Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Steun voor gezinnen die het zwaar hebben

Steun voor gezinnen die het zwaar hebben

MIDDELBURG - Kinderen groeien soms op in omstandigheden die knellend voor hen zijn. Ook in Middelburg. Met ‘Samen Oplopen’ ondersteunt Welzijn Middelburg gezinnen en alleenstaande jongeren met veel stress, door inwoners uit Middelburg aan ze te koppelen. De gezinnen zijn bijvoorbeeld gevlucht en begrijpen de samenleving niet goed of het zijn alleenstaande ouders of gezinnen waar beperkingen een rol spelen. Een gezinsbuddy ‘loopt een stukje samen op’ met zo’n gezin.

De gezinsbuddy staat op een vriendschappelijke manier naast het gezin of de jongere en onderneemt dingen met ze. Zoals samen naar buiten gaan, mee naar de verloskundige of het consultatiebureau, spelen met de kinderen, aanmelden voor sport, mee naar buurtactiviteiten, lastige papieren lezen, samen moeilijke telefoontjes plegen, helpen integreren, helpen met huiswerk van de kinderen, samen koken, de samenleving helpen snappen, een luisterende oor bieden et cetera. Het netwerk van het kwetsbare gezin wordt daardoor groter en beter. Zo krijgen de kinderen in deze gezinnen de kans om zich gezond te ontwikkelen en hebben ze meer kansen op een goede toekomst. Samen Oplopen is ook voor jongeren tot en met 23 jaar die niet terug kunnen vallen op ouders.

Maatje zijn
Gezinsbuddy’s bezoeken wekelijks of om de week, kort of lang, een gezin. Zij krijgen 2 basistrainingen en de coördinator van Welzijn Middelburg begeleidt en coacht hen waar dat maar nodig is. De coördinator kijkt waar de behoefte van het gezin ligt en wat een vrijwilliger leuk vindt om te doen en maakt zo een passende koppeling. Bestaande vrijwilligers geven aan dat ‘Samen Oplopen’ hun eigen leven verrijkt en dat ze blij zijn zoveel impact te kunnen maken op de levens van kinderen in de gezinnen.

Wil je meer weten?
Als je wil weten wat je kunt verwachten als je wordt gekoppeld aan een gezin of jongere, kom dan naar de informatiebijeenkomst van donderdag 23 juni 16.30-18.00 uur in de ZB Bibliotheek van Zeeland, aan de Kousteensedijk 7 in Middelburg. Meld je aan bij Puck Dekkers van Welzijn Middelburg ([email protected] / 06-5164 4619). Of kijk op welzijnmiddelburg.nl. Ook als je een gezin kent dat gebaat is bij een vrijwilliger, mag je dit bij Welzijn Middelburg melden.

Meer uit Middelburg

Westkapelle 800 jaar presenteert een uniek fotoboek van de optocht in 2023

WESTKAPELLE - Op 13 mei 2023 was heel Westkapelle op de been voor de optocht van 800 jaar stadsrechten Westkapelle. Een prachtige dag, waarop het feestjaar op mooie wijze werd geopend. 

10 uur geleden
Wethouder Tuk wordt kernwethouder Meliskerke

DOMBURG - Wethouder Tuk gaat kernwethouder worden van Meliskerke. Hiermee neemt wethouder Tuk het kernwethouderschap voor Meliskerke over van wethouder De Jonge.

1 dag geleden
40 Jaar Scouting Blauwe Jungle: een feest voor scouts met een beperking in Middelburg

MIDDELBURG - Op 20 april zal er een groot feest plaatsvinden in verband met het 40-jarig bestaan van Scoutinggroep Blauwe Jungle in Middelburg. Van 13:30 tot 16:30 verzamelen alle Zeeuwse scoutinggroepen met een beperking;  de Blauwe Vogels van de Deltagroep uit Goes en de Jitsers van scouting 't Jagertje uit Hulst, in clubhuis aan de Geerseweg 8.

2 dagen geleden
Laat je inspireren op de open dag van Muziekschool Zeeland

MIDDELBURG - Op zaterdag 13 april houdt Muziekschool Zeeland, al 70 jaar het muzikale opleidingsinstituut van Zeeland voor jong en oud, haar open dag in Middelburg. Van 11:00-14:00 kun je zelf verschillende instrumenten uitproberen of genieten van een de vele optredens.

2 dagen geleden
Subsidie voor Vestrock en PopMonument Veere om meer met jongeren te doen

MIDDELBURG - Gedeputeerde Staten van de provincie Zeeland hebben op 9 april besloten wederom twee projecten uit de Impuls Jongerencultuur te subsidiëren. Het is de vijfde toekenning uit de tweede openstelling . Het gaat om een bedrag van in totaal € 69.000. Daarmee is er in deze ronde nog € 172.168 beschikbaar.

2 dagen geleden
Doortrapdag gemeente Veere 2024

VEERE - Op 16 mei aanstaande organiseert Welzijn Veere met de Provincie Zeeland, het ROVZ (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland) gratis een Doortrapdag in de gemeente Veere.

3 dagen geleden
Nieuwe EP van Alta Luna komt vrijdag 12 april uit

MIDDELBURG - De EP 'Shorter Days, Longer Nights' komt op vrijdag 12 april uit. Om dit te vieren speelt Alta Luna diezelfde dag 's avonds in de Spot in Middelburg haar EP Releaseshow. Breakout en Grainbait treden ook op. 

3 dagen geleden