Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Steunpunt vraagt mensen te letten op de kiekendief

Steunpunt vraagt mensen te letten op de kiekendief

GOES - Mensen die een broedende kiekendief in het landschap zien wordt gevraagd dit door te geven via www.steunpuntkiekendief.nl.

Het kan ook via 0113-230936. De bruine kiekendief heeft het moeilijk in Zeeland.

Tarwe

Hij verplaatst zijn broedgebied steeds vaker naar landbouwpercelen met tarwe, luzerne, graszaad of gerst. Als er geoogst wordt, levert dat vanzelfsprekend gevaren op. De nesten liggen vaak goed verscholen in het gewas. De landbouwer kan deze dan ook makkelijk over het hoofd zien. Als mensen ergens nesten zien en dit melden, kunnen de vrijwilligers van het steunpunt deze beschermen.

Topje

Vorig jaar hebben zij dat zo'n tien keer gedaan. "Maar dit is slechts het topje van de ijsberg. Heel veel nesten worden niet gezien of gemeld."

Het steunpunt is een initiatief van Stichting Landschapsbeheer Zeeland, Roofvogelwerkgroep Zeeland, Het Zeeuwse landschap, ZLTO, Poldernatuur Zeeland en de provincie. Meer op www.steunpuntkiekendief.nl.

Meer uit Beveland

Treinverkeer ligt stil na aanrijding tussen Goes en Middelburg

ZEELAND - Het treinverkeer tussen Vlissingen en Roosendaal ligt vrijdagmiddag stil. Oorzaak is een aanrijding tussen Goes en Middelburg. 

12 minuten geleden
Driedaags muziekfestival Nisse vrijdag van start

NISSE - Drie dagen vol muziek, eten, proeven en drinken, kunst, vintage en klassiekers in een historische omgeving. Dat is het Festival Weekend Nisse, dat vrijdag 12 tot en met zondag 14 juli wordt gehouden in het hart van het dorp.

4 uur geleden
Looprek, rolstoel en kruk komen voortaan uit de muur bij ziekenhuis Adrz in Goes

GOES - Ziekenhuis Adrz in Goes heeft een nieuwe hulpmiddelenautomaat. Daarmee kunnen patiënten voortaan op ieder gewenst tijdstip looprekken en krukken uit de muur te halen.

4 uur geleden
Heel Kortgene bouwt mee aan traditionele skiff

KORTGENE - Sinds januari zijn er in de oude basisschool in Kortgene geregeld vrijwilligers bezig met de bouw van een zogeheten 'St. Ayles skiff'. De inwoners van Kortgene zijn al zo'n beetje in de laatste fase van de bouw van de boot en maken zich klaar voor de doop op 3 augustus.

5 uur geleden
Lezersfoto van de week met bijzondere sfeer

GOES - Deze foto staat deze week in de rubriek 'Lezersfoto van de week' in de Bevelandse Bode. Marian Willeboer stuurde 'm in.

21 uur geleden
Demonstratie ringrijden bij Oogstfeest Wolphaartsdijk

WOLPHAARTSDIJK - Zaterdag 13 juli geeft ringrijderijvereniging 'Ons Genoegen' uit Wemeldinge een demonstratie ringrijden tijdens het Oogstfeest in Wolphaartsdijk. 

1 dag geleden
Woningvernieuwing Goes-Oost gaat laatste fase in

GOES - De laatste fase van de woningbouwvernieuwing in de Verzetsheldenbuurt in Goes-Oost begint volgende week officieel. 'In verschillende fasen zijn er 138 verouderde huurwoningen gesloopt', laat woningcorporatie Beveland Wonen weten. 'In totaal worden 112 huurwoningen en twaalf koopwoningen woningen teruggebouwd.'

1 dag geleden