Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stevige winsten op koersenborden Wall Street

Stevige winsten op koersenborden Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met stevige koerswinsten gesloten. Beleggers op Wall Street waren op de eerste handelsdag van de nieuwe beursmaand maart optimistisch gestemd. Dat kwam door de politieke ontwikkelingen rond het coronasteunpakket van 1900 miljard dollar van president Joe Biden en de Amerikaanse goedkeuring van het coronavaccin van farmaceut Johnson & Johnson (J&J).

De Dow-Jonesindex sloot 2 procent hoger op 31.535,51 punten. De brede S&P 500 klom 2,4 procent tot 3901,82 punten, de sterkste dagelijkse stijging sinds juni en de technologiegraadmeter Nasdaq steeg 2,9 procent tot 13.282,95 punten.

Het coronasteunpakket van Biden gaat naar de Senaat, waar de Democratische vicepresident Kamala Harris mogelijk een beslissende stem zal moeten uitbrengen. In de Senaat hebben zowel de Republikeinen als de Democraten namelijk 50 zetels.

Het aandeel J&J won 0,5 procent. De Amerikaanse medicijnwaakhond FDA heeft het vaccin van de Leidse farmaceut Janssen, dochteronderdeel van J&J, een noodgoedkeuring gegeven voor de Amerikaanse markt. De Europese toezichthouder EMA zal het vaccin naar verwachting op 11 maart goedkeuren.

Boeing wint, aandacht voor Berkshire Hathaway

Boeing werd 5,8 procent hoger gezet, na een extra order voor 25 vliegtuigen van het type 737 MAX door United Airlines dat 1,2 procent aan waarde erbij kreeg. Dat wordt gezien als een teken van vertrouwen in de 737 MAX, die sinds kort weer mag vliegen na twee dodelijke crashes met het type in korte tijd. Ook heeft United om versnelde levering van eerder bestelde 737 MAX-toestellen gevraagd.

Verder ging de aandacht uit naar Berkshire Hathaway, de investeringsmaatschappij van superbelegger Warren Buffett. Berkshire heeft het slotkwartaal van 2020 uitstekend gepresteerd. De onderneming boekte een fors hoger resultaat, geholpen door de rendementen op aandelen als die van techconcern Apple. Berkshire ging 3,6 procent vooruit.

Op macro-economisch gebied werd door marktonderzoeker ISM gemeld dat de bedrijvigheid in de Amerikaanse industrie in februari het hardst is gegroeid in drie jaar.

De euro noteerde op 1,2046 dollar, tegen 1,2049 dollar bij het slot in Europa. Een vat Amerikaanse olie zakte 2 procent tot 60,44 dollar. Brentolie daalde 1,7 procent in prijs tot 63,46 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Mercedes-Benz aansprakelijk gesteld in sjoemeldieselzaak

STUTTGART (ANP/BLOOMBERG) - De rechter in Duitsland heeft autoconcern Mercedes-Benz Group aansprakelijk gesteld in een zaak die bezitters van sjoemeldiesels hadden aangespannen. Het toenmalige Daimler zou jarenlang software in dieselauto's hebben geïnstalleerd. Daardoor leken de auto's bij testen te voldoen aan de geldende uitstootnormen, terwijl dit in de praktijk niet zo was.

8 minuten geleden
Aantal huizen met nieuwe huurder is hard gedaald

UTRECHT (ANP) - Het aantal huizen dat een nieuwe huurder kreeg is vorig jaar hard gedaald, melden makelaarsvereniging NVM en Vastgoedmanagement Nederland (VGM NL). Maatregelen vanuit de overheid om huurprijzen te verlagen en zittende huurders beter te beschermen zorgen er mogelijk voor dat beleggers huurwoningen verkopen in plaats van opnieuw verhuren, denken de organisaties. Vooral in de laatste drie maanden van het jaar werden veel minder huizen verhuurd.

20 minuten geleden
Take-Two koopt maker schietspel Borderlands

NEW YORK (ANP/RTR) - Gamebedrijf Take-Two Interactive Software, bekend van onder meer Grand Theft Auto, neemt spelletjesontwikkelaar Gearbox Entertainment over. Gearbox is vooral bekend van het populaire schietspel Borderlands.

34 minuten geleden
Verzekeraars vrezen miljardenschade na instorten brug Baltimore

BALTIMORE (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De financiële schade na het instorten van de brug in Baltimore kan oplopen tot miljarden dollars, vrezen verzekeraars. Analisten van Barclays schatten dat de schade aan de brug alleen al zo'n 1,2 miljard dollar (1,1 miljard euro) bedraagt. Daarnaast komen er waarschijnlijk claims binnen voor de dood van de bouwvakkers en voor alle schepen die nu de haven van Baltimore niet kunnen bereiken of verlaten.

42 minuten geleden
China beëindigt jarenlange wijnoorlog met Australië

MELBOURNE (ANP/BLOOMBERG) - China beëindigt vanaf vrijdag de importheffingen op Australische wijn, zo heeft het Chinese ministerie van Handel aangekondigd. Hiermee komt een einde aan een jarenlange wijnoorlog met Australië.

1 uur geleden
Amsterdamse AEX-index stijgt weer naar record

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam is donderdag opnieuw naar een recordniveau gestegen, geholpen door de koerswinsten op Wall Street een dag eerder. Op het Damrak kwamen de uitbater van snellaadstations Fastned, de aanbieder van postkluisjes InPost en investeerder HAL met cijfers.

2 uur geleden
Hogere opening beurzen verwacht, cijfers Fastned en InPost

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen lijken donderdag hoger te openen. Daarmee zou de Amsterdamse AEX-index het record nog verder aanscherpen. De stemming wordt gesteund door de winsten op Wall Street. Op het Damrak kwamen de aanbieder van postkluisjes InPost en de exploitant van snellaadstations Fastned met cijfers. Het is de laatste handelsdag van deze week, want op Goede Vrijdag zijn de Europese en Amerikaanse aandelenmarkten dicht.

3 uur geleden