Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stichting Het Clarahofje bestaat dertig jaar

Stichting Het Clarahofje bestaat dertig jaar

GOES - In februari viert Stichting Het Clarahofje haar 30-jarig bestaan. Marianne van Meer begon in 1992 een hospice in haar eigen huis in Hansweert. Ter ondersteuning richtte ze Stichting Het Clarahofje op. Een organisatie voor vrijwilligerswerk, die dankzij donaties het hospice draaiende hield en nog steeds houdt. Het was het eerste hospice in Zeeland en het tweede in Nederland.

Het belang van palliatieve zorg werd meer en meer erkend en maakt dat ernstig zieke mensen op een waardige manier afscheid kunnen nemen van het leven. Dat leidde in 2010 tot de opening van een nieuw hospice in Goes, met ruimte voor vijf bewoners. Specialistische verpleegkundigen van Zorgstroom leveren dag en nacht de verpleegkundige zorg. Vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage aan het dagelijks reilen en zeilen van de organisatie. Zij vormen een hecht team en doen het werk met volle overgave. Opleiding en begeleiding krijgen ze van de coördinator.

De missie van Het Clarahofje is een thuis bieden aan mensen in de laatste levensfase en hun naasten. De zorg is gericht op het voorkomen en verlichten van lichamelijk en geestelijk lijden. Er is aandacht voor de verwerking en beleving van het ziek zijn, zowel voor de bewoner als de naasten. Gastvrijheid, privacy en kwaliteit van zorg zijn belangrijke uitgangspunten. Het hospice wil vanuit een liefdevolle, gelijkwaardige verbondenheid eenieder met respect benaderen, als uniek persoon, met een eigen levensgeschiedenis en een eigen levenseinde. De bewoner staat centraal.

Het Clarahofje is genoemd naar Clara van Assisi, de eerste vrouwelijke volgelinge van Franciscus van Assisi. Het hospice heeft geen religieuze grondslag. Iedereen is welkom, ongeacht achtergrond of levensovertuiging. Het tonen van compassie en barmhartigheid is een universele waarde, zo is de grondgedachte. Het motto is: ‘We kunnen geen dagen aan het leven toevoegen, maar wel leven aan de dagen’.

In 2017 werd ClaraThuis opgericht en sindsdien ondersteunen vrijwilligers ook in de thuissituatie ongeneeslijk zieke mensen. Met name om de mantelzorger te ontlasten, zodat deze bijvoorbeeld de ruimte krijgt om een boodschap te doen of naar de kapper te gaan. Ook thuis biedt de vrijwilliger aandacht, tijd en ondersteuning, bijvoorbeeld door te luisteren, te waken, een spelletje te doen of samen een wandelingetje te maken. Sinds 2021 worden vrijwilligers van ClaraThuis ook ingezet in zorginstellingen, wanneer hier vraag naar is.

Meer uit Beveland

Open weekeinde bij Radioclub de Bevelanden in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Radioclub de Bevelanden houdt deze zaterdag en zondag open dag in haar clubhuis in Wilhelminadorp.

1 uur geleden
Misstanden ontdekt bij supermarktcontroles Goes

GOES - De gemeente Goes voerde donderdag controles uit bij verschillende Goese supermarkten. "De controle verliep rustig", laat burgemeester Cees van den Bos weten. "We constateerden een beperkt aantal misstanden. Hiernaar gaan we nader onderzoek doen."

5 uur geleden
Provincie gaat aan de slag met ontwerp voor aanpakken drukke Deltaweg

GOES - Provincie Zeeland zet een volgende stap om de verkeersveiligheid en doorstroming op de Deltaweg (N256) aan te pakken. Er wordt al langer nagedacht hoe deze weg tussen Goes en Colijnsplaat kan worden verbeterd.

5 uur geleden
Jonge gewonde bij ongeval met scooter in Goes

GOES - Een jongedame is donderdagavond in Goes gewond geraakt bij een ongeval met een scooter. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

5 uur geleden
36e Zeelandiarun gaat van start op 11 mei

VLISSINGEN - Op 11 mei 2024 wordt voor de zesendertigste keer de Zeelandiarun verreden. De deelnemers rijden in de ochtend over Walcheren en in de middag door Zuid-Beveland.

8 uur geleden
Eendracht in Hansweert wint textielrace voor basisscholen

HANSWEERT - Basisschool de Eendracht in Hansweert heeft de textielrace voor Bevelandse en Thoolse basisscholen gewonnen. Deze school zamelde het meeste textiel in: 2006 kilo. De drie beste scholen winnen een geldbedrag.

1 dag geleden
Waterschap houdt bijeenkomsten over grootscheepse dijkversterking Zak van Zuid-Beveland

HOEDEKENSKERKE - Waterschap Scheldestromen is begonnen met de verkenningsfase voor het versterken van de Westerscheldedijk van de Zak van Zuid-Beveland. Dit werk begint naar verwachting in 2029. Inwoners van de Borselse dorpen en andere belangstellenden zijn donderdag 23 mei en woensdag 29 mei welkom bij twee informatiebijeenkomsten over dit meerjarenproject.

1 dag geleden