Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stellantis overweegt minder stekkerauto's te maken in China

Stellantis overweegt minder stekkerauto's te maken in China

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Stellantis overweegt de productie van sommige elektrische automodellen van zijn Chinese partner Leapmotor te verplaatsen van China naar Europa. De mogelijke verschuiving is het gevolg van de hogere importheffing die de Europese Unie dreigt in te voeren op stekkerauto's uit China.

Volgens topman Carlos Tavares van de Frans-Italiaans-Amerikaanse autofabrikant die in Nederland is gevestigd, wil het bedrijf daarmee mogelijke extra kosten vermijden. Vorige maand zei Tavares al dat de fabriek in het Poolse Tychy, waar momenteel de Jeep Avenger wordt gemaakt, een potentiƫle locatie kan zijn voor het bouwen van de modellen van Leapmotor. Stellantis is naast Jeep eigenaar van automerken als Opel, Peugeot, Chrysler en Fiat.

De Europese Commissie maakte deze week bekend vanaf 4 juli de importheffingen voor in China gemaakte elektrische auto's te willen verhogen tot ruim 38 procent. Volgens Brussel bedrijft China namelijk oneerlijke concurrentie door eigen fabrikanten te subsidiƫren, waardoor de autoprijzen kunstmatig laag worden gehouden. De invoerheffing op Chinese auto's ligt nu nog op 10 procent.

Brussel wil nog wel met Beijing in gesprek om een oplossing te vinden voor het handelsconflict. China waarschuwde al dat het land mogelijk een aanklacht zal indienen bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO) over de geplande nieuwe EU-importtarieven en dreigt met tegenmaatregelen te komen. Ook probeert de Duitse regering naar verluidt de hogere importheffingen op Chinese elektrische auto's nog van tafel te krijgen of op zijn minst af te zwakken. Duitsland wil daarmee een handelsoorlog met China, een belangrijke afzetmarkt voor de grootste economie van Europa, voorkomen.

Meer uit Financieel

Airbus moet soms orders afslaan door grote vraag, zegt topman

FARNBOROUGH (ANP/BLOOMBERG) - De Europese vliegtuigbouwer Airbus moest soms bestellingen voor nieuwe toestellen weigeren door de grote vraag en de hoeveelheid openstaande orders. Dat heeft Airbus-topman Guillaume Faury gezegd op de grote luchtvaartshow in het Britse Farnborough die deze week wordt gehouden.

16 minuten geleden
Spotify ziet winst, omzet en aantal abonnees groeien

STOCKHOLM (ANP) - Muziekstreamingdienst Spotify heeft in het tweede kwartaal van dit jaar het aantal abonnees, de omzet en de winst zien stijgen, maakte het bedrijf bekend. Het concern behaalde een recordwinst van 266 miljoen euro, terwijl de omzet met een vijfde groeide tot 3,8 miljard euro.

17 minuten geleden
Nederlandse zuivelexport omlaag door sterk gedaalde zuivelprijzen

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse zuivelexport is vorig jaar in waarde gedaald. Volgens ketenorganisatie van de sector ZuivelNL was er vooral met de export van weiproducten, melkpoeder en boter minder geld gemoeid. De exportwaarde van kaas en gecondenseerde melk nam wel toe.

26 minuten geleden
Randstad Nederland bezorgd over aanhoudend krappe arbeidsmarkt

DIEMEN (ANP) - Topman Jeroen Tiel van Randstad Nederland is "heel benieuwd" naar het regeringsprogramma dat het nieuwe kabinet naar verwachting in september presenteert, omdat hij zich zorgen maakt over de aanhoudende krapte op de Nederlandse arbeidsmarkt. Volgens Tiel geeft het hoofdlijnenakkoord van het nieuwe kabinet "niet veel richting" aan een oplossing daarvoor.

1 uur geleden
Onderzoek: 53.000 woningen door ombouw leegstaande kantoren

AMSTERDAM (ANP) - Het ombouwen van leegstaande kantoren kan zorgen voor wel 53.000 extra woningen in Nederland. Dat meldt datavastgoedbedrijf Matrixian in een onderzoek. Daarbij werd gekeken naar de leegstand van kantoorruimtes en bijbehorende bestemmingsplannen. Volgens Matrixian kan de transformatie van leegstaande kantoren dan ook helpen bij het oplossen van de woningnood.

1 uur geleden
Esprit begint faillissementsprocedure voor Nederlandse tak

AMSTERDAM (ANP) - Modemerk Esprit is een faillissementsprocedure begonnen voor zijn Nederlandse tak. Volgens een verklaring van het moederbedrijf Esprit Holdings beschikt het onderdeel niet over voldoende middelen om de bedrijfsactiviteiten voort te zetten. Of de rond de dertig Nederlandse winkels, veelal franchisezaken, open kunnen blijven, is niet duidelijk. De Nederlandse webshop van Esprit is nog in de lucht.

1 uur geleden
Telegram passeert 950 miljoen gebruikers en start eigen appstore

DUBAI (ANP) - Berichtendienst Telegram telt nu meer dan 950 miljoen gebruikers, schrijft oprichter Pavel Doerov maandag op zijn Telegram-kanaal. In maart had de dienst nog iets meer dan 900 miljoen gebruikers. Daarmee is Telegram een stapje dichter bij het doel om dit jaar nog een miljard gebruikers te hebben. Ook plant het bedrijf achter Telegram een eigen appstore te beginnen, die deze maand beschikbaar moet zijn.

2 uur geleden