Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stichting Het Clarahofje zoekt vrijwilligers

Stichting Het Clarahofje zoekt vrijwilligers

GOES - Op 30 juni a.s. start een basistraining voor nieuwe vrijwilligers van Stichting het Clarahofje. Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden. Op dit moment zijn vooral zorgvrijwilligers nodig. Ervaring is niet nodig. Betrokkenheid, inzet en een open houding is een goede basis.

Stichting Het Clarahofje zet vrijwilligers in ter ondersteuning van ernstig zieke mensen in hun laatste levensfase en hun naasten. Dit gebeurt in het hospice in Goes, maar ook - via ClaraThuis - bij de mensen thuis. De vrijwilligers vormen een hecht team en zetten zich in met passie en plezier, want het werk geeft veel voldoening. Begeleiding en ondersteuning krijgen ze van de coördinator.

In het hospice werken veel vrijwilligers in de zorg voor de bewoners. Zij dragen bij aan de huiselijke sfeer, verzorgen maaltijden en ontvangen bezoekers én ondersteunen de verpleegkundige in de zorg voor de bewoners. Hoewel we ook mensen nodig hebben met andere talenten, om de organisatie goed te laten draaien, zoeken we op dit moment vooral zorgvrijwilligers.

Bij ClaraThuis komen we bij ernstig zieke mensen thuis. Hier gaat het niet om de verzorging, daarvoor komt de professionele thuiszorg aan huis. Het gaat hier om het ontlasten van de mantelzorger, en de zieke gezelschap te houden, als er op dat moment geen naasten of vrienden kunnen zijn.

Alle nieuwe vrijwilligers krijgen eerst een basistraining van zeven dagdelen. Daarna worden ze op de werkplek ingewerkt. Spreekt dit je aan? Kijk voor meer informatie over dit werk op www.hospicehetclarahofje.nl of www.clarathuis.nl. Je kan ook bellen met de coördinator vrijwilligers: 0610956301 of mailen naar [email protected]

Meer uit Beveland

Prominente vrouwen in Platepolder Heinkenszand

HEINKENSZAND - De straatnamen van de nieuwe wijk in Platepolder in Heinkenszand zijn bekend. De dertien straten worden vernoemd naar prominente vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis, zoals de Irene Vorrinkstraat en Marga Klompélaan.

48 minuten geleden
Getuigen helpen politie in Goes fietsendief grijpen

GOES - De politie heeft woensdagmiddag een fietsendief kunnen aanhouden met hulp van getuigen. Dat gebeurde in het centrum van Goes. 

22 uur geleden
Derde editie Lewedorp Lady’s Tournament op 9 september

LEWEDORP - Liefhebbers van vrouwenvoetbal 7 tegen 7 komen vrijdag 9 september volop aan hun trekken tijdens het 7 tegen 7 vrouwentoernooi, dat wordt georganiseerd door de Lewedorpse Boys.

1 dag geleden
Blauwalg steekt kop op in stilstaand water, onder meer in Goese Polder

GOES – Door de hoge temperaturen duiken blauwalgen op in stilstaand water in Zeeland, zoals in de wijk Goese Polder in Goes. Het wordt mens en dier afgeraden om met dit water in contact te komen. Waterschap Scheldestromen verwacht dat de aanwezigheid van blauwalg de komende dagen toeneemt door de warmte.

1 dag geleden
Treinverkeer tussen Vlissingen en Arnemuiden gestremd door aanrijding

ARNEMUIDEN – Door een aanrijding op de Doeleweg met een trein is het treinverkeer tussen Vlissingen en Arnemuiden voor onbepaalde tijd gestremd.

1 dag geleden
Betsy en Kees Schout-Sonke zijn 65 jaar getrouwd

WILHELMINADORP - Betsy Schout-Sonke en Kees Schout uit Wilhelminadorp vierden dinsdag hun 65-jarige bruiloft. De echtelieden wonen al hun leven lang in Wilhelminadorp.

2 dagen geleden
Brutale dieven in Zeeland doen zich voor als bankmedewerkers

MIDDELBURG - De politie in Zeeland ziet in juli en augustus een toename in het aantal aangiften van bankhelpdeskfraude. Daarbij worden mensen benaderd door criminelen die zich voordoen als medewerkers van een bank.

2 dagen geleden