zoontje Jayden toen hij twee jaar was aan neuroblastoom kinderkanker. Kort na zijn dood besloten de Goesenaren een stichting op te zetten waarmee ze zoveel mogelijk geld wilden ophalen voor het gevecht tegen de ziekte. “Ik weet dat we onszelf ten doel stelden om 60.000 euro op te halen”, zegt Sabine Maas, die als oud-collega van Rob vanaf het begin is betrokken bij Stichting Jayden.

Donaties

Het is iets meer geworden. De stichting heeft het afgelopen decennium meer dan één miljoen euro opgehaald voor onderzoek naar neuroblastoom. Ze deed met meestal sportieve evenementen die een begrip werden in Goes en omgeving: de spinningmarathon Biking for Bikkel, toer- en MTB-tochten, de Zeeuwse Obstaclerun en de Nightrun Goes. Daarnaast kreeg de stichting veel donaties van bedrijven en ondersteunen tal van mensen de stichting met eigen acties en evenementen. “Jayden is echt een begrip geworden in Goes. Vrijwel iedereen kende de stichting”, zegt Sabine. “Natuurlijk is het een dubbel gevoel, maar het is een mooi moment te stoppen”, gaat Rob verder. “De aanleiding was ontzettend verdrietig, maar als je ziet wat we hebben opgehaald, dan geeft dat een voldaan gevoel. Ik ben zelfs best een beetje trots. Het is heel veel geld. Dat had ik, toen we begonnen, niet durven dromen.” Hij en zijn vrouw Jolanda hebben lang getwijfeld of ze zouden stoppen. “Het is hun beslissing geweest”, zegt Sabine. “Dan is het ook goed. Ik snap hen wel. Ergens moet er een einde aan zitten. Het kost ontzettend veel tijd en energie, maar we hebben altijd alles gedaan met Jayden in het achterhoofd.”

Racoon

Zowel hij als Sabine zegt dat de steun van de band Racoon - zanger Bart van der Weide was vroeger een buurjongen van Rob - enorm heeft geholpen. De band werd ambassadeur van de stichting, haalde geld op tijdens concerten, organiseerde drie keer het benefiet Racoon and Friends op de Grote Markt en bracht in 2011 de single ‘Don’t give up the fight’ uit, over het verlies van Jayden. “We zijn die mannen enorm dankbaar”, zegt Rob. “Voor mij en Jolanda is het nummer een hoogtepunt van de afgelopen tien jaar. Dat is puur persoonlijk. Het is zo ontzettend mooi.”

Het laatste evenement van Stichting Jayden is de Nightrun, die vrijdag plaatsvindt in de binnenstad van Goes. “We willen nog één keer pieken”, zegt Sabine. “We willen eruit met een knaller”, zegt Rob.

Startbewijzen

Dat lijkt het wel te gaan worden. De 1500 startbewijzen zijn uitverkocht. Opnieuw hebben tientallen vrijwilligers zich gemeld om alles in goede banen te leiden. Ook krijgt de stichting hulp van organisaties, artiesten en bedrijven, zoals onze hoofdsponsor, die extra geld beschikbaar heeft gesteld voor de laatste editie. “We kunnen nog meer uitpakken”, zegt Sabine. “De bereidwilligheid onder alle mensen is ontzettend groot. Dat houdt niet op. We zouden zo nog tien jaar kunnen doorgaan.”

Villa Joep

De stichting Villa Joep, waarmee Stichting Jayden al samenwerkte, gaat verder met de strijd tegen neuroblastoom kinderkanker.

Meer informatie over Stichting Jayden is te vinden op www.stichtingjayden.nl. Over Villa Joep: www.villajoep.nl.

Meer uit Beveland

Misstanden ontdekt bij supermarktcontroles Goes

GOES - De gemeente Goes voerde donderdag controles uit bij verschillende Goese supermarkten. "De controle verliep rustig", laat burgemeester Cees van den Bos weten. "We constateerden een beperkt aantal misstanden. Hiernaar gaan we nader onderzoek doen."

56 minuten geleden
Provincie gaat aan de slag met ontwerp voor aanpakken drukke Deltaweg

GOES - Provincie Zeeland zet een volgende stap om de verkeersveiligheid en doorstroming op de Deltaweg (N256) aan te pakken. Er wordt al langer nagedacht hoe deze weg tussen Goes en Colijnsplaat kan worden verbeterd.

1 uur geleden
Jonge gewonde bij ongeval met scooter in Goes

GOES - Een jongedame is donderdagavond in Goes gewond geraakt bij een ongeval met een scooter. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

1 uur geleden
36e Zeelandiarun gaat van start op 11 mei

VLISSINGEN - Op 11 mei 2024 wordt voor de zesendertigste keer de Zeelandiarun verreden. De deelnemers rijden in de ochtend over Walcheren en in de middag door Zuid-Beveland.

3 uur geleden
Eendracht in Hansweert wint textielrace voor basisscholen

HANSWEERT - Basisschool de Eendracht in Hansweert heeft de textielrace voor Bevelandse en Thoolse basisscholen gewonnen. Deze school zamelde het meeste textiel in: 2006 kilo. De drie beste scholen winnen een geldbedrag.

19 uur geleden
Waterschap houdt bijeenkomsten over grootscheepse dijkversterking Zak van Zuid-Beveland

HOEDEKENSKERKE - Waterschap Scheldestromen is begonnen met de verkenningsfase voor het versterken van de Westerscheldedijk van de Zak van Zuid-Beveland. Dit werk begint naar verwachting in 2029. Inwoners van de Borselse dorpen en andere belangstellenden zijn donderdag 23 mei en woensdag 29 mei welkom bij twee informatiebijeenkomsten over dit meerjarenproject.

23 uur geleden
'Begrip in de bouw' Jan Rijn uit Goes gaat vrijdag met pensioen

GOES - Zal Jan Rijn vrijdag nog hard moeten werken? De Goesenaar weet het niet. Hoe dan ook is het zijn laatste werkdag, want zondag wordt Jan 67 jaar en de verkoper van bouwmaterialen gaat met pensioen. "Na 47 jaar, drie maanden en drie weken bij hetzelfde bedrijf", vertelt Jan.

1 dag geleden