Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Steunpunt vraagt mensen te letten op de kiekendief

Steunpunt vraagt mensen te letten op de kiekendief

GOES - Mensen die een broedende kiekendief in het landschap zien wordt gevraagd dit door te geven via www.steunpuntkiekendief.nl.

Het kan ook via 0113-230936. De bruine kiekendief heeft het moeilijk in Zeeland.

Tarwe

Hij verplaatst zijn broedgebied steeds vaker naar landbouwpercelen met tarwe, luzerne, graszaad of gerst. Als er geoogst wordt, levert dat vanzelfsprekend gevaren op. De nesten liggen vaak goed verscholen in het gewas. De landbouwer kan deze dan ook makkelijk over het hoofd zien. Als mensen ergens nesten zien en dit melden, kunnen de vrijwilligers van het steunpunt deze beschermen.

Topje

Vorig jaar hebben zij dat zo'n tien keer gedaan. "Maar dit is slechts het topje van de ijsberg. Heel veel nesten worden niet gezien of gemeld."

Het steunpunt is een initiatief van Stichting Landschapsbeheer Zeeland, Roofvogelwerkgroep Zeeland, Het Zeeuwse landschap, ZLTO, Poldernatuur Zeeland en de provincie. Meer op www.steunpuntkiekendief.nl.

Meer uit Beveland

Inloopspreekuur en koffie-uurtje voor mantelzorgers in 's-Gravenpolder

‘s-GRAVENPOLDER - VrijwilligersHuis Borsele organiseert woensdag 22 maart het eerste inloopspreekuur in ’s-Gravenpolder voor mantelzorgers. Hier kunnen mantelzorgers ut de gemeente Borsele binnenlopen met alle vragen over hun zorgtaak.

18 uur geleden
Dorine Kole wint Goese dichtwedstrijd en hangt straks in etalages

GOES - De jury van de poëziewedstrijd ‘Bomen en natuur in Goes’ heeft unaniem ‘Nog heel even’ van de Goese Dorine Kole als mooiste inzending gekozen. Daarmee komt haar gedicht de komende weken in Goese winkeletalages te hangen. 

22 uur geleden
Dinsdag en woensdag zware ochtendspits verwacht door veel regen

Wie deze week vroeg de weg op gaat, moet rekening houden met een zware spits door slechte weersomstandigheden. Vooral dinsdag en woensdag is de kans op regen in de ochtenduren groot.

1 dag geleden
Borsele lanceert digitale nieuwsbrief over ontwikkelingen energietransitie

HEINKENSZAND - De gemeente Borsele komt met een digitale nieuwsbrief over alle ontwikkelingen rondom de energietransitie, zoals de mogelijke bouw van twee nieuwe kerncentrales. Alle belangstellenden kunnen zich op deze nieuwsbrief abonneren. De gemeente streeft ernaar de brief minimaal eens per maand te versturen, laat ze maandag weten.

1 dag geleden
Franda van der Zande wint fotowedstrijd Borsele

HEINKENSZAND – In het gemeentehuis van Borsele is zaterdag de winnaar van de jaarlijkse fotowedstrijd van de Culturele Raad Borsele bekend gemaakt. Franda van der Zande heeft volgens de jury het beste het thema ‘De kracht van Borsele’ in haar foto gevangen en won de eerste prijs.

1 dag geleden
Grote Geelstaart en Baneham gaan door naar de finale van Spectra op het Klomppop Festival

OVERZANDE - De bands Grote Geelstaart en Baneham hebben zaterdag de eerste halve finale van Spectra gewonnen in de Klomp in Ovezande. Beide bands gaan door naar de finale die op Klomppop Festival wordt georganiseerd.

2 dagen geleden
Grote Geelstaart en Baneham gaan door naar de finale van Spectra op het Klomppop Festival

OVERZANDE -  De bands Grote Geelstaart en Baneham hebben zaterdag de eerste halve finale van Spectra gewonnen in de Klomp in Ovezande. Beide bands gaan door naar de finale die op Klomppop Festival wordt georganiseerd.

2 dagen geleden