Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stella is dolblij met haar Pieter en Pollie

Stella is dolblij met haar Pieter en Pollie

WEMELDINGE - De dochter van Elvika van de Pas uit Wemeldinge was dolblij toen ze vorig jaar op Dierendag konijn Pieter kreeg. “Maar de afgelopen maanden, toen we door de coronamaatregelen veel thuis waren, zagen we dat Pieter in zijn eentje een beetje verpieterde.” Dat is gelukkig voorbij, want Pieter woont nu samen met Pollie.Een maatje zoeken voor Pieter heeft het gezin Van de Pas zorgvuldig aangepakt. “Je kunt er niet zomaar een nieuw konijn bij zetten in het hok, want het moet wel klikken. Daarom lieten we Pieter op speeddate gaan in het dierenasiel in Goes.” Daar kon de kleine, grijze Pieter in een groot hok kennismaken met een paar soortgenoten.

Binkies

“Het maakte ons niet uit hoe ons nieuwe konijn eruit zag, het ging erom wie Pieter het liefste vindt.” Dat werd een albino-konijn, wit met rode ogen. “Pieter was een beetje bang en wilde zich verstoppen in dat grote hok, maar hij rende niet weg toen het witte konijn naar hem toe kwam.” Nu wonen ze al enkele maanden knus samen. “We hebben het nieuwe konijn Pollie genoemd. Ze liggen heel veel bij elkaar en maken ook binkies, van die vrolijke sprongen. Dat is heel leuk om naar te kijken.”

Buitenren

Het gezin Van de Pas heeft een luxe verblijf voor de twee konijnen gemaakt. Slapen doen Pieter en Pollie in een konijnenflat van drie verdiepingen. Iedere morgen zet de 6-jarige Stella haar twee huisdieren in de grote buitenren, met huisjes en tunnel om mee te spelen. “Stella vindt dat geweldig om te doen. Ze vindt het helemaal niet eng om ze op te tillen.”

Meer uit Reimerswaal

Verkeer voorlopig verboden op instabiele dam Julianahaven Yerseke

YERSEKE - Omdat de damwand van de Julianahaven in Yerseke niet sterk en stabiel genoeg is, stelt de gemeente Reimerswaal een verkeersverbod in voor de kadewand. ‘Binnenkort wordt er een meetsysteem geplaatst om de stabiliteit van de damwand de komende tijd te meten’, laat de gemeente vrijdag weten. Op basis van de meetresultaten zijn misschien nog meer maatregelen nodig. ‘Dat is op voorhand niet uit te sluiten.’ 

3 uur geleden
Jonge bestuurder ongeluk Kruiningen mogelijk onder invloed van drugs

KRUININGEN - De 21-jarige Kruininger die donderdag met zijn auto over de kop sloeg in zijn dorp reed mogelijk onder invloed van drugs. Dat meldt de politie.

3 uur geleden
Nieuw bestuur Schoorse herfstmarkt: 'We willen dit leuke feest laten groeien'

SCHORE - Het nieuwe bestuur van stichting Schoorse Herfstmarkt kon zaterdag meekijken hoe de geroutineerde, afzwaaiende bestuursleden de markt in goede banen leidden. Voor editie 2024 staan Niels Peterson, Mark Kneepkens, Jeroen Heerspink en Jelmer Holm aan het roer.

1 dag geleden
Botsing met meerdere voertuigen op A58 bij Schore: meerdere personen gewond

SCHORE - Bij een aanrijding op de snelweg A58 tussen Kapelle en Schore zijn woensdagavond meerdere personen gewond geraakt.

1 dag geleden
Rillandse energiecoöperatie 4411 op 26 september een feit

RILLAND - Op 26 september vindt de oprichtingsvergadering van de Energiecoöperatie 4411 plaats in het dorpshuis van Rilland. Om 20.00 zijn alle inwoners en ondernemers uit het postcodegebied 4411 daar welkom. 

2 dagen geleden
Eerste editie Stof & Spektakel zaterdag in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Zaterdag 23 september organiseren De Stoffenkantine en Van Oorschot Naaimachineservice de eerste editie van ‘Stof & Spektakel’ aan de Zuidweg 21 in Krabbendijke.

2 dagen geleden
Léon Jansen en Patrick Leendertse dragen Schoorse herfstmarkt over aan nieuw bestuur

SCHORE - Zaterdag vond de Schoorse herfstmarkt, die veertig jaar geleden voor het eerst gehouden werd, plaats. Het was na twintig jaar de laatste van organisatoren Patrick Leendertse en Léon Jansen. Zij dragen het stokje over aan een nieuwe groep enthousiaste dorpsgenoten.

3 dagen geleden