
Steeds weer lekkere friet bakken, dat vindt Michael Ots een leuke uitdaging
KRABBENDIJKE - Gezellig smullen aan een tafeltje in de frietzaak is er door corona even niet bij, maar toch gaat het goed met cafetaria De Krab, vertelt eigenaar Michael Ots. “We verkopen gewoon ontzettend goeie, echt verse friet”, lacht de Krabbendijkse frietboer.
Al bijna veertig jaar bestaat het familiebedrijf, waarin eigenaar Michael Ots nu de vierde generatie is. Zijn overgrootvader begon de zaak in Bath en zijn vader Frans verhuisde de frituur in 1983 naar Krabbendijke en veranderde de naam in de Krab. Sinds drie jaar is Michael Ots de eigenaar. “Oorspronkelijk zag ik het niet zitten om de zaak over te nemen, maar het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. Het menselijk contact hè. En je bent met mooie producten bezig.”
Topping
Ook in coronatijd weten de klanten de frietzaak te vinden. De frites, frikandellen en kroketten blijven onverminderd populair, maar Ots en zijn team bedenken ook graag nieuwe producten. “Friet met een topping is de trend van deze tijd. Van een basic bakje friet ga je naar een schotel met body. We hebben verschillende schotelgerechten, zoals friet met stoofvlees. Die stoofpot maken we zelf.” Ella Nieuwenhuijse uit Oostdijk is er fan van. “Al meer dan twintig jaar gaan wij op woensdag naar de Krab, al sinds Michaels vader erin zat. Ze hebben hele lekkere frietjes en het personeel is vriendelijk. Bij de snackbar heb je toch meer keuze dan wanneer je zelf friet bakt en ze presenteren het mooi. Voor een frietje met stoofvlees bakken ze champignons, ui en paprika op de plaat, da’s héérlijk. Een keertje per week afhalen mag, vind ik. De andere dagen kook ik zelf.”
Uitdaging
Bij de Krab maken ze hun patat het liefst van bintjes, vertelt Ots. “Dat is toch de frietaardappel bij uitstek. Andere soorten kunnen een constantere kwaliteit hebben, maar de smaak is ook minder dan die van het bintje.” Om met wisselende kwaliteit toch steeds lekkere friet te bakken, dat vergt vakmanschap, vindt Ots en dat is een mooie uitdaging. “Je speelt soms tijdens het bakken met de temperatuur en baktijd en dat maakt het frietbakken ook leuk.”
Meer uit Reimerswaal
GOES - Op dinsdag 27 mei vindt in theater De Mythe in Goes de elfde editie plaats van de Zeeuwse Ondernemersdag. Het evenement is bedoeld voor (pre)starters, zzp'ers en kleine mkb-bedrijven die kennis, inspiratie en een sterker netwerk zoeken.
12 uur geledenKRUININGEN - Een binnenvaartschip heeft maandagmiddag schade opgelopen bij het binnenvaren van de voorhaven in het Kanaal door Zuid-Beveland. Door snel ingrijpen van bemanning en hulpdiensten kon worden voorkomen dat het schip zonk.
15 uur geledenREIMERSWAAL - Er kunnen 15 nieuwe Lief & Leedstraten worden opgezet in de gemeente Reimerswaal. Dit volgt op de toevoeging van 8 nieuwe straten, en nu is het aan de bewoners om de handen ineen te slaan.
1 dag geledenRILLAND - Gisterenmiddag is een persoon gewond geraakt na een val op de motorcrossbaan in Rilland. De politie meldde dat de val een medische oorzaak had.
1 dag geledenHANSWEERT - Afgelopen weekend tijdens de landelijke Reddingbootdag in Hansweert hebben bezoekers van het KNRM-reddingstation een bijzondere ervaring opgedaan toen ze getuige waren van een daadwerkelijke hulpverleningsactie.
1 dag geledenREIMERSWAAL - De gemeente Reimerswaal organiseert op dinsdag 3 juni 2025 een bijeenkomst voor deelnemers van de Reimerswaalse wandelgroepen. Het is de start van een jaarlijkse traditie, bedoeld om wandelaars te verbinden en te inspireren.
2 dagen geledenRILLAND- De hulpdiensten zijn zaterdagmorgen ingezet voor een verkeersongeval op de Bathseweg. Ter plaatse bleek dat één persoon medische hulp nodig had en voor nader onderzoek met spoed naar het ziekenhuis overgebracht moest worden. Dit gebeurde onder politiebegeleiding. De politie laat weten dat er sprake was van een medisch ongeval.
3 dagen geleden