Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Steyn blijft nog een jaar langer kinderburgemeester

Steyn blijft nog een jaar langer kinderburgemeester

KAPELLE - Steyn Almekinders blijft tot eind 2021 kinderburgemeester van de gemeente Kapelle.

Dat is besloten na een goed gesprek tussen waarnemend burgemeester Fons Naterop en zijn assistent. 'Vanwege de coronabeperkingen zijn veel activiteiten geannuleerd', verklaart de gemeente. 'Daardoor heeft Steyn niet de kans gekregen om zijn rol als kinderburgemeester volledig te kunnen vervullen.'

In december is Steyn gekozen tot kinderburgemeester. 'Steyn is erg blij met de verlenging. Hij zet zich met alle plezier een extra jaar in voor de kinderen in de gemeente Kapelle.' Daardoor vervalt dit jaar de kinderburgemeesterverkiezing in Kapelle.

App

De kinderburgemeester hoopt dat hij zich volgend jaar meer kan inzetten voor activiteiten en evenementen. Ook wil hij zijn extra tijd benutten om met zaken binnen toerisme en recreatie te werken. Dat was het thema van de kinderburgemeesterverkiezing van afgelopen jaar. 'Steyn wil graag een app laten maken met een digitale kaart voor kinderen om te laten zien wat er allemaal in de gemeente te doen is. Hij zet zich in voor meer evenementen voor kinderen in de gemeente, zoals de dikkebandenrace terug op de Kapelse Dag.' Daarnaast vindt Steyn het belangrijk om zich in te zetten tegen pesten.

Meer uit Reimerswaal

Wemeldings paar De Bourgraaf-Van den Bos viert diamanten huwelijksfeest

WEMELDINGE - Burgemeester Constantijn Jansen op de Haar van de gemeente Kapelle is maandag op bezoek geweest bij echtpaar De Bourgraaf-van den Bos ter ere van hun 60-jarig huwelijksjubileum.

13 uur geleden
21e Answester Dweilbandfestival is mooi feestje

HANSWEERT - Zondag was het in Hansweert weer tijd voor het Answester Dweilband Festival, dit jaar de 21e editie alweer. Talloze bezoekers uit het dorp en de regio trokken naar Hansweert voor een middag vol muziek, lekker eten en zelfs een loterij.

1 dag geleden
Geniet zondag van 'dweilen' en food in Hansweert

HANSWEERT - Ieder jaar op de laatste zondag van september vindt in Hansweert het Answester Dweilbandfestival plaats. Voor zondag 24 september staat de 21e editie in de startblokken. 

4 dagen geleden
Verkeer voorlopig verboden op instabiele dam Julianahaven Yerseke

YERSEKE - Omdat de damwand van de Julianahaven in Yerseke niet sterk en stabiel genoeg is, stelt de gemeente Reimerswaal een verkeersverbod in voor de kadewand. ‘Binnenkort wordt er een meetsysteem geplaatst om de stabiliteit van de damwand de komende tijd te meten’, laat de gemeente vrijdag weten. Op basis van de meetresultaten zijn misschien nog meer maatregelen nodig. ‘Dat is op voorhand niet uit te sluiten.’ 

4 dagen geleden
Jonge bestuurder ongeluk Kruiningen mogelijk onder invloed van drugs

KRUININGEN - De 21-jarige Kruininger die donderdag met zijn auto over de kop sloeg in zijn dorp reed mogelijk onder invloed van drugs. Dat meldt de politie.

4 dagen geleden
Nieuw bestuur Schoorse herfstmarkt: 'We willen dit leuke feest laten groeien'

SCHORE - Het nieuwe bestuur van stichting Schoorse Herfstmarkt kon zaterdag meekijken hoe de geroutineerde, afzwaaiende bestuursleden de markt in goede banen leidden. Voor editie 2024 staan Niels Peterson, Mark Kneepkens, Jeroen Heerspink en Jelmer Holm aan het roer.

5 dagen geleden
Botsing met meerdere voertuigen op A58 bij Schore: meerdere personen gewond

SCHORE - Bij een aanrijding op de snelweg A58 tussen Kapelle en Schore zijn woensdagavond meerdere personen gewond geraakt.

5 dagen geleden