Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sterrenregen opkomst: Aankomend weekend spot je tot 50 vallende sterren per uur

Sterrenregen opkomst: Aankomend weekend spot je tot 50 vallende sterren per uur

THOLEN - Voor liefhebbers van vallende sterren, staat er dit weekend iets bijzonders te wachten. Het aankomende weekend zal namelijk de Perseïdenregen plaatsvinden, waardoor je de mogelijkheid hebt om tussen de 38 en 50 vallende sterren per uur te bewonderen. 


Vorig jaar waren de Perseïden nauwelijks te zien omdat er tijdens het hoogtepunt van de regen een volle maan was. Gelukkig belooft het dit jaar anders te zijn en moeten de vallende sterren juist goed zichtbaar zijn. Volgens Weeronline is de Perseïdenregen gunstig vanwege de zomervakantieperiode. “Veel mensen hebben vrije tijd, blijven wat langer op en krijgen zo de kans om naar de nachtelijke hemel te kijken. Dat is de reden waarom deze meteorenzwerm zo geliefd is. De kans is groot dat ze dit jaar goed te zien zullen zijn.”

Dit jaar waren er tot nu toe niet zoveel vallende sterren te zien, behalve de Boötiden. Maar dat gaat veranderen met de Perseïden. In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 augustus kun je tussen de 38 en 50 vallende sterren per uur zien van de Perseïden. Dezelfde hoeveelheid sterren kun je zien in de nacht van 13 op 14 augustus. Als je de andere vallende sterren ook meetelt, zijn dat in totaal ongeveer 48 tot 65 sterren per uur. 

Beste kijkmoment
Het beste moment om te kijken is op zondag 13 augustus om 04.00 uur. Dan zijn er ongeveer 44 vallende sterren per uur te zien. “Kijk schuin omhoog naar het oosten of noordoosten voor de beste kans. Je ziet heldere, snelle strepen met licht die nalichten. Ze bewegen heel snel, bijna 214.000 km/uur”, aldus Rico Schröder van Weeronline.

Als je dit weekend geen tijd hebt om te kijken, zijn er drie dagen voor en na het hoogtepunt ook nog mogelijkheden om vallende sterren te spotten. De nacht van 10 op 11 augustus zijn er al zes zichtbaar en de nacht daarna twaalf. In alle gevallen is het beste moment om rond 04.00 uur ‘s ochtends te kijken.


Lees ook

Zomerse temperaturen op komst met kans op enkele buien

Meer uit Tholen

Weerbericht: 'Aangenaam zomerweer, maar vanavond kans op buien'

THOLEN - De nieuwe week kent een zomerse start met 22 tot 27 graden en veel zon. 's Avonds stijgt wel de kans op (onweers)buien. Dinsdag is tijdelijk een mindere dag met flink wat buien bij maxima rond 22 graden. Vanaf woensdag is het een aantal dagen vrij aangenaam Hollands zomerweer met zon en oplopende temperaturen. Woensdag is het 22 tot 24 graden en donderdag 24 tot 27 graden.

2 uur geleden
Tot jaarwisseling nog werkzaamheden voor betere bereikbaarheid Tholen

THOLEN - Dit voorjaar werden de nieuwe kruising en de aansluiting op de Molenvlietsedijk geopend. Tot en met het einde van dit jaar vinden er nog verschillende afrondende werkzaamheden plaats.

6 uur geleden
Op de werkvloer bij accountant Dennis: 'Je bouwt echt een band op met klanten' [OP DE WERKVLOER]

SINT-MAARTENSDIJK - Remmerswaal Accountants & Adviseurs is een accountants- en advieskantoor met vestigingen in Roosendaal, Bergen op Zoom en Sint-Maartensdijk. Samen met zijn collega's zet accountant Dennis de Bruijn zich dagelijks in om klanten te adviseren bij hun administratie, jaarrekening en fiscale aangiften. Klanten van Remmerswaal zijn vooral MKB-bedrijven en particulieren in Zeeland en West-Brabant. Zij bouwen en vertrouwen al sinds 1956 op het kantoor, vooral dankzij het persoonlijke contact.

1 dag geleden
Begeleidingsvaartuig scouting in de problemen op de Oosterschelde

STAVENISSE- Een begeleidingsvaartuig van de scouting is zaterdagmiddag in de problemen gekomen op de Oosterschelde. De oorzaak was een technisch mankement. Hierdoor had het vaartuig geen voortstuwing meer tijdens de begeleiding van de scoutingleden in  de bijboten. Onder leiding van de brandweer is de hele scoutingvloot begeleid naar de haven van Stavenisse.

1 dag geleden
Het Schorrekoor met dirigent Ruijten treedt op tijdens Havendag Stavenisse

STAVENISSE - Op zaterdag 20 juli keert de Havendag in Stavenisse terug. Naast kraampjes en oude ambachten is er ook ruimte ingericht om van muziek te genieten. Het Schorrekoor verzorgt een optreden waarbij bezoekers kunnen genieten van een keur van liedjes dat het Schorrekoor ten gehore zal brengen.

1 dag geleden
Ellis heeft eindelijk een nieuwe aangepaste bus dankzij inzamelingsactie

THOLEN - Ellis van Loenhout uit Tholen heeft sinds kort een nieuwe aangepaste bestelbus. Zij heeft cerebrale parese en kon door een defect aan haar vorige voertuig maandenlang niet meer zelfstandig buiten de stad reizen. Dankzij een inzamelingsactie is er een bedrag van ruim 6.250 euro opgehaald voor een nieuwe auto.

2 dagen geleden
Weerbericht Tholen: 'Wisselvallig weekend, maar daarna flink meer zon [WEERBERICHT]

THOLEN - Dit weekend verloopt wisselvallig met dagelijks kans op een bui. De temperatuur schommelt op zaterdag tussen de 13 en 18 graden. Na zaterdag zit er een weersverbetering aan te komen, want de temperatuur zet een stijgende lijn in en de zon krijgt meer ruimte. Dat voorspellen de meteorologen van Weeronline.

2 dagen geleden