Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Steunpakketten voor Thoolse ouderen in armoede

Steunpakketten voor Thoolse ouderen in armoede

SINT-PHILIPSLAND - Vrijwilligers van Stichting Geef Niet Op! brachten afgelopen week steunpakketjes rond aan ouderen in armoede op Tholen. Eén van die vrijwilligers is Jantine den Braber uit Sint-Philipsland. Ze is sinds kort vrijwilliger na jarenlang donateur te zijn. ‘’We willen laten zien dat we er zijn om ze te helpen.’’ 

Jantine zegt dat ouderen in de minima vaak niet durven om hulp te vragen. ‘’Vaak schamen ze zich er voor en durven ze het daardoor niet.’’ Zelf heeft Jantine vroeger ook in armoede geleefd. ‘’Ik weet de pijn die daarbij komt om bijvoorbeeld niet naar een verjaardag te kunnen gaan omdat er niet genoeg geld was om een cadeautje te kopen.’’ Nu ze zelf een groot huis, een gelukkig gezin heeft en in goede omstandigheden leeft, wilt ze graag haar geluk en welvaart delen met zij die het minder hebben. Ze gebruikt dan ook haar eigen ervaring met armoede om te sympathiseren met de mensen die ze helpt.’’ Ik zeg altijd: Het glas is halfvol. Ik wil ze graag laten zien wat ze wel hebben.’’

Actie
De stichting deed mee met de landelijke actie van het Armoedefonds om 65-plussers in de minima een hart onder de riem te steken tijdens deze winter. De ‘Ik-Denk-Aan-Jou’ steunpakketjes bestaan voornamelijk uit bonnen voor de Albert Heijn bijvoorbeeld. Ook mondkapjes en verzorgingsmiddelen zitten er in. De steunpakketjes heeft de stichting van het Armoedefonds gekregen. In totaal heeft het fonds zo’n 7500 weggegeven aan 160 lokale organisaties om ze weg te geven. Volgens het Armoedefonds leven er zo’n 400.000 ouderen rond het sociaal minimum. Naast ouderen helpen, wilt de organisatie ook door de actie meer bekendheid werven in de regio. ‘’We willen graag dat er meer ouderen hulpvrager worden bij ons’’, vertelt de stichting. De organisatie helpt mensen in armoede naast hulpmiddelen weg te geven, ook met andere dingen, zoals hun te helpen een sollicitatiebrief te schrijven. ‘’Armoede kent meerdere vormen, niet alleen financieel. Denk maar aan eenzaamheid, dat is ook groot probleem die we in de samenleving hebben. Vooral voor de ouderen.’’

Verjaardag
Ook al werkt Jantine als vrijwilliger nog maar kort bij de stichting, heeft ze in die korte tijd al veel mooie dingen mee mogen maken. ‘’Het mooiste wat ik heb mogen meemaken, is het brengen van een pakketje voor een meisje dat te weinig geld had om cadeaus te krijgen voor haar verjaardag. Als je op een filmpje terug ziet hoe blij zo’n pakketje dat meisje maakt, smelt je hart gewoon.’’ De stichting zegt dat ze specifiek voor kinderen van onder de vier jaar en boven de twaalf pakketjes maken. ‘’Die vallen namelijk buiten de boot voor een jarige Job box.’’

Doneren

Stichting Geef Niet Op! Begon drie jaar geleden als een facebook pagina om mensen die in de minima zaten te helpen door samen acties te bedenken. Uiteindelijk is de Facebookgroep uitgegroeid tot een landelijke stichting. De stichting heeft naast de actie en verjaardagpakketten nog meer projecten. Die zijn te vinden op de website https://stichtinggeefnietop.nl/. Daar kan ook gedoneerd worden. 

Meer uit Tholen

'Kabinet slaat plank mis bij versterking van regionale en lokale journalistiek'

THOLEN/DEN HAAG - In een recente brief aan de Tweede Kamer heeft staatssecretaris Uslu (Cultuur en Media) de cruciale rol benadrukt die regionale en lokale journalistiek speelt in het versterken van de band tussen burgers en het democratisch draagvlak in Nederland. 

55 minuten geleden
Nieuwe woonwijk in Stavenisse met 32 'betaalbare' woningen in Poststraat-Zuid

STAVENISSE - Een stuk landbouwgrond aan de Poststraat in Stavenisse moet plek maken voor 32 nieuwe woningen. Dat staat in het bestemmingsplan dat gisteren positief is ontvangen door de gemeenteraad. De eerste werkzaamheden van deze woonwijk moeten binnen enkele maanden beginnen.

2 uur geleden
Sint Philipsland krijgt groen licht voor groter bedrijventerrein

SINT PHILIPSLAND - De provincie ging eerst niet akkoord met de plannen van de gemeente Tholen voor het uitbreiden van het bedrijventerrein in Sint Philipsland. De natuur zou te veel lijden, was het oordeel. Tholen heeft de plannen herzien en de aangepaste plannen zijn nu wel naar de zin van de provincie.

5 uur geleden
Thoolse Lieke (16) stunt met goud op Europees kampioenschap in Italië

THOLEN - De 16-jarige Lieke Spaans uit Tholen is onlangs Europees kampioen geworden op het onderdeel cattle sorting, beter bekend als runderwerk. Bij deze wedstrijd moet de ruiter zo snel mogelijk één koe uit een kudde van tien koeien halen. Lieke wist de snelste tijd neer te zetten en versloeg daarmee de Italiaanse en Franse topfavorieten tijdens het Europees kampioenschap in Italië.

18 uur geleden
Boer Bart uit Sint Philipsland schittert op sexyboerenkalender

SINT PHILIPSLAND - Boer Bart uit Sint Philipsland is een van de gelukkige boeren die is geselecteerd voor de 6e editie van De Boeren Kalender. Deze bijzondere kalender staat bekend om zijn ondeugende foto’s van boeren en boerinnen. Bart is een van de dertig gelukkigen.

1 dag geleden
Historische wandeltochten door Tholen trekken meer dan 200 deelnemers

THOLEN - Hoe zijn de vestingmuren van Tholen-stad ontstaan? Wat weten we over de verdronken stad Reymerswael? En waarom was de langste en oudste waterlinie van Nederland zo belangrijk? Deze vragen werden afgelopen zondag beantwoord tijdens de laatste etappe van Expeditie Zuidwaterlinie in Tholen. Meer dan tweehonderd mensen reisden terug in de tijd om achter deze antwoorden te komen.

1 dag geleden
Aan de keukentafel met Jurgen: 'Dit vak leer je niet op de middelbare school' [AAN DE KEUKENTAFEL]

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij ‘s nachts van wakker? In ‘Aan de keukentafel met...’ gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Jurgen van Keulen.

2 dagen geleden