Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stichting Boone wil zoveel mogelijk mensen helpen

Stichting Boone wil zoveel mogelijk mensen helpen

GOES - Maar liefst ruim 250 projecten in de gemeente Goes zijn het afgelopen decennium op financieel gebied geholpen door de Stichting Boone. "En we blijven op zoek naar zaken die we kunnen ondersteunen", zegt secretaris Marjan Vermaire.

Zij is degene die voortdurend op zoek is naar kleinschalige, kerkelijke, culturele, maatschappelijke en wetenschappelijke projecten en liefdadigheidsacties. "Leuk werk", lacht Marjan Vermaire, die in het dagelijks leven werkt bij ABN Amro Mees Pierson. "Wij kunnen mensen blij maken."

Vermogen

Stichting Boone bestaat zo'n tien jaar. Goesenaar Sam Boone, die zijn leven lang alleen was, in de apotheek op de Grote Markt werkte en zich nauw betrokken voelde bij wat er in de stad gebeurde, liet bij zijn overlijden in 2008 een klein vermogen achter. In zijn testament stond dat het geld moest worden besteed aan projecten in de gemeente Goes. Hij wilde vooral dat het naar projecten voor kinderen, ouderen en mensen met een beperking zou gaan.

Bestuur

Er kwam een stichting met een driekoppig bestuur dat zou beslissen waaraan het geld zou worden uitgegeven. Waar Vermaire mensen vroeger nog wel eens moest wijzen op het bestaan van de stichting komen ze nu steeds vaker naar haar toe. "Gelukkig," zegt ze, "want het geld moet rollen naar zoveel mogelijk projecten. Als een organisatie, stichting of vereniging iets willen doen voor de samenleving, dat past binnen onze doelstellingen en ze komen bijvoorbeeld duizend euro tekort, dan passen wij dat bij."

Aanleveren

De stichting wil het de Goese goede doelen zo makkelijk mogelijk maken. Als ze een begroting aanleveren en duidelijk maken waarvoor ze geld nodig hebben, is het vaak al voldoende voor het stichtingsbestuur. "Je hoeft geen ingewikkelde formulieren in te vullen en je krijgt snel antwoord. We vergaderen zes of zeven keer per jaar. Daar tikken we alle aanvragen op basis van onze criteria af. Ik loop geen maanden met een dossier onder mijn arm."

Zwanen

Gemiddeld krijgen de projecten tussen de 500 en 2500 euro. Het maximum is 5000 euro. "We willen zoveel mogelijk mensen helpen", aldus Vermaire. De stichting heeft een lange lijst van in het verleden ondersteunde projecten. De variëteit is enorm.

Een van de eerste zaken waaraan de stichting geld gaf, was de aanleg van de tuin van hospice Clara's Hofje en één van de meest recente het behoud van bedevaartsplek het Vrouwenputje in 's-Heer Arendskerke. De meest bijzondere? Vermaire kan moeilijk een keuze maken, maar de stichting heeft ooit een keer voer geschonken aan de inmiddels overleden Jan Mieras, die de zwanen, ganzen en eenden in de vesten voerde. "We vonden het mooi dat iemand dat al die jaren uit eigen zak betaalde. We hebben hem toen een beetje geholpen." Ook zijn er de afgelopen jaren tal van social sofa's mogelijk gemaakt door de stichting, werd een toneelvereniging met een bijdrage van de ondergang gered, kan het buurtwerk op veel sympathie rekenen en is in het verleden een bedrag beschikbaar gesteld voor de restauratie van het schip De Avontuur. "In dat soort gevallen is het misschien een druppel op een gloeiende plaat, maar alle beetjes helpen."

Informatie

Wie ook iets organiseert of op poten wil zetten kan een aanvraag indienen via de website www.stichtingboone.nl.

Meer uit Beveland

Annelie Wisse en Eline Dam winnen skeelercup

GOES - Zaterdag 25 mei reisde een deel van de jeugdleden van SSC de Poel naar Oudewater voor de 1e skeelerwedstrijd van het seizoen. Ondanks de files onderweg en de regen had iedereen zin om lekker te knallen. De baan was helaas kleddernat en glad. En vanwege de files was er voor inrijden geen tijd. Geen ideale omstandigheden om je eerste sprint van het seizoen tot en vliegende start te maken. Ook al niet doordat er heel veel trainingen dit seizoen afgelast zijn door regen en de rijders dus niet optimaal voorbereid zijn.

5 uur geleden
Zeeuwse Regietafel Asiel reageert op Hoofdlijnenakkoord: 'Wij continueren onze aanpak'

GOES - PVV, VVD, NSC en BBB presenteren in hun Hoofdlijnenakkoord maatregelen om de instroom van asielzoekers te verlagen. Zo willen ze een procedure opstarten voor de invoering van een tijdelijke Asielcrisiswet en het intrekken van de Spreidingswet. In reactie hierop brengt de Zeeuwse Provinciale Regietafel Asiel (PRT) naar buiten, ondanks de aankondiging van deze maatregelen, achter de Zeeuwse asielaanpak te blijven staan. 

5 uur geleden
Avondvierdaagse Goes ontvangt 1500 euro voor organisatie

GOES - De laatste avond van de Avondvierdaagse in Goes werd feestelijk afgesloten met een bijzondere gebeurtenis.

22 uur geleden
UPDATE: Brand bij bedrijf Heinkenszand mogelijk aangestoken

HEINKENSZAND - De politie onderzoekt of de brand bij het bedrijf aan de Daniëlsweg in Heinkenszand afgelopen nacht is aangestoken. Twee caravans en een camper zijn hierbij in vlammen opgegaan.

1 dag geleden
Brand in Heinkenszand legt caravans en camper in de as

HEINKENSZAND - Op het terrein van een caravanhandel in Heinkenszand zijn in de nacht van dinsdag op woensdag twee caravans en een camperbus in vlammen opgegaan. 

1 dag geleden
Marnix Staete fase II van start in Goes

GOES - De symbolische eerste paal van de tweede fase van Marnix Staete in Goes is dinsdag 14 mei geslagen.

2 dagen geleden
250 euro boete voor illegaal jagen bij Colijnsplaat

COLIJNSPLAAT - Drie Roemeense mannen zijn zondagavond bij Colijnsplaat aangehouden voor illegaal jagen. 

2 dagen geleden