Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stichting Behoud Hoogaars houdt open dagen

Stichting Behoud Hoogaars houdt open dagen

VLISSINGEN - Altijd al eens een hoogaars van dichtbij willen aanschouwen? Dat kan, de Stichting Behoud Hoogaars die zich inzet voor het behoud van de historische vissersschepen houdt op vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober open dagen in de loods van de stichting aan de Jachthavenweg.

Voorafgaand aan de open dagen worden op dinsdag 24 oktober drie grote schepen van de Stichting Behoud Hoogaars (SBH) uit het water gehesen: de hoogaars Yerseke 36, de hengst Tholen 49 en de jachthoogaars Alcyon. Voorheen werden de schepen van de met een kraan uit het water getild, maar sinds kort beschikt de stichting over een speciale scheepslift. De drie schepen worden tussen 8 en 10 uur op de wal gezet en naar de loods van de stichting gebracht.
De eerste open dag op vrijdag is georganiseerd in samenwerking met Lecot Biermans, de grootste leverancier van (elektrisch) gereedschap, lakken en andere materialen die nodig zijn bij het restaureren van de houten schepen. Bezoekers kunnen dan niet alleen de schepen bewonderen maar ook zien welke materialen en gereedschappen er nodig zijn bij het onderhoud en de restauratie van de hoogaarsen. Op zaterdag worden bezoekers niet alleen in de gelegenheid gesteld om de schepen te bekijken maar kan er ook worden meegevaren met de Boreas, een van de kleinere schepen van de SHB. Beide dagen zijn er medewerkers aanwezig die tekst en uitleg kunnen geven bij hetgeen er allemaal te zien is. De loods van de stichting is beide dagen voor publiek geopend van 11 tot 17 uur.
De Stichting Behoud Hoogaars beschikt over zo’n 140 vrijwilligers voor het onderhoud en de schepen en om ermee te varen. De stichting kan nog nieuwe vrijwilligers gebruiken. Niet alleen handige doeners die kunnen helpen bij het onderhoud en de restauratie van schepen, maar bijvoorbeeld ook maats en schippers om met de historische schepen te varen. Nieuwe vrijwilligers kunnen zich tijdens de open dagen aanmelden.

Meer uit Vlissingen

Lezersfoto van de week toont strakblauwe hemel

VLISSINGEN - Een heerlijk zomerse foto heeft Anne-Marie van Iersel uit Vlissingen ingestuurd naar de Vlissingse Bode. Het is de 'Lezersfoto van de week' geworden.

13 uur geleden
Vlissinger (18) onwel; politie treft drugs aan

VLISSINGEN - Een man (18) uit Vlissingen is maandagmorgen rond 00.30 uur vermoedelijk door drugs onwel geworden in Westerzicht.

1 dag geleden
Bellamypark is vrijdag en zaterdag weer domein ringrijders

VLISSINGEN - De Zeeuwse Ringrijders Vereniging houdt vrijdag 26 juli en zaterdag 27 juli wedstrijden ringrijden op het Bellamypark in Vlissingen.

1 dag geleden
Vrouw rijdt met auto tegen gevel van portiekwoning

OOST-SOUBURG- Een oudere vrouw is zondagmiddag met haar auto tegen de gevel van een portiekwoning gereden. De vrouw reed door de M.A. van de Puttestraat en voerde daar enkele opmerkelijke handelingen uit. Via de F.Leenhoutstraat kwam de vrouw vervolgens de stoep op om daarna over een grasveld tegen de voorgevel van een portiekwoning aan te rijden. De auto kwam enkele meters verderop tot stilstand. De vrouw raakte bij het ongeval niet gewond.

2 dagen geleden
Twee fietsers gewond na botsing op de Vlamingstraat

VLISSINGEN- Op de Vlamingstraat zijn zaterdag aan het einde van de middag twee fietsers met elkaar in botsing gekomen. Dit gebeurde op de kruising met de Wagenaarstraat. Beide personen, een man en een vrouw, raakten gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De oorzaak van de botsing was vermoedelijk een voorrangskwestie.

2 dagen geleden
Vlissingen zoekt een Klimaatburgemeester

VLISSINGEN - Van 11 tot en met 17 november wordt voor de vierde keer de Nationale Klimaatweek (NKW) georganiseerd. Op allerlei manieren laten Nederlanders (Klimaatburgemeesters) zien wat je kan doen om duurzamer te leven tijdens de Nationale Klimaatweek. Het doel? Zoveel mogelijk Nederlanders inspireren om zich in te zetten voor een beter klimaat. Daarom zoeken het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en Klimaatstichting HIER nieuwe Klimaatburgemeesters in zo veel mogelijk gemeenten in Nederland. Zo ook in gemeente Vlissingen.Klimaatburgemeesters kunnen gemeenten helpen bij het stimuleren van anderen om duurzaam te gaan leven. Zij zijn de verbinding en inspiratiebron voor mede-inwoners. Met activiteiten en initiatieven brengen Klimaatburgemeesters anderen in beweging voor het klimaat, met als hoogtepunt de Nationale Klimaatweek. Het Klimaatburgermeesterschap is voor alle Nederlanders. Of je nou grote activiteiten voor de hele straat organiseert, of andere initiatieven onderneemt waarmee je anderen inspireert iets te doen voor een beter klimaat. Voorbeelden van activiteiten die Klimaatburgemeesters organiseren zijn: het opzetten van een kledingkettingruil, het gezamenlijk inkopen van laadpalen, het organiseren van een vegetarische buurtbarbecue, het vergroenen van de straat zoals het aanleggen van een geveltuin. Maar je kunt als Klimaatburgermeester ook je werkgever adviseren over duurzame mobiliteit. Word jij de Klimaatburgemeester van gemeente Vlissingen? Kijk voor de spelregels en hoe je je kunt aanmelden op www.nkw2024.nl/klimaatburgemeester.[n]

4 dagen geleden
Acteur Raymond Thiry ontvangt Career Achievement Award bij Film by the Sea

VLISSINGEN - Raymond Thiry ontvangt op zondag 8 september in Vlissingen de Career Achievement Award van de 26e editie van het festival Film by the Sea. Dat vindt van 6 tot en met 15 september plaats in Vlissingen en diverse andere Zeeuwse steden. 'De 64-jarige acteur, die beroemd werd met zijn vertolkingen van bikkelharde mannen met (soms) een klein hartje, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een vaste waarde in de Nederlandse film- en televisiewereld', schrijft de festivalorganisatie in een persbericht. Thiry verwierf onder meer bekendheid met zijn rol van 'Luther' in de succesvolle misdaadserie Penoza.

4 dagen geleden