Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Steunpakketten voor Thoolse ouderen in armoede

Steunpakketten voor Thoolse ouderen in armoede

SINT-PHILIPSLAND - Vrijwilligers van Stichting Geef Niet Op! brachten afgelopen week steunpakketjes rond aan ouderen in armoede op Tholen. Eén van die vrijwilligers is Jantine den Braber uit Sint-Philipsland. Ze is sinds kort vrijwilliger na jarenlang donateur te zijn. ‘’We willen laten zien dat we er zijn om ze te helpen.’’ 

Jantine zegt dat ouderen in de minima vaak niet durven om hulp te vragen. ‘’Vaak schamen ze zich er voor en durven ze het daardoor niet.’’ Zelf heeft Jantine vroeger ook in armoede geleefd. ‘’Ik weet de pijn die daarbij komt om bijvoorbeeld niet naar een verjaardag te kunnen gaan omdat er niet genoeg geld was om een cadeautje te kopen.’’ Nu ze zelf een groot huis, een gelukkig gezin heeft en in goede omstandigheden leeft, wilt ze graag haar geluk en welvaart delen met zij die het minder hebben. Ze gebruikt dan ook haar eigen ervaring met armoede om te sympathiseren met de mensen die ze helpt.’’ Ik zeg altijd: Het glas is halfvol. Ik wil ze graag laten zien wat ze wel hebben.’’

Actie
De stichting deed mee met de landelijke actie van het Armoedefonds om 65-plussers in de minima een hart onder de riem te steken tijdens deze winter. De ‘Ik-Denk-Aan-Jou’ steunpakketjes bestaan voornamelijk uit bonnen voor de Albert Heijn bijvoorbeeld. Ook mondkapjes en verzorgingsmiddelen zitten er in. De steunpakketjes heeft de stichting van het Armoedefonds gekregen. In totaal heeft het fonds zo’n 7500 weggegeven aan 160 lokale organisaties om ze weg te geven. Volgens het Armoedefonds leven er zo’n 400.000 ouderen rond het sociaal minimum. Naast ouderen helpen, wilt de organisatie ook door de actie meer bekendheid werven in de regio. ‘’We willen graag dat er meer ouderen hulpvrager worden bij ons’’, vertelt de stichting. De organisatie helpt mensen in armoede naast hulpmiddelen weg te geven, ook met andere dingen, zoals hun te helpen een sollicitatiebrief te schrijven. ‘’Armoede kent meerdere vormen, niet alleen financieel. Denk maar aan eenzaamheid, dat is ook groot probleem die we in de samenleving hebben. Vooral voor de ouderen.’’

Verjaardag
Ook al werkt Jantine als vrijwilliger nog maar kort bij de stichting, heeft ze in die korte tijd al veel mooie dingen mee mogen maken. ‘’Het mooiste wat ik heb mogen meemaken, is het brengen van een pakketje voor een meisje dat te weinig geld had om cadeaus te krijgen voor haar verjaardag. Als je op een filmpje terug ziet hoe blij zo’n pakketje dat meisje maakt, smelt je hart gewoon.’’ De stichting zegt dat ze specifiek voor kinderen van onder de vier jaar en boven de twaalf pakketjes maken. ‘’Die vallen namelijk buiten de boot voor een jarige Job box.’’

Doneren

Stichting Geef Niet Op! Begon drie jaar geleden als een facebook pagina om mensen die in de minima zaten te helpen door samen acties te bedenken. Uiteindelijk is de Facebookgroep uitgegroeid tot een landelijke stichting. De stichting heeft naast de actie en verjaardagpakketten nog meer projecten. Die zijn te vinden op de website https://stichtinggeefnietop.nl/. Daar kan ook gedoneerd worden. 

Meer uit Tholen

Bijna 30.000 euro voor lokale initiatieven dankzij Windfonds Krammer

SINT PHILIPSLAND - Deze maand was het weer zo ver. Windfonds Krammer overhandigde de cheques van de eerste ronde in 2024, waarmee ze projecten in de omgeving (mede) financiert.

1 dag geleden
Summergames brengt Thoolse jeugd samen

SINT PHILIPSLAND - Onder een stralende zon ging donderdag de derde activiteit van de Thoolse Summergames van start. Veertig kinderen, gewapend met spuitbussen, lieten hun artistieke talenten zien tijdens een graffiti-workshop bij jeugdhonk De Kelder in Sint Philipsland.

2 dagen geleden
Weerbericht: 'Aangenaam zomerweer, maar vanavond kans op buien'

THOLEN - De nieuwe week kent een zomerse start met 22 tot 27 graden en veel zon. 's Avonds stijgt wel de kans op (onweers)buien. Dinsdag is tijdelijk een mindere dag met flink wat buien bij maxima rond 22 graden. Vanaf woensdag is het een aantal dagen vrij aangenaam Hollands zomerweer met zon en oplopende temperaturen. Woensdag is het 22 tot 24 graden en donderdag 24 tot 27 graden.

3 dagen geleden
Tot jaarwisseling nog werkzaamheden voor betere bereikbaarheid Tholen

THOLEN - Dit voorjaar werden de nieuwe kruising en de aansluiting op de Molenvlietsedijk geopend. Tot en met het einde van dit jaar vinden er nog verschillende afrondende werkzaamheden plaats.

3 dagen geleden
Op de werkvloer bij accountant Dennis: 'Je bouwt echt een band op met klanten' [OP DE WERKVLOER]

SINT-MAARTENSDIJK - Remmerswaal Accountants & Adviseurs is een accountants- en advieskantoor met vestigingen in Roosendaal, Bergen op Zoom en Sint-Maartensdijk. Samen met zijn collega's zet accountant Dennis de Bruijn zich dagelijks in om klanten te adviseren bij hun administratie, jaarrekening en fiscale aangiften. Klanten van Remmerswaal zijn vooral MKB-bedrijven en particulieren in Zeeland en West-Brabant. Zij bouwen en vertrouwen al sinds 1956 op het kantoor, vooral dankzij het persoonlijke contact.

4 dagen geleden
Begeleidingsvaartuig scouting in de problemen op de Oosterschelde

STAVENISSE- Een begeleidingsvaartuig van de scouting is zaterdagmiddag in de problemen gekomen op de Oosterschelde. De oorzaak was een technisch mankement. Hierdoor had het vaartuig geen voortstuwing meer tijdens de begeleiding van de scoutingleden in  de bijboten. Onder leiding van de brandweer is de hele scoutingvloot begeleid naar de haven van Stavenisse.

4 dagen geleden
Het Schorrekoor met dirigent Ruijten treedt op tijdens Havendag Stavenisse

STAVENISSE - Op zaterdag 20 juli keert de Havendag in Stavenisse terug. Naast kraampjes en oude ambachten is er ook ruimte ingericht om van muziek te genieten. Het Schorrekoor verzorgt een optreden waarbij bezoekers kunnen genieten van een keur van liedjes dat het Schorrekoor ten gehore zal brengen.

4 dagen geleden