Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stichting Het Clarahofje zoekt vrijwilligers

Stichting Het Clarahofje zoekt vrijwilligers

GOES - Op 30 juni a.s. start een basistraining voor nieuwe vrijwilligers van Stichting het Clarahofje. Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden. Op dit moment zijn vooral zorgvrijwilligers nodig. Ervaring is niet nodig. Betrokkenheid, inzet en een open houding is een goede basis.

Stichting Het Clarahofje zet vrijwilligers in ter ondersteuning van ernstig zieke mensen in hun laatste levensfase en hun naasten. Dit gebeurt in het hospice in Goes, maar ook - via ClaraThuis - bij de mensen thuis. De vrijwilligers vormen een hecht team en zetten zich in met passie en plezier, want het werk geeft veel voldoening. Begeleiding en ondersteuning krijgen ze van de coördinator.

In het hospice werken veel vrijwilligers in de zorg voor de bewoners. Zij dragen bij aan de huiselijke sfeer, verzorgen maaltijden en ontvangen bezoekers én ondersteunen de verpleegkundige in de zorg voor de bewoners. Hoewel we ook mensen nodig hebben met andere talenten, om de organisatie goed te laten draaien, zoeken we op dit moment vooral zorgvrijwilligers.

Bij ClaraThuis komen we bij ernstig zieke mensen thuis. Hier gaat het niet om de verzorging, daarvoor komt de professionele thuiszorg aan huis. Het gaat hier om het ontlasten van de mantelzorger, en de zieke gezelschap te houden, als er op dat moment geen naasten of vrienden kunnen zijn.

Alle nieuwe vrijwilligers krijgen eerst een basistraining van zeven dagdelen. Daarna worden ze op de werkplek ingewerkt. Spreekt dit je aan? Kijk voor meer informatie over dit werk op www.hospicehetclarahofje.nl of www.clarathuis.nl. Je kan ook bellen met de coördinator vrijwilligers: 0610956301 of mailen naar [email protected].

Meer uit Beveland

Bedrijventerrein Eindewege krijgt glasvezel

EINDEWEGE - Begin volgend jaar start de aanleg van glasvezel bij bedrijventerrein Eindewege.

21 uur geleden
Ruim 18.000 boompjes naar Zeeuwse tuinbezitters

HEINKENSZAND - Op 7, 8 en 9 december krijgt de Gratis Boompjes Uitdeelactie van de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf), Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Velt Zeeuwse Eilanden, zijn vervolg. Op die dagen kunnen de 4000 Zeeuwse tuinbezitters hun boompjes ophalen, die ze eerder in september bestelden tijdens de bestelronde van de uitdeelactie. Ruim 18.000 gratis boompjes worden begin december uitgedeeld op 13 afhaallocaties, in iedere Zeeuwse gemeente één. Zo'n 150 vrijwilligers zetten zich in om de bestellers hun aanwinst te overhandigen.

22 uur geleden
Kerstdiner voor alleenstaande ouderen in Heinkenszand

HEINKENSZAND - Voor de elfde keer organiseren de gezamenlijke kerken van Heinkenszand hun jaarlijkse kerstdiner voor alleenstaande ouderen in Heinkenszand. Een initiatief dat 12 jaar geleden is geboren, elk jaar is georganiseerd en slechts werd onderbroken door de coronabeperkingen. 

1 dag geleden
Kom Us Kieke in Goes vernieuwt tot duurzame en aantrekkelijke dagbesteding en leerwerklocatie

GOES - Voor Stadsboerderij Kom Us Kieke in Goes, een dagbestedingslocatie van zorgorganisatie Gors, begint volgend jaar de bouw van een nieuw pand aan de Watervlietweg.

1 dag geleden
Subsidie voor versnellen Zeeuws Deltaplan Zoet Water

WISSENKERKE - De provincie Zeeland verleent subsidie voor twee projecten die de beschikbaarheid voor zoet water in Zeeland stimuleren. Er gaat 134.851 euro naar een praktijkproef met zogeheten kreekruginfiltratie op Noordgouwe en 27.000 euro naar landschappelijke inpassing van zoetwaterbassins op Noord-Beveland.

1 dag geleden
Voorgedragen burgemeester Cees van den Bos: 'Goes is een kans die ik niet kan laten lopen'

GOES - Hij is het niet, maar Cees van den Bos klinkt al aardig ingeburgerd als Goesenaar. De burgemeester van Urk is voorgedragen als burgervader van Goes en hij blijkt de gemeente goed te kennen. “Ik heb een Schouws accent, want ik ben geboren en getogen op Schouwen-Duiveland, maar ik hou van Goes en kan niet wachten om er aan de slag te gaan", vertelt de 43-jarige Van den Bos. “Ik heb op de havo gezeten in Goes en er meerdere stages gelopen. Met mijn gezin bezoek ik Goes ook regelmatig. De gemeente heeft zoveel plussen dat ik deze kans niet kon laten lopen", zegt hij over de vacature die vrijkwam nadat Margo Mulder in juni vertrok als burgemeester van Goes.

2 dagen geleden
Treinenclub houdt vrijdagavond lezing in Goes

GOES - De NVBS, vereniging van spoor- en tramliefhebbers, organiseert vrijdag 8 december in hotel Terminus in Goes een lezing. Jan Strooband gaat in op 'Turkije voordat de toeristenstroom op gang kwam'.

2 dagen geleden