Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stefanie Rijnberg: 'We willen laten zien waar Tholen voor staat'

Stefanie Rijnberg: 'We willen laten zien waar Tholen voor staat'

We halen niet alleen meer streekproducten bij de boer, want veel restaurants hebben ook de meerwaarde ontdekt. Koks stellen hun menu's steeds vaker samen aan de hand van wat er uit de omgeving aan producten voorhanden is. Ook 't Packhuys in Stavenisse hecht waarde aan het gebruik van streekproducten. "We willen laten zien waar Tholen voor staat. Het eiland heeft zoveel te bieden", vertelt brasserie-eigenaresse Stefanie Rijnburg. 

"We gebruiken graag producten uit de regio. Niet alleen vanwege de kwaliteit, maar ook omdat we zelf waarde hechten aan streekproducten. Zo serveren we mosselen uit Bruinisse en ook de overige vis komt van het eiland. We zitten aan de haven, mede daarom is die beleving belangrijk. We zijn pas net open, maar ik heb wel het idee dat mensen dat belangrijker vinden dan vroeger", vertelt Stefanie. Ook de groente en het fruit dat in de keuken gebruikt wordt in de gerechten, komen zoveel mogelijk van lokale boeren en telers. "En niet te vergeten de asperges. Die halen we ook niet van ver."

't Packhuys trekt mede vanwege de locatie, de laagdrempeligheid en de kindvriendelijkheid veel recreanten en passanten. "Vooral toeristen zijn erg geïnteresseerd in de lokale producten en waar ze vandaan komen. Daar vertellen we graag over. En natuurlijk zijn de mosselen daarin veruit het meest populair. Daar komen mensen echt voor naar onze brasserie. Heerlijk toch? Superverse mosselen met uitzicht over de haven", zegt ze lachend. 

Meer uit Tholen

Volop activiteiten in Thoolse kernen met Koningsdag: Dit is het programma

THOLEN - Koningsdag belooft weer een groot feest te worden op Tholen met vrijmarkten, spelletjes en muziek. Benieuwd wat er zaterdag in jouw buurt te doen is? Wij hebben de meeste activiteiten voor je op een rijtje gezet.

1 uur geleden
Reddingsactie voor dronken man in ijskoude Oosterschelde

SINT PHILIPSLAND - Een dronken man (28) uit Katwijk sprong gisteravond na een alcoholcontrole op de Philipsdam bij Sint Philipsland in het ijskoude water van de Oosterschelde. Onmiddellijk werd een grootschalige reddingsoperatie op touw gezet, inclusief meerdere brandweerteams en duikteams. De man kon uit het water worden gehaald en hield er een nat pak aan over.

18 uur geleden
Hinder Oesterdam: Bergse Diepsluis en brug blijven één dag langer afgesloten

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - De Bergse Diepsluis en de brug bij de Oesterdam blijven een dag langer dicht vanwege vertraging in de werkzaamheden door het slechte weer. Rijkswaterstaat verwacht dat de weg en sluis woensdagmiddag rond 14.00 uur weer beschikbaar is voor weg- en vaarverkeer.

22 uur geleden
Supermarkt Sint-Annaland ontruimd vanwege mogelijke gevaarlijke stof

SINT-ANNALAND - De Jumbo in Sint-Annaland is dinsdagmiddag enige tijd ontruimd geweest vanwege een mogelijk gevaarlijke stof die vrijgekomen was. De hulpdiensten werden ingezet en hebben gezorgd voor een veilige evacuatie.

22 uur geleden
Zeeuwse koopwoningen weer duurder, maar prijzen stijgen minder hard

ZEELAND - De prijzen van bestaande koopwoningen in Zeeland zijn in het eerste kwartaal van dit jaar met 1,7 gestegen. Dat ligt duidelijk lager dan het landelijk gemiddelde (3,8 procent). De laatste keer dat de Zeeuwse huizenprijzen zo hard stegen was begin 2023. Dit blijkt uit nieuwe gegevens van het CBS en het Kadaster.

1 dag geleden
Mogelijke gaslek in dorpskerk van Sint-Annaland, brandweer doet metingen

SINT-ANNALAND - In de hervormde dorpskerk aan de Ring van Sint-Annaland is gisteravond mogelijk een gaslekkage ontstaan. De brandweer en een speciaal nutsbedrijf werden ingeschakeld om onderzoek te doen naar de omgeving.

1 dag geleden
Thoolse Elke (13) haalt finale van internationale zwemwedstrijd

THOLEN - Elke Kriesels (13) uit Tholen presteerde uitstekend tijdens een internationale zwemwedstrijd in België, waar ze de finale wist te halen. In de categorie junioren meisjes behaalde ze uiteindelijk de zevende plaats op de 100 meter vlinderslag.

1 dag geleden